fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    POROČNI OBOK – romantičen okvir vajinega kotička

    Poročni obok ima prav posebno mesto v mozaiku poročne dekoracije – je brezčasen in hkrati v trendu. Predvsem pa osupljivo fotogeničen dodatek vajini poročni slovesnosti.

    Predstavljata si: Romantična lokacija, petje ptic, ki so vaju prišle pospremit. Gostje se ne morejo načuditi vsej lepoti, ki jih obdaja in diha skozi vajino poročno pravljico. V ozadju se sliši zvok violine in nežni ljubezenski verzi spremljevalnega dueta. In potem vidva. Zvezdi dneva. Uokvirjena v prizoru kot iz pravljice. Takšnem, ki poboža dušo in srce. Ki iz ust svatov izvablja vzdihe občudovanja. Romantičen. Ganljiv. Sanjski. Mislim, da ni neveste, ki ji pogled na čudovit poročni obok ne vzbudi sanjarjenja.

    Tlesk s prsti, zbudi se! Hej, ne bodi preveč razočarana, sanje lahko hitro postanejo resničnost! ????

    Možnosti za obliko in dekoracijo poročnega oboka je za malo morje. Ekipa Sanjskega šopka vama rade volje priskoči na pomoč, da skupaj ulovimo tisto, ki bo vajino poročno romanco postavila v nepozaben okvir.

    Svoj sanjski poročni obok si lahko rezervirata že danes!

    Da bo izbira lažja, se z mano sprehodi še skozi odgovore na sledeča vprašanja:

    • Kakšen je pomen poročnega oboka
    • Zakaj je poročni obok nekaj, kaj lahko popolnoma preoblikuje prostor vajinega obreda?
    • Kakšni so najbolj priljubljeni, elegantni, ekstravagantni, moderni poročni oboki?

     

    KAJ SIMBOLIZIRA POROČNI OBOK?

    Poročni obok ni samo lepa kulisa, ampak nosi v sebi tudi globljo simboliko.

    Ukrivljeni poročni obok naj bi predstavljal prihodnji dom para in potovanje k novemu skupnemu življenju, nekakšen prehod med preteklostjo in prihodnostjo.

    Kvadratni poročni obok s svojo trdno strukturo simbolizira stabilnost in varen pristan – pomenljivo in lepo sporočilo, ki ga nevesta in ženin zagotovo želita ponesti na skupno življenjsko pot.

    Ne glede na to, ali pripisujeta simboliki kakšno posebno vrednost ali ne, v enem se zagotovo strinjamo – poročni obok zaigra na najglasnejše romantične note in je prava paša za oči, tako za mladoporočenca kot njune goste. In da pristavim še svoj lonček – tudi izziv za florista!

    Če se še sprašujeta, zakaj sploh uporabiti poročni obok na svoji poroki, vama bodo naslednje vrstice zagotovo razblinile vse dvome.

     

    POROČNI OBOK – NAJBOLJ ROMANTIČEN IN FOTOGENIČEN KOTIČEK VAJINE SLOVESNOSTI

    V zadnjem času so zelo v trendu poroke na prostem, ki kar kličejo po postavitvi romantičnega okvirja kot središča slavnostnega obreda. A brez skrbi! Tudi če si bosta prstane izmenjala znotraj štirih sten, poročni obok ni odveč – ravno nasprotno, v celoti lahko preoblikuje prostor in poskrbi za občudovanje vseh udeležencev poročnega slavja. Za kaj vse ga lahko uporabita?

    • Poročni obok je popoln okvir za vajine zaobljube.
    • Služi lahko tudi kot vhod v prostor poročne slovesnosti.
    • Pri veliki lokaciji v naravi pomaga vzpostaviti intimnost prostora.
    • In nenazadnje, uporabita ga za osupljivo ozadje vajinih poročnih fotografij.

    Že res, da je poročni obok trenutno v središču pozornosti, vendar njegova priljubljenost pravzaprav ni nič novega. Poročni oboki so že dolgo priljubljena dekoracija in z navdušenjem lahko rečem, da ne odhajajo nikamor!

    Zakaj sem tako navdušena? Ker okrasitev poročnega oboka predstavlja pravo cvetlično poezijo za florista. In ker njihova tradicionalna oblika in dekoracija prehaja tudi na bolj kreativna in sodobna področja. Saj veste, sama diham kreativo! ????

    Vabljena, da skupaj pokukamo skozi poročne oboke, ki zadovoljijo še tako zahtevno poročno potrebo in slog – od tradicionalnih polkrožnih do rustikalno lesenih kvadratnih kompozicij. Zakorakali bomo v tudi v bolj inovativne in nenavadne pristope – kaj pravita na razstavljen ali nedokončan poročni lok?

    Sta dvignila obrv? Takoj vama razložim, za kaj gre!

     

    11 IDEJ ZA NAVDIH PRI IZBIRI POROČNEGA OBOKA

    1. POLKROŽNI – VEČNA KLASIKA

    Če ne želita prehude ekstravagance, vseeno pa bi rada dodala slovesni okvir vajinim zaobljubam in fotografijam, potem je klasičen polkrožni poročni obok pravi za vaju. Klasičen, a nikakor ne dolgočasen!

    Polkrožni, bogato puhast poročni lok, postavljen v središče prečudovite vipavske pokrajine? Hm, meni izgleda še kako mamljivo!

    2. LES IN TKANINA Z DODATKOM (SUHEHA) CVETJA

    … je enako VINTAGE POROKA!

    Zadnje čase so poroke s pridihom rustikalnosti zelo priljubljene pri mladoporočencih.  In te kar kličejo po lesenih poročnih obokih, obloženih s tkanino, v kombinaciji z zelenjem in suhim ali svežim cvetjem.

    Takšen poročni obok že na daleč izžareva nekakšno intimno domačnost, eleganco in romantiko med dvema »starima« dušama (v najboljšem pomenu besede). Poleg tega je takšen obok trden, stabilen in prijazen okolju, saj se tkanino lahko ponovno uporabi.

     

    3. ENOTNOST V OBLIKI KROGA ALI SRCA

    Krog predstavlja neskončnost in povezanost, zato je takšen poročni obok primeren predvsem za pare, ki želijo v svoj obred vnesti še dodatno simboliko. Da o simboliki srca sploh ne govorim!

    Popolnost, celovitost, enost kroga – in to z vrha Pirana! Osupljivo! 

     

    Ne pozabita na večnamensko uporabo! Poročni obok je lahko tudi zabaven dodatek pri fotografiranju. ????

    4. MOGOČE TRIKOTNIK…

    Mnogo parov namesto ukrivljene ali pravokotne oblike izbere trikotno strukturo za ozadje svoje slovesnosti.

    Trikotni poročni obok v sebi združuje modernost, boemski slog in minimalizem

     

    5. … ALI ŠESTEROKOTNIK?

    Vama nobena od do sedaj naštetih oblik ne diši? Ni razloga za paniko! Kaj pravita na šesterokotnik? Če sta par, ki si želi nekaj drugačnega, vama bo ta dizajn zagotovo všeč. Okvir prenese vse – bogato ali minimalistično dekoracijo.

    Kombinacija zelenja in belih rož daje subtilen, a čudovit pridih.

     

    6. PRELOM S TRADICIJO – DOBESEDNO!

    Pri načrtovanju svoje poroke ne glejte na druge in ne bodite pod pritiskom, da morate slediti kakršnimkoli družbenim normam. Tako kot je edinstvena vaša osebnost, naj tudi vajina poroka izgleda prav takšna – kot da je vajina, in ne od nekoga drugega. Bodita drzna, inovativna in drugačna! In prav tak je poročni lok z zlomljenim oziroma odprtim vrhom.

    Poročni obok z odprtim vrhom pušča dovolj prostora za slikovit razgled, ki se odpira v ozadju. 

    7. KO »NEPOPOLNOST« POSTANE POPOLNA

    Kaj pravita na lok – ki pravzaprav NI lok? Ne samo, da razstavljen poročni lok daje pridih modernosti, ampak predvsem pritegne opazovalčevo vizualno zanimanje in ga ne izpusti.

    Pojdita izven okvirjev, dobesedno! 

    porocni-obok-pokoncen-2301

     

    8. PAMPAŠKA TRAVA ŠE NI REKLA ZADNJE BESEDE

    Trend, ki je v zadnjih letih obnorel neveste, je še vedno zelo priljubljen. Tudi na poročnih obokih. Pampaška trava v kombinaciji s suhim cvetjem – dramatični moment ali pomirjujoča mehkoba? Oboje hkrati, pravim jaz! ????

    porocni-obok-iz-pampaske-trave-2302

     

    Pampaška trava s svojo puhasto strukturo dobesedno zahteva pozornost opazovalca, zato jo je pametno uporabiti v zmernih količinah. Bolj okrnjen videz na koncu izpade celo bolj udarno.  

    9. VEZ, ZA VEDNO PREPLETENA

    Zakaj ne bi poskusila nekaj drugačnega? Makramé, vezenina iz vozlov, je kot nalašč za dogodek, kjer figurativno stkete vez s svojim partnerjem.

    Makramé je idealen za poroko na prostem z boemskim pridihom, poleg tega pa ga lahko obdržite in ga uporabite za dekoracijo svojega doma po poroki. 

    10. NAJ BO PREPROSTO

    Bosta svoje zaobljube izrekla nekje sredi slikovite narave, ki je že sama po sebi zadosti barvita kulisa? Prisegata na minimalizem?

    Preprost poročni obok s samo kančkom cvetnega ali zelenega dodatka je prava rešitev za vaju. 

    11. ZELENO, KI TE LJUBIM ZELENO

    Ohlapne veje evkaliptusa, bršljan, mirta, listi monstere – tu je le nekaj predlogov, kako lahko iz vajinega poročnega oboka naredite organsko instalacijo, ki se zlije v eno z obredom v objemu narave ali pa doda naraven pridih elegantni mestni poroki.

    Zelenje (s kančkom cvetja pastelnih barv) poskrbi za preprost, a sofisticiran videz poročnega oboka.

     

    Poročni obok bo zagotovo poskrbel za čudovito kuliso vajinega poročnega dne in vajine poročne fotografije bodo z njegovo pomočjo zares nepozabne.