Nazaj k naravi- modne smernice v floristiki 2014

Vsi floristi in drugi oblikovalci, ki si želimo pobliže ogledati kakšne smernice v oblikovanju bodo prevladovale v novem letu, težko pričakujemo največji dogodek na področju floristike pri nas. Dogodek vsako leto v mesecu februarju organizirata Biotehniški center Naklo ter Smithers-Oasis Adria d.o.o.  Letos sta nam trende prikazala Hans ZIJLSTRA iz Nizozemske in Christian PLATZNER iz Avstrije.

 

V letu 2014 se v modnih smernicah izražajo občutenja, ki jih v vsakdanjem življenju vse bolj pogrešamo. V dekoracijo vpletamo materiale ki nam dajejo občutke pozitivne energije in  romantike, nas popeljejo v naravo in nam dajejo občutek svobode.

 

Še vedno je modna zeleno-bela kombinacija. Ta smernica najbolj poudari občutenje narave ter svobode. Aranžmaji so preprosti in ponazarjajo šope trav ter polja cvetja. Delujejo sveže in naravno. Kot dekorativni material v aranžmajih uporabljamo lesene dodatke, lanene trakove, volno in papir.

februar 2014

Trendovske so tudi žametno rožnate barve cvetja, ki nas raznežijo in očarajo z romantično nežnim izgledom. Nežno roza, vijoličaste ter smetanasto krem barve kar sijejo v aranžmaju. Z dekorativnim trakom cvetličnih vzorcev ali čipke, pa poudarijo prestiž te smernice.

Pozitivno energijo prinaša cvetje rumenih in oranžnih odtenkov v kombinaciji s smetanastimi barvami. S cvetjem se prepletajo mat naravni materiali, rafija, papir in svileni trakovi. Posode dekoracij so steklene in keramične ter so oblikovane tako, da izgledajo čim bolj naravno.

Skratka, v vaših kreacijah v letu 2014  uporabljajte materiale iz narave, poigravajte se s prepletanjen dekorativne volne, čipke ter žice. Bodite inovativni, kreativni in drzni. Domišljija ne pozna meja.

Cvetje v letnih časih

Oskrba rezanega cvetja

Pomen barve cvetja

Jesenske dekoracije

Novoletni trendi 2013

Pravi šopek v prave roke

Članki objavljeni v medijih

Trendi v 2014

Izbira poročnega šopka

Šopek glede na značaj

Članki

Velika noč 2014

Šopek glede na znamenje

Vonj po praznikih

Trendi v 2015

Poletni vetrič

Trendi v 2016

Trendi v 2017

Cvetje za v lase

Štirinožni prijatelj

izvedba

tel.: 040 766 632