fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Poroka na Krasu – kjer se srečata gostoljublje in mediteranski zrak

    Poroka na Krasu predstavlja stičišče med morjem in nebom. Tam, kjer ob svežih dneh začutita celo mediteranski pridih in se vije ogromno simpatičnih majhnih vasic v sredozemskem slogu, ki vaju bodo v trenutku prepričale, da je to prostor, kjer želita dahniti usodni da. 💍

    Poroka na Krasu je nekaj posebnega

    Poroka na Krasu je nekaj prav posebnega – vinogradi, travniki, bolj in manj nepoznane vasice in gostoljubni Kraševci, ki bodo poskrbeli za slastne kraške in mediteranske dobrote, bodo vajin poročni dan naredili nepozaben.

    Poroka na Krasu lahko poteka tako na prostem kot tudi v manjših gostilnah ali večjih in bolj znanih vilah. V vsakem primeru pa bosta slikovita pokrajina in vonj po preprostosti in gostoljubnosti poskrbela za pravo poročno pravljico. 💕

    A kako najti točno tisto poročno lokacijo, ki vama bo ustrezala v vseh pogledih? Za poroko na Krasu lahko najdeta poročne lokacije za prav vse okuse, nekaj mojih najljubših pa vama predstavljam v nadaljevanju.

     

    Villa Fabiani: očarljiva poročna kulisa

    Villa Fabiani je kulturni spomenik, ki se nahaja v osrčju Krasa. Gre za res čudovito lokacijo, čisto blizu Štanjela, kraški dvorec pa vaju bo zagotovo navdušil, saj predstavlja očarljivo poročno kuliso. 

     

    Kaj lokacija Villa Fabiani ponuja

    Villa Fabiani je ena bolj romantičnih lokacij za vajino poroko. 600 let stara murva, ki stoji na osrednjem dvorišču, predstavlja kljubovanje vsem naravnim in človeškim okoliščinam, kar prav tako velja za ljubezen med mladoporočencema.

    Pravljičen ambient je kot nalašč za krasne fotografije, Špacapanova hiša pa ponuja tudi poročni catering s prefinjenimi okusi. Posestvo, na katerem stoji dvorec, vsebuje različne stavbe, vrtove, dvorišča, manjši park in vinograd. Poroka lahko poteka v notranjem prostoru ali pa zunaj na posestvu. ✨

     

    Kontaktne informacije

     

    Naslov: Špacapanova hiša, Komen 85, 6223 Komen

     

    Kontakt: 

     

    Telefon 041 297 829

     E-pošta: info@spacapan.si

     Spletno mesto: http://www.spacapan.si/blog/2020/01/31/villa-fabiani-idilicen-kraj-za-vas-poseben-dogodek/

     

     

    Poroka na Krasu v hostlu Pliskovica 

    Hostel Pliskovica je obnovljena kraška domačija in je zaščiten kot kulturni spomenik. Nahaja se v Dutovljah, na razpolago pa je tudi voden ogled domačije in spoznavanje kraške arhitekture. 

     

    Kaj lokacija Hostel Pliskovica ponuja

    V namen poroke Hostel Pliskovica odda celoten hostel, v kar so vključene tudi sobe, v katerih lahko gostje prenočijo, sama pa morata poskrbeti za dekoracijo (tukaj lahko na pomoč priskočim jaz), catering, dekoracijo in ostale poročne elemente. 🌸 Poroka lahko poteka na vrtu, ki sprejme do 100 ljudi, v primeru slabega vremena pa je na voljo manjša dvorana, ki sprejme do 35 ljudi.

    Posebej se lahko najame šotor, ki sicer ni vključen v ceno najema prostora. Hostel se nahaja v središču vasi, zato je po deseti uri zvečer potrebno poskrbeti, da jakost glasbe ni previsoka. Za priprave in spanje je pred poroko na voljo do deset ležišč, po poroki pa 35. 

     

    Kontaktne informacije

     

    Naslov: Hostel Kras, Pliskovica 11, 6221 Dutovlje

     

    Kontakt: 

     

    Telefon: 05 764 02 50

     E-pošta: info@hostelkras.com

     Spletno mesto: http://www.hostelkras.com/index.php/sl/hostel/faqs/180-ali-lahko-mladinski-hotel-pliskovica-najamem-za-poroko

     

    Kapaciteta: do 100 ljudi

     

     

    Pristna turistična kmetija Benčič 

    Gre za turistično kmetijo, ki se nahaja v Sežani, v njej pa so se včasih ukvarjali z vinogradništvom, poljedelstvom in živinorejo. Če si želita poroke v kraškem slogu, je ta lokacija kot nalašč za vaju.

     

    Kaj Turistična kmetija Benčič ponuja

    Turistična kmetija Benčič je edinstvena lokacija za poroko, ki bo potekala v pravem kraškem vzdušju. Sprejem gostov poteka na čarobnem dvorišču, v senci velikega oreha. Na voljo so pristne kraške dobrote, domač teran, malvazija, sušen pršut in ostale tradicionalne jedi. Poroka lahko poteka na dvorišču ali v notranjih prostorih domačije. Po slavju pa lahko na domačiji prespi tudi do osemnajst ljudi. 

     

    Kontaktne informacije

     

    Naslov: Filipčje Brdo 4, 6210 Sežana

     

    Kontakt: 

     

    Telefon: 031 321 226 – Miro Stojan, 041 886 382 – Irena 

     E-pošta: kmetija.bencic@gmail.com

     Spletno mesto: https://www.visitkras.info/turisticna-kmetija-bencic

     

    Poroka zajema ogromno elementov in priprav, česar se dobro zavedamo tudi v Sanjskem šopku. Če potrebujeta pomoč pri dekoraciji prostora, se kadarkoli seveda lahko obrnete na nas. Prepričana sem, da lahko skupaj napišemo čudovito poročno zgodbo.

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    25 septembra, 2020