fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Villa Fabiani zagotovo je ena tistih poročnih lokacij, ki se zdijo kot ustvarjene za romantične prizore porok. Verjemite na besedo, tu bo vsaka poročna fotografija izjemna! Šeststoletno vinogradniško posestvo preseneti na vsakem koraku in v vsakem letnem času. 

    Intimno. Čutno. Veličastno. 

     

     O Villi Fabiani

     

    V Kobdilju, streljaj od Štanjela, na Krasu stoji rojstna domačija arhitekta in urbanista Maksa Fabianija – Villa Fabiani. Ko vstopiš, se zgodi svet v malem. Še si tu, a ločnen od vsega. Magičnost prostora in časa. Toliko lepote. 

    Nič čudnega, saj je tu ljubezen rasla dolgo. In napravila močne korenine. Posestvo je prizorišče ljubezensko zgodovinskega romana Renata Ferrarija: Murva Fabianijevih, ki že v svojem naslovu predstavlja štiristoletno kraljico posestva – murvo. Na sprehodu čez posestvo bo oko ugledalo tudi kamnito klop, kjer sta si, ljubezen do poslednjega utripa njunih src, obljubila starša Maksa Fabianija in, ki je hkrati tudi osrednja nit omenjene ljubezenske zgodbe Murva Fabianijevih. 

    Zgodb je tu veliko. Eno ima tudi ribnik znotraj posestva, ob katerem se danes lahko civilno poročita, nekoč pa je skrbel za plodnost posestva – lasten vodni vir namreč predstavlja pravi zaklad na suhi kraški zemlji. 

    Na posestvu znotraj kamnitih zidov, obdanih z vrtnicami in omamni vonjavami zelišč, se vaše srce res ne bo nehalo radostiti: poleg kmečkega dvorca je tu še 14 pomožnih objektov, bujni vrtovi, dvorišča, park z ribnikom v vinogradu in vinograd, v katerem je doma slovenska avtohtona trta pikolit. 

     

    villa-fabiani

     

     

    Kaj poročna lokacija Villa Fabiani nudi

    Toliko lepote in ljubezni premore le malokatera poročna lokacija. 

    Bi se poročili in plesali bosi? Kaj če bi vajina poroka namesto en dan, trajala kar cel vikend? To Villa Fabiani nudi!

     

    Na voljo so različne lokacije za civilni obred poroke. Cerkveno pa se lahko poročita v Štanjelu. 

    Lokacija lahko gosti do 100 ljudi. 

    Villa ima šest sob, na posestvu je zunanji bazen. Skratka, užitek tu ne uide. 

    Lastniki, družina Malgaj bo poskrbela, da tu – v Villi Fabiani, vse božansko! 

     

     

    O poročni lokaciji Villa Fabiani iz prve roke


    Nevesta in floristka s poročnim šopkom
    Za informacije na lokaciji, v zvezi s cvetlično dekoracijo na vajini poroki, mi lahko pišeta na tej strani.

    »Na Kras se vedno rada odpravim. V teh koncih  srečaš prijazne ljudi. In prav nič drugače ni na posestvu Ville Fabiani. Vedno  kadar stopim skozi vrata ograje vrta se mi zdi, da sem stopila na drugi svet. Na svet, kjer se vse umiri, kjer (kljub temu, da sem na posestvu službeno) vsak najde svoj notranji mir in čas za ustvarjalno inspiracijo. Fabianijev vrt z dišečimi vrtnicam in zelišči očara. Mene zagotovo. Dvorišče pred vilo je kot iz filma in popolno za večerjo pod vrtnimi lučkami.. In tu si s cvetjem in dekoracijo omizji vedno rada dam duška.

    Lokacija je že sama po sebi tako očarljiva, da dopušča, tako minimalističen stil namizne dekoracije kot polno razkošja s cvetjem. Definitivno sem mnenja, da, kljub temu, da je že sam vrt tako zelo očarljiv, prav tu ne smemo pozabiti na male detajle, ki na taki poročni lokaciji še kako štejejo. Veš kaj imam v mislih? Dekoracija posameznega pogrinjka s cvetkom ali vejico zelenja. Cocktail s cvetovi vrtnic in dekorirana cocktail miza z malimi prikupnimi šopki cvetja. Kaj, ko bi na vajini poroki stregli gin tonik z ledenimi kockami, v katerih bi bili ujeti cvetni lističi ali mali popki vrtnic?

    Vrt je poln romantičnih kotičkov in ker so ideje za dekoracijo poročnega prostora pogojene z izbiro prostora za poročni obred, vama bi z veseljem svetovala pri odločitvi o prostoru za poročni obred. Sta za klasičen cvetlični obok ob ribniku in vodnem izviru, ali bi imela raje nekoliko drugačno nižjo dekoracijo, ki vaju bi objemala na jasi s čudovitim pogledom na kraške vinograde? Prepričana sem, da imam za vaju sanjsko rešitev za poročno cvetlično dekoracijo.«


     

    Villa Fabiani - kontaktne informacije:

    Vaju je naš stil kreacij prevzel in si želita izvedeti več?

    Kar pogumno...
    Veseli bomo vajinega sporočila ali klica.
    Tukaj smo zato, da bo vajin poročni dan popoln.

    TELEFONSKA ŠTEVILKA
    +386 40 76 66 32

    Spoznajmo se!

    PIŠITA NAM