fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    DEKORACIJA AVTOMOBILA ZA POROKO: minimalistična, elegantna, drzna

    Dekoracija avtomobila za poroko je lahko vse to in še več.

     

    dekoracija-atomovila-za-poroko-03

     

    Slediti trenutnim trendom ali ne? Biti predrzen ali zadržan? Če iščeta odgovore na taka in podobna vprašanja, sta na pravem mestu.

    Izvedela bosta, kako na okrasitev poročnega avtomobila vpliva sama izbira jeklenega konjička in kaj morata še posebej upoštevati, da vaju kakšna neprijetnost ne spravi v slabo voljo.

    ? Za piko na i pa vama ponudim še sedem idej, ki bodo vajino dekoracijo avtomobila za poroko naredile popolno.

     

    Dekoracija avtomobila za poroko – pomemben detajl poročne pravljice

     

    Zakaj toliko damo na okrasitev vozila mladoporočencev? Zato, ker poročni avtomobil vodi poročno karavano  je prvi, ki pri svatih sproži vzdihe občudovanja (celo pred nevesto!) in je tisti, ki za sabo privablja poglede mimoidočih. ? 

     

    dekoracija-porocnega-avtomobila-2

     

    Časi, ko so bile možnosti glede dekoracije avtomobila za poroko omejene, so minili. Poročni trendi za leto 2022 narekujejo razmišljanje izven okvirjev. Kljub temu, da sodobne smernice igrajo pomembno vlogo pri poročni dekoraciji, imajo vendarle na koncu glavno besedo osebni slog, želje in preference bodočih mladoporočencev.

    Dekoracija avtomobila za poroko je zato lahko bogata in bujna, lahko pa minimalistična – obstaja le eno zlato pravilo. Katero je to, izvesta v nadaljevanju.

      

    Izbor poročnega avtomobila 

     

    dekoracija-avtomobila-za-poroko-04

     

    Pojdimo po vrsti. Še preden se lotimo same dekoracije, je treba izbrati ustrezen avtomobil, ki vaju bo popeljal skozi vajin pravljični dan.  

    ➜ Najprej se vprašajta, kakšen je vajin življenjski slog in kako se bo ta odražal pri vajinem poročnem dnevu.  

    • Se nagibata k bolj sodobnim trendom? 
    • Bo vajina poroka izžarevala eleganco in glamur?
    • Ali pa sta po srcu “stari duši” in se bosta odločila za bolj rustikalen slog?

    ➜ Izbira je seveda odvisna tudi od tega, kako globoko sta pripravljena seči v žep za vajin poročni avtomobil. ? 

    ➜ Možnosti je neskončno – od sodobnih jeklenih konjičkov najvišjega cenovnega razreda, športnih kabrioletov, prestižnih limuzin do (v zadnjem času vse bolj modernih) starodobnikov.  

    ➜ Lahko se ženin in nevesta pripeljeta vsak s svojim avtomobilom, po obredu pa odpeljeta v skupnem. V tem primeru glavni avtomobil dekoriramo bolj bogato, ostala dva pa nekoliko manj.  

     

    Edino pravilo je, da pravil ni – pa to res drži?  

      

    “Manj je več” ali “Bodi drzen in si upaj”? V katerokoli smer se nagibata, ne moreta zgrešiti. 

    Pravilo je le eno – naj se dekoracija avtomobila za poroko ujema s tematiko in barvno shemo celotne slovesnosti.

     

    dekoracija-porocnega-avtomobila-3

     

    Vse več parov se v zadnjem času odloča za starodobnike, pri katerih pa se način dekoracije zelo razlikuje od dekoracije sodobnih avtomobilov. Nekaj idej za okrasitev poročnega oldtimerja dobita v nadaljevanju. ➜

    ? Še prej pa namig: Poskrbita tudi za harmonijo med modelom ter barvo avtomobila in okrasjem. Če se bosta prevažala v sodobnem avtomobilu temne barve, potem razmislita o beli oziroma svetli dekoraciji. In obratno – če bo vajin avtomobil bele barve, naj bo okrašen z bogatimi, živahnimi barvami (a ne v več kot dveh ali treh odtenkih).     

      

    7 idej za popolno dekoracijo avtomobila za poroko  

     

    Naj vama služijo kot navdih:

    1. DEKORACIJA S CVETJEM 

    Klasika, ki nikoli ne zastari. Obstaja nešteto načinov za uporabo cvetja pri dekoraciji avtomobila za poroko. Tradicionalne razkošne ikebane, ki so se nekoč bohotile na sprednjem pokrovu avtomobila, so zamenjali cvetlični venci z dodatkom zelenja, ki jih obesimo na prtljažnik. Zelo modna je tudi kombinacija svežega in suhega cvetja. Ne pozabita – naj bo v stilu s poročnim šopkom in ostalo dekoracijo.

     

    2. ZELENJE, KI OBRAČA GLAVE

    Poleg venčkov na zadnjem delu avtomobila, posebno romantičen in “vintage” videz ustvarijo tudi girlande iz različnega zelenja ter cvetnih dodatkov. Uporabljamo jih predvsem pri okraševanju starodobnikov. Ti so že sami po sebi precej izstopajoči, zato jim pritiče bolj umirjena dekoracija s pridihom rustikalnega šarma.

     

    dekoracija-atomovila-za-poroko-02

     

    3. MINIMALIZEM

    Veliko parov se odloča za nevpadljivo in diskretno dekoracijo avtomobila za poroko. Eleganten pridih daje bela pentlja s cvetličnim aranžmajem rdeče vrtnice na zadnji strani avtomobila. Ali pa samo en večji šopek pritrjen na sprednji pokrov avtomobila. Zelo modni so tudi manjši šopki na ogledalih in vratnih kljukah.

      

    4. ROŽE IN TKANINA

    Še en zelo razširjen element za dekoracijo avtomobila za poroko je tkanina, ki skupaj s cvetjem poskrbi za pravi glamur in eleganco. Uporabite mrežasto tkanino, tančico, čipko, saten, svilo, žamet

     

    5. DODATKI ZA PIKO NA I

    Zakaj se ne bi pri dekoraciji avtomobila za poroko poigrali še z drugimi elementi? Dodajte tablice z napisom, magnete, lesene dodatke, zastavice, registrske tablice z vajinimi imeni

      ekoracija-atomovila-za-poroko-05

     

    6. DEKORACIJA AVTOMOBILA ZA POROKO NAJ SE TUDI SLIŠI

    Pozornost vseh bosta zagotovo pritegnila – s pločevinkami. Če zraven dodata še Just married” (“Ravnokar poročena”) napis, bosta izgledala, kot da sta ušla naravnost iz hollywoodskega filma. ? 

    V nekaterih deželah verjamejo, da pločevinke s svojim ropotom med vožnjo preganjajo zle duhove in mladoporočenca tako vodijo v srečno in brezskrbno skupno življenje. Poskrbita le, da jih bosta na odbijač avtomobila pritrdila s trpežnimi trakovi ali vrvmi, da se med vožnjo ne odtrgajo ali kam zataknejo.

     

    7. BALONI

    Ljubka in igriva dekoracija avtomobila za poroko so tudi baloni. Uporabita lahko poljubne oblike, barve in materiale. Najboljša možnost je, da jih pritrdita na kljuke vrat ali na prtljažnik avtomobila. Pazita le, da jih ne uporabita preveč, da ostaneta znotraj okvirjev dobrega okusa.

      

    DEKORACIJA AVTOMOBILA ZA POROKO
    Na kaj morata biti pozorna? 

     

    Nihče si na svoj poročni dan ne želi neljubega dogodka, zato bodita pozorna na nekaj previdnostnih ukrepov.  

    !Vsi okrasni elementi morajo biti dobro pritrjeni, da se ne snamejo. Prav tako ne smejo zastirati pogleda med vožnjo ali na kakršenkoli drug način ovirati voznika.   

    !Pomembno je tudi, da ne poškodujejo najetega avtomobila. Če okrasje pusti sledi na avtu, to lahko seveda povzroči dodatne stroške.   

    !Okrasitev avtomobila naj se pripravi ravno pravi čas, da cvetje in dekoracija ostanejo sveži, torej ne prezgodaj in ne prepozno. 

     

    dekoracija-atomovila-za-poroko-01

     

    Kot zadnje, vendar nič manj pomembno: Vajin poročni avtomobil je krona poročne povorke. Ne pozabita pa tudi na goste. Okraski za njihove avtomobile naj bodo minimalni ter izdelani v enakem slogu kot glavna dekoracija. Običajno jih pritrdimo na kljuke vrat ali ogledal.

     

    Okrasni elementi, ki pripovedujejo vajino zgodbo na edinstven in osebni način, so tisti, ki naredijo dekoracijo vajinega avtomobila za poroko tako posebno. Da bo vse točno tako, kot si želita, se prepustita izkušenim rokam Sanjskega šopka. Svetujemo pri izbiri cvetja in ostale dekoracije in poskrbimo, da boste tako vidva kot vajin svečani jekleni konjiček zasijali v vsem svojem sijaju.

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    27 maja, 2022