fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    NAJ NAPRSNI ŠOPEK NOSI LE ŽENIN, ALI VSI POVABLJENI?

    Naprsni šopek – cvetoči okras za vašega izbranca.

    Naj naprsni šopek nosi le ženin ali vsi povabljenci?

    To je eno od pogosto zastavljenih vprašanj na prvem srečanju s poročnim parom. Kdo vse naj nosi naprsnike?

    Lepo je, če ima naprsni šopek vsaj ženin in obe poročni priči. Velikokrat naprsnike nosijo tudi starši neveste in ženina ter ožja družina. V zelo redkih primerih pa se par odloči za naročilo naprsnih šopkov za vse povabljence. Še nekaj let nazaj je bilo to pravilo, sedaj je postalo izjema.

    Ima nošnja naprsnega šopka kakšen pomen?

    Če so včasih naprsni šopki pomenili vez med vitezom in njegovo oboževalko, danes nošnja naprsnika pomeni vez med ženinom in nevesto. Tradicija se je s časom tudi nekoliko spremenila. Najverjetneje nas naprsni šopek v trenutku spomni na tradicionalni slovenski nagelj v rdeči barvi z nekaj zelenja. Res je, da so bili naprsni šopki do nedavnega pri nas izdelani le iz nageljnov. Navada je bila, da so naprsne šopke nosili vsi gostje poroke, a danes temu ni več tako. S svežim vetrom idej se tako tradicija kot stil izdelovanja naprsnih šopkov umikata. Le-ti so postali prava mala umetnina in paša za oči.

    In kako se odločiti?

    Vsekakor je lepa gesta, da z naprsnimi šopki povežete vse svate. Vendar je velikokrat strošek naprsnih šopkov za povabljene razlog, ki pretehta k odločitvi, da naprsnike nosijo le ženin in poročni priči. Pa vendar lahko s preprostimi, majhnimi naprsnimi šopki poroki dodate svežino in svatom na tak način izrazite dobrodošlico na poroki.

    Kontaktirajtenas in zagotovo bomo našli pravo rešitev za vas.

    Naprsni šopek iz cvetja ali zelenja?

    Naprsni šopki so običajno narejeni v stilu poročnega šopka neveste. Ženin nosi naprsni šopek, ki je nekoliko bogatejši s cvetjem, priči pa nekoliko skromnejšega.

    V kolikor se par odloči za naprsne šopke, pa so le-ti preprosti, to je iz zelenja ali z enim manjšim cvetom.

    Nekaj idej lahko najdete tudi na našem Pinterest profilu.

    Katero cvetje izbrati?

    Po posvetu s poročnim floristom mu pri izbiri cvetja zaupajte, saj bo le on vedel, katero poročno cvetjebo skozi celoten dan ostalo svežega izgleda.

    Prav tako vam bo poleg izbire cvetja ponudil možnost izdelave naprsnikov z možnostjo pritrjevanja na magnet ali na zaponko.

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    5 maja, 2019