fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina
    dvorec-zemono

    DVOREC ZEMONO

    Dvorec Zemono je ena tistih poročnih lokacij, ki že, ko jih izgovoriš, zvenijo nežno, romantično, brezmejno. Pa tudi malce skrivnostno. Tako kot je skrivnostna tudi zgodovina samega dvorca. In zato za poročna slavja še bolj mikavna.

     

    O Dvorcu Zemono

     

    Lanthierijeva vila Belvedere na Zemonu, naj bi bila zgrajena 1683 in ima posebno mesto v arhitekturni dediščini na Slovenskem. Z značilnimi polkrožnimi arkadami in poslikan s freskami, dvorec nikoli ni imel zares pomembnega statusa. Kot le eno izmed poslopij vipavske graščine je bil (kot poletna rezidenca oz. vinska klet) namenjen pridelavi in shranjevanju vina ter druženju in zabavi.

     

    dvorec-zemono

    Kaj poročna lokacija Dvorec Zemono nudi

    Na idilični lokaciji, 2 km zahodno od Vipave, med vinogradi in izjemnim razgledom nad Vipavsko dolino, bo poroka na Dvorcu Zemono zagotovo brez primere.

    Lokacija lahko gosti do 170 gostov.

    Tu se lahko poročila tako civilno kot cerkveno. Lahko izbirata celo med različnimi lokacijami za civilni obred – če se želita poročiti zunaj, je prostor praktično neomejen. V notranjih prostorih pa lahko izbirata med Poročno sobo ali Križno dvorano.

    Tudi poročno slavje lahko poteka na vrtu ali v notranjosti dvorca.

    Lokacija je zares izjemna – z dekoracijo poročnega prostora, pa jo skupaj naredimo pravljično, romantično, živahno – kar si poželita!

    Velika, in za nekatere, tudi največja prednost te lokacije, je izjemna poročna kulinarična izkušnja. Tu ima svoj dom Gostilna pri Lozjetu, katere lastnik je izjemni chef Tomaž Kavčič, ki bo poskrbel za izjemen poročni meni.

    O poročni lokaciji Dvorec Zemono iz prve roke


    »Lahko rečem, da je to ena tistih poročnih lokacij, za katere sem skrivaj držala pesti, da se zgodi. In lani se je zgodila. Prva poroka na Dvorcu Zemono. Noro. In kaj je bilo še bolj noro? Par mi je pri dekoraciji pustil popolnoma proste roke, torej popolno zaupanje, da bo vse tako kot je treba. To so za poročnega florista nebesa.

    Kadar ne poznam lokacije, grem pred samim planiranjem cvetličnih dekoracij vedno na ogled. Zakaj? Videti moram, kaj lokacija nudi in kaj dovoljuje. Priznam, bila sem res vesela, ko sem se odpravila na ogled. Dvorec leži na malem gričku sredi Vipavske doline. In razgled iz dvorca … prekrasen. Vse strani vrta ob dvorcu nudijo nekaj. Povsod je popoln prostor za poročni obred, povsod za chill out kotičke in razrez torte. Ideje v moji glavi se kopičijo, beležka je že polna idej. Ampak se ustavim in ob srkanju vrhunske kave, prisluhnem lastniku dvorca. Pove mi, kje je idealen prostor za večerjo, kje so zavetrne lege (smo le v Vipavski dolini, in vetra ni za podcenjevati) in kje najlepše ujamemo sončni zahod. To so informacije, katere je pametno upoštevati.

    Sanjski-sopek-metka
    Za informacije na lokaciji, v zvezi s cvetlično dekoracijo na vajini poroki, mi lahko pišeta na tej strani.

    Vem da se ponavljam, ampak tudi ta poročna lokacija ima nekaj. In zaradi tega nekaj, se človek dobro počuti. Vsekakor pa k temu pripomore tudi kolektiv ekipe na dvorcu. Po ogledu sem pripravila plan postavitve, se posvetovala z organizatorko poroke in na dan poroke je izvedba stekla brez težav. Barvna shema je bila elegantna, klasična-belo-zelena, z dodatkom zlate. Prostor za druženje svatov in poročni obred smo postavili na eni strani dvorca, v senci krošenj dreves, prostor za večerjo pa na zahodni strani dvorca. Svatje so ob večerji uživali ob pogledu na sončni zahod, s postavitvijo vrtnih lučk nad mizami za večerjo, pa smo romantično in prijetno vzdušje po sončnem zahodu le še podaljšali. S kombinacijo vrtnih lučk in visokih razkošnih cvetličnih dekoracij res ni za zgrešiti, če si želite romantičnega, nežnega in toplega občutka med svati.

    Poročna lokacija na dvorcu Zemono ima v mojem bloku z idejami posebno stran. Idej ni konca in verjemita mi, ta lokacija ima velik potencial za uresničitev sanjskih cvetličnih dekoracij.«


     

    Vaju je naš stil kreacij prevzel in si želita izvedeti več?

    Kar pogumno...
    Veseli bomo vajinega sporočila ali klica.
    Tukaj smo zato, da bo vajin poročni dan popoln.

    TELEFONSKA ŠTEVILKA
    +386 40 76 66 32

    Spoznajmo se!

    PIŠITA NAM