fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    POROČNI TRENDI 2024

    POROČNI TRENDI 2024 – barve, drznost in maksimalizem

    Pari si pri načrtovanju poroke hitro izberejo poročni prostor in stil glasbe.

    Dekleta še pred zaroko sanjamo o poročni obleki in imamo shranjeno kakšno fotografijo poročne obleke, ki nam je všeč – tako za vsak slučaj.

    Pri načrtovanju cvetja za poroko pa se veliko poročnih parov ustavi in sploh ne vedo kako in kje začeti.

    Ob pomanjkanju časa se oprimejo varne in preverjene odločitve izbire belega cvetja. A le redki si vzamejo več časa za raziskavo trenutnih trendov v floristiki in ko že najdejo ideje, je težko najti pravega dizajnerja ali poročnega florista, ki bi znal kreirati izven okvirjev klasike.

    Da bi vama pri načrtovanju poroke čim bolj priskočili na pomoč, smo se namesto tebe podali na lov za trendi poročne floristike 2024.

    In to leto bo še posebej na kožo pisano vsem drznim, odštekanim in malenkost drugačnim nevestam. Takšnim, ki si upajo in bodo s poročnimi trendi 2024 zares zažarele.

    ZAKAJ?

    Letos so v ospredju barve – žive, nenavadne kombinacije, veliki cvetovi in po več letih zelenja in minimalizma, je letos v ospredju slog VEČ je VEČ. Zato se letos nikar ne bojte stopiti iz cone udobja – bolj kot boste izbrali divje kombinacije, bolje bosta izpadla vaša poročna dekoracija in poročni šopek.

    Kaj torej lahko pričakujemo od poročnih trendov 2024 v dekoraciji?

     

    Barva, ki je obnorela svet in tudi poročne trende 2024

    porocni-trendi-2024-pantone-color-of the-year-2024
    Color of the year 2024. Povzeto iz pantone.com

    Pantone barva leta 2024 je barva breskve, natančneje Peach Fuzz.

    Sicer ni tipična drzna barva, a predstavljajte si to nežno, malenkost bolj umirjeno barvo v kombinaciji z drznimi barvami!
    Malo drugačno, a izredno modno in v koraku s poročnimi trendi 2024. Kombinirate jo lahko čisto z vsako barvo, le pazljivi morate biti pri izbiri odtenka. Če je ta pravi, se bo lepo povezal s trendi marelično barvo.

    V nasprotnem primeru, pa lahko z napačno izbranim odtenkom, Peach Fuzz barvo “ubijete”.  In tu lahko najdete že en odgovor, da si za sanjske poročne kreacije poiščite cvetličnega designerja in poročnega florista, saj vam bo pri tem zagotovo znal svetovati.

      porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-pantone-peach-fuzz-2503242

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-pantone-peach-fuzz-2503241

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-2502249

     

    Maksimalizem in eleganca

    Maksimalizem bo letos povsem prevzel poročne trende 2024 – več in še več cvetja.

    Celoten poročni prostor lahko postane pravo mesto sanj, v katerem prevladujejo barve, bogati in raznoliki vzorci in kombinacije barv, ki jih ne bi nikoli pričakovali.

    Pari si namreč zares želijo užiti svobodo, zato je letošnje leto namenjeno praznovanju in energiji – in ne držimo se več nazaj.

    Naj cvetje na poročni dan izraža svežino, veselje in uživanje življenja.

    Vsekakor pa je tudi pri maksimalizmu potrebno najti pravo mero.

    Več cvetja še ne pomeni popolne elegance. To dosežemo šele s  pravilno umestitvijo  cvetja v prostor.

    Pravo razmerje odtenkov, kontrastov in tekstur

    Tudi maksimalističen koncept lahko izpade izredno moderen in brezčasen, če florist sledi pravemu razmerju med odtenki, kontrasti in teksturami – več barv in več vzorcev, bolje bo vse skupaj izpadlo.

    Unikatni elementi bodo ustvarili zanimiv vizualni učinek, zato uporabite različne teksture, predvsem pa se ne bojte eksperimentirati z različnimi slogi.

    Elegantni poročni šopki

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-elegantni-porocni-sopek-2503243

    Trendovski poročni šopki izražajo mehkobo, nežnost in energijo ljubezni.

    Tokrat ne igra pomembne vloge velikost, ampak sestava in razgibanost šopka. Cvetje v poročnem šopku naj diha in z vami poplesuje skozi celoten poročni dan.

    Za dosego takšnega efekta, dober poročni florist pozna določene tehnike izdelovanja in tak šopek vam bo, ko ga boste zagledali, izvabil solze sreče.

    In takrat boste vedele, da ste izbrale prav.

    Za tiste, ki si sicer želite izraziti drznost, a vseeno ne želite preveč divjih barv in tekstur, bodo v poštev prišli večji šopki, nenavadnih oblik.

    Poigravanje s teksturo in velikostjo bo poskrbelo, da bodo šopki sveži, unikatni in nikakor ne minimalistični.

    Če vam je vseeno bolj všeč kombinacija klasičnih belih cvetov z zelenjem, vmes dodajte manjše, delikatne cvetove različnih barv, ki bodo poživili celoten videz šopka.

     

    porocni-trendi-elegantni-porocni-sopek-sanjski-sopek-25022410

     

     

    Statement elementi

    Bi radi celoten prostor spremenili v pravo pravljico?

    Poleg klasičnih namiznih dekoracij, postavite oblake iz cvetov, ki bodo celoten prostor spremenili v pravljično deželo.

    Občutek boste imeli, da hodite skozi cvetoč vrt ali da ste se znašli v pravi fantazijski realnosti. Ali pa bi namesto oblakov želeli kar celotno cvetočo steno, pred katero bodo lahko vaši svatje naredili fotografije za spomin.

    Tudi obok, pod katerim bosta izrekla usodni da, je lahko oblečen v žive barve. Zakaj bi razmišljali o enem oboku, če se lahko sprehodita skozi tri ali več njih?
    Majhne cvetlične šopke navezane na stolih svatov zamenjajte z večjimi cvetličnimi instalacijami.

    Na ta način boste dekoracijo in cvetove vnesete v prav vsak košček vašega poročnega dne in kje je bolj pomembno pričarati cvetlični raj, kot na mestu, kjer si boste zaobljubili zvestobo in bo ta pomemben življenjski trenutek ujet v vse poročne fotografije.

    Porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-statement-elementi-2502248

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-satement-elementi-25022411
    Poročni trendi 2024. Statement elementi.

     

    Drzne, žive barve

    Živo rdeča, marelična, temno modra in kraljevo vijoličasta – šopek, namizna dekoracija in celotna dekoracija prostorov na poroki v teh barvah!

    Mi smo povsem navdušeni.

    Te drzne barve bodo poskrbele za več energije in osebnosti na vaši poroki, z izbiro cvetov pa boste predstavili svoj stil in smer, v katero želite iti tudi v svojem zasebnem življenju.

    V prve vrste stopajo tudi nekaj časa nepriljubljene barve, kot so rumena, oranžna in rdeča. Dodamo še detajl marelične barve in imamo popolno poročno kombinacijo cvetja 2024.

    Pravo ravnovesje odtenkov, kontrastov in tekstur lahko vašemu dogodku da maksimalistično estetiko, ki je hkrati trendovska in brezčasna.

    “Več kot je barv in vzorcev, tem bolje je.

     

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-2503244

     

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-2503245

     

     

     

     

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-barvne-kombinacije-25022407
    Poročni trendi 2024. Drzne, žive barvne kombinacije.

    porocni-trendi-2024-sanjski-sopek-porocni-sopek-barve-25022406

    Unikatna izbira rož

    Klasičnim poročnim rožam, kot so dalije, vrtnice, tulipani, ranunkule, lilije in potonike, se bodo pridružile še kamilica, sadje, kot so jagodičevje, zelenjava, dekorativni ohrovt in druge čisto posebne cvetlice.

    Pari si predvsem želijo unikatnih dekoracij in cvetov.

    Eksotične in nenavadne rože bodo kot nalašč za razkošne namizne dekoracije in inštalacije, saj bodo poskrbele za pravi WOW učinek.
    Vsekakor pa se ne ustrašite- klasične vrtnice ostajajo in se jih veselimo, saj nam gojitelji vsako leto postrežejo z novimi odtenki barv in smo prepričani da nas tudi letos ne pustijo na cedilu.

    Trajnost in prijazno okolju

    Kot na vseh drugih področjih, je čas, da se tudi na porokah začne skrbeti za okolje.

    Kako to lahko dosežete tudi pri poročni dekoraciji?

    Izberite sezonsko cvetje, ki ne zahteva oddaljenega prevoza ali energije za rast. S tem ne podprete le lokalnih podjetnikov, ampak poskrbite, da bodo cvetovi na vaši poroki bolj sveži, bolj živahni.

    Če se torej poročite letos, samo sledite svoji poti, ne skrbite, kako bodo stvari izpadle, saj bodo odštekane in drugačne ideje letos zares zaživele in vaš dan naredile unikaten, barvit in predvsem povsem vaš!

    In za konec še vodilna misel,  ki naj vas spremlja pri izbiri poročnega cvetja:

    “Tvegajte, ne jemljite se preveč resno in zaupajte svojemu oblikovalcu, da bo ustvaril nekaj zanimivega in  lepega.”

          

    2023

     

    POROČNI TRENDI 2023: Ali se priljubljeni evkaliptus res poslavlja?

    POROČNI TRENDI ZA LETOŠNJE LETO V ZNAMENU DRZNOSTI

     

    Poročna sezona je končno tukaj, a zagotovo se je za vse zaljubljence pričela že mnogo prej, ko so v vsej vzhičenosti načrtovali in izpopolnjevali vsaj detajl svojega poročnega dne. Če ste tudi vi eni izmed tistih, ki v letošnjem letu načrtujejo svoj veliki dan, verjamemo, da ste še toliko bolj radovedni, kakšne poročne trende lahko pričakujete letos. Tokrat narekujejo veliko in drzno spremembo. Ste pripravljeni?

     

    Poročni trendi 2023 narekujejo manj zelenja, več cvetja

     

    Verjetno nismo samo mi oboževali porok, kjer je prevladovalo zelenje z evkaliptusom na čelu. Čas je, da se poslovimo od bogato okrašenih omizij z zelenimi garlandami, saj ima tokrat prednost cvetje.

     

    Letos ima vsekakor glavno besedo Gypsophila ali t. i. Baby breath. Mi ga bolje poznamo kot šlajer. Ampak pozor, tokrat ne samo v beli barvi, temveč v vseh barvnih variacijah. Ja, tokrat razmišljamo tudi o divjih barvah. Prav pa je, da pomirimo vse ljubitelje evkaliptusa. Ne poslavlja se čisto, ampak se bo v namiznih dekoracijah in poročnih šopkih pojavljal zelo redko ali skoraj nikoli, medtem ko ga bomo pri večjih instalacijah sem in tja še vedno uporabljali. Ste si oddahnili?

     

    Pastelom se bodo pridružile močnejše in drznejše barve

     

    Če niste največji ljubitelj pastelnih in umirjenih barv cvetja, boste nadvse navdušeni nad novičko, da bodo poročni floristi vrata odprli tudi drznejšim barvam. Pripravite se na variacije vseh toplih sončnih barv od umazano rumene, oranžne in rdečih tonov. Za kraljico med barvami bo tokrat okronana magenta barva. Bi ji dodali malo turkizno modre barve? Tukaj sploh ni dvoma, kajti poročni trendi 2023 dovoljujejo vse barvne kombinacije – tudi tiste najbolj divje.

     

    Svoj trenutek bodo imeli tudi modri, olivni, zeleni in rjasti toni, ne smemo pa pozabiti na vijolične in rumeno-zelene odtenke. Ja, prav ste prebrali. Letos se boste zaljubili v kombinacijo vijolične in zelene barve, na katero prej niti pomislili niste. Še eno idejo imamo! Kaj pa sivkasta in rumena paleta, dodamo pa še nekaj nepričakovanih odtenkov kot sta rdeča, oranžna ali temno modra? Za mnoge čisto iz cone udobja, mi pa že komaj čakamo drznejše poročne pare, ki se bodo odločili slediti letošnjim poročnim trendom.

     

    Kaj pravite na velike cvetlične instalacije v zraku?

     

    Ne govorimo o manj je več, ampak o več je več. Najverjetneje ni neveste, ki si ne bi želela zaplesati pod prekrasnim cvetočim oblakom ali večji cvetlični instalaciji ob plesišču. Predstavljajte si, da vaš poročni prostor krasijo izjemno prelepi s cvetjem okrašeni kotički, ki bi vaše goste kar klicali, da si jih ogledajo ali se fotografirajo pred njimi. Lahko se odločite za dih jemajočo tablo dobrodošlice, cvetlični obok med obredom ali na samem plesišču. Kaj pa kar vse? Tudi to gre. Ne pozabite, da se letos s poročnimi trendi držimo novega pravila – več je več. In obljubimo, da vam bo všeč.

     

    Poročni oboki brez zadržkov

     

    Pozabite na vse, kar ste videli do sedaj, kajti Sanjski šopek pripravlja nekaj posebnega. Vedno uresničimo in skreiramo še tako nore ideje in če nas dovolj dobro poznate, potem veste, da bolj kot je nora ideja, raje jo imamo.

     

    Poročni obok je center dogajanja. Takoj za vama, seveda. Želimo si, da imata za sabo unikatno dekoracijo, ki bo na prav vsakega gosta pustila vtis, zapomnil pa si jo bo za vedno. 

     

    Nenavadne oblike namiznih dekoracij

     

    Če smo govorili o neklasičnih poročnih obokih, moramo vse skupaj povezati v celoto in na stotine malih vazic s preprostimi šopki končno zamenjati za večje in nenavadne dekoracije. Teh bo seveda manj, ampak bodo pustile velik vtis na vas in vse vajine goste. Naslikano cvetlično tihožitje bomo prenesli v realnost, vendar s kančkom modernega.

     

    Več kot bo razgibanih in drznejših oblik, bolj bodo opazne in navduševale goste ob večerji. Ne skrbite, poskrbeli bomo, da se bodo kljub vsemu še vseeno vsi gostje videli med sabo. Za lažjo predstavo si lahko nekaj primerov dekoracij ogledate na našem Instagramu, saj se zavedamo, da ena samcata fotografija pove več kot tisoč besed.

    Se vračajo manjši poročni šopki?

     

    Ne ustrašite se, saj manjši poročni šopki ne pomenijo nujno, da so dolgočasni in nezanimivi, ampak v bistvu ravno obratno. Z manjšim šopkom boste naredili še večji vtis, saj gre za posebno umetniško delo, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, kateremu poročnemu floristu bosta zaupala to pomembno zadolžitev. Ker je to vajin veliki dan, je edino prav, da bo znal vajine želje v povezavi s cvetjem izraziti v majhnem, a vsekakor igrivem in nepozabnem poročnem šopku. Takšnem, da vaju bodo vsi spraševali, kje sta ga kupila! 

     

    Letos poročni trendi ne iščejo eksotike med vrstami cveta, ampak se držijo sezonskega in tisti trenutek najbolj vzdržljivega cvetja. Naloga vašega poročnega florista pa bo izbrati pravilne tone barv in jih med sabo pravilno povezati v najlepši poročni šopek kar ste ga videli.

     

    Uf, skoraj smo pozabili na še eno pomembno lastnost manjših poročnih šopkov! Ker so manjši, lahkotnejši in zračni, boste svoj šopek veliko lažje nosila skozi cel dan in pri tem izgledali izredno elegantno. 

     

    Lončnica kot nova oblika dekoracije

     

    Morda si ob prvem pomisleku ne predstavljate, kako lahko lončnice nadomestijo dekoracije iz cvetja, ampak dajte jim priložnost. Roke spretnega florista lahko lončnice uporabijo v prostoru, med obredom ali na mizah, vsekakor pa bo celotna slika pravljična. Tisti, ki nas poznate dovolj dobro, veste, da ne govorimo o klasičnih lončnicah, ampak imamo za vas v mislih nekaj čisto posebnega.

     

    Ker razmišljamo vnaprej, so lahko lončnice po končanem obredu ali zabavi odlično darilo za svate. Tako si bodo vaš poročni dan zapomnili za vedno, na okenski polici pa jih bo čakal še prelep opomnik v obliki lončnice, ki bo na vsake toliko časa tudi zacvetel. Dodamo še lesen zapis z ljubkim zapisom in voila, imamo najlepšo zahvalo.

     

    Če vama bo katera izmed lončnic res padla v oči ali če bosta morda za dekoracijo izbrala manjše drevesce, si ga lahko posadita doma. Tako bosta ob vsakem pogledu nanj pomislila na svoj veliki dan in na dlani imela neminljiv spomin.

         POROČNI TRENDI 2022 – Dramatičen design, nepričakovane kombinacije

    Veliko je ugibanj kakšni so poročni trendi za leto 2022. Nekateri gredo še dlje in celo ugibajo ali trendov za poročno sezono na področju floristike letos sploh ni. Drzno, kaj?

    Za vse ki jih nestrpno pričakujete in za vse, ki dvomite – odgovarjamo: Poročni trendi 2022 so. Kakšni? No, to izveš v nadaljevanju!

    Leto 2022 bo v vseh pogledih leto preobratov, sodelovanja in prilagajanja. In vsekakor iz tega ni izvzeta floristika. Gojitelji rezanega cvetja so v paniki razglasitve pandemije zmanjšali pridelavo cvetja in odpustili veliko kadra z dolgoletnimi izkušnjami. Povpraševanje po cvetju pa vendar ni doživelo tolikšnega upada, kot so pričakovali. Nastala je velika luknja, katere posledice bo čutiti še nekaj časa. 

    Še dve leti nazaj je bilo samoumevno, da na borzi cvetja lahko dobimo vse. Prav vse, kar si zaželimo. Temu danes ni več tako, zato je zelo pomembna iznajdljivost in hitro prilagajanje trgu. Na prvi pogled bi lahko rekli, da situacija ni rožnata. Res je, ampak poglejmo še z druge strani. Iznajdljivost, hitro prilagajanje, ideje in domišljija – to je odlična priložnost in neskončen peskovnik za pisanje novih, svežih in drznih poročnih trendov.

    Torej, vam moram res odgovoriti na vprašanje ali poročnih trendov v letu 2022 ni?

    Vsem parom, ki v letu 2022 načrtujete poroko, polagam na srce: Letos bo izjemnega pomena, kakšnega strokovnjaka boste vzeli “za svojega” pri kreiranju poročnih cvetličnih dekoracij. Ta bo moral pokazati pravo mero iznajdljivosti – ne le, da bo znal izpolniti vaša pričakovanja, ampak se bo moral spretno vrteti na trgu cvetja, da bo v času vajine poroke znal poiskati cvetje, ki bo resnično kvalitetno.

     

    porocni-trendi-2022-8

    Fleursociete // Kitty Loves Love

    Poročni trendi 2022 narekujejo: Nič več polovičarstva. Prostora za napake ni.

    In to me neizmerno veseli! Poročni pari so pri izbiri poročnega cvetja vedno bolj drzni in samozavestni. Opuščajo “poročna pravila” in se osredotočajo na svoj notranji duh. Želijo si vav efekta – efekta, s katerim bi svate že takoj ob vstopu na poročno prizorišče pustili brez besed.

    Danes ti zaupam 7 najbolj vročih cvetličnih trendov v poročni floristiki za leto 2022.

    Floristi, organizatorji porok, bodoči mladoporočenci in vsi, ki boste letos imeli opravka s porokami – tukaj so poročni trendi 2022.

     

    Drzne barvne kombinacije, nore oblike, nove strukture

     

    porocni-trendi-2022-9

    Florals and Co // Feather and Finch Photography

     

    I. SVETLO IN IZVEN OKVIRJEV

    Pasteli so pri poročni floristiki zakon in tudi letos nas ne zapuščajo. Vsekakor pa ne gre brez sprememb. Klasično – tradicionalne barve, v popolnoma ne-tradicionalnih oblikah dekoracij. Pozabite na pravilne oblike. Naj cvetje diha in gleda vsak v svojo smer. Iskali bomo kompromise med nevtralno preteklostjo in drzno prihodnostjo. Nežne pastelne odtenke preteklosti bomo združili z barvami prihodnosti – peščene barve, rjavi detajli in jantarni ter opečnati toni, s katerimi bomo dodali polnost in večjo vrednost.

    Ker se poročnim oblekam vse bolj pogumno pridružuje hlačni kostim, je prav ta trend, ki ga narekuje leto 2022 super kombinacija.

    Se sprašuješ, če je s tem trendom prišla v prvo vrsto tudi kakšna cvetlica? Odgovor je pritrdilen. Kraljica tega trenda je orhideja. Orhideja, ki v šopku in dekoraciji poudari ženstvenost, eleganco in mogočnost. V družbi vrtnic, nageljnov,  ranunkul, anemona in drugih nežnih cvetov bo orhideja odigrala glavno vlogo.

    Zlahka si narišem podobo neveste v hlačnem kostimu, z divjo obliko poročnega šopka, v katerem se ponosno bohoti orhideja.

     

    porocni-trendi-2022-10

    Florals and Co // Feather and Finch Photography

     

    II. TEKSTURA NA KVADRAT

    Trendi porok in dekorativnih materialov porok vedno sledijo trendom v notranjem oblikovanju. Letos so to stenske tapete. Le te se lahko pojavijo v ozadju poročnega slavja, na steni za mizo ženina in neveste ali v sladkem kotičku. 

    In kaj ima stenska tapeta povezave s cvetjem? Tapeta ima vedno barvno kombinacijo, vzorec. Ko se jo dotaknemo, začutimo tudi njeno strukturo. In prav ta efekt večplastnosti želimo doseči tudi s cvetličnimi dekoracijami, v katerih prevladujejo cvetlice z različnimi strukturami. Tu ne gre za glavne vloge posameznih cvetov, ampak za vzajemno zmago različnih struktur cvetja. Gypsophilla, statice, limonium, vax so le ene izmed mnogih strukturnih rastlin. In če jih s pravim občutkom povežemo v eno dekoracijo – nastanejo dih jemajoče cvetlične kreacije.

    Nobeno presenečenje ni, da bomo letos poleg že omenjenega tako lahko videli tudi ratan in pletene košare kot dekorativni material, roko pa jim bodo podale posušene strukturne rastline med katere sodi tudi še vedno priljubljena pampaška trava. Ampak pozor: pampaška trava vsekakor ni paradni konj v tej zgodbi, je le ena izmed strukturnih rastlin.

    porocni-trendi-2022-3

    Golden Rodfloral Design // The Foxes

     

    III. NARAVEN IZGLED

    Mojstrovina je, ko ti uspe v prostor umestiti dekoracijo, kot bi bila že od nekdaj tam in vseeno z njo ustvariti vav efekt. Če dobro opazuješ naravo, razumeš, da rože ne rastejo v popolni obliki, ampak rastejo v različnih smereh in to je tisto, kar naredi naravo tako lepo in popolno. In trend narekuje prav to. Priznam, ta stil mi je pisan na kožo, saj je narava tista iz katere črpam inspiracije.

    Tu pridete na svoj račun tudi vsi tisti, katerim je v dekoracijah in seveda poročnemu šopku všeč polno zelenja. Tu se morate prepustiti izbranemu floristu in mu dovoliti, da iz poročnega prostora naredi rajski vrt. Ko smo že ravno pri poročni lokaciji. 

    Ponovno prihaja v modo poroka na neobičajni lokaciji (prostori, ki prvotno niso namenjeni poročnim slavjem) in poroka v tujini – želja do potovanj se je v času pandemije le še okrepila in zakaj ne bi svoje zaobljube izrekla v drugem okolju, daleč od vsakdana, a vseeno obkrožena z ljudmi, ki vama največ pomenijo.

     

    porocni-trendi-2022-6

    Yonder Floral & Decor House // Rachel Havel Photography

     

    IV. DRAMATIČEN DESIGN

    Pozabi na klasiko, saj se vendarle pišejo novi trendi, nove zgodbe in drznejši designi.

    Si upaš stopiti izven okvirjev in z zares nenavadnimi cvetličnimi dekoracijami okrasiti poroko? To je izziv, ki vsakemu poročnemu floristu v trebuhu izzove metuljčke pravega vznemirjenja. Oboki modernejših, drugačnih oblik, cvetlični lestenci in razkošne dekoracije prostora poročnega obreda – o tem govori naš novi trend. A to še ni vse. Kombinacija suhega in svežega cvetja nalogo naredi le še zabavnejšo in dovoljuje še več prostora za ustvarjanje. 

    Namizne dekoracije bodo s kombinacijo svežega in suhega cvetja pridobile na svoji teži in se pokazale v svoji veličini. Dekorativne posode bodo nižje, preprostejše in v eni barvi. Tu pozabite na steklene vaze. Preprosta keramika je to, kar ta trenutek potrebujemo. 

     

    porocni-trendi-2022-1

    Golden Rodfloral Design // The Foxes

     

    V. NAMIZNE DEKORACIJE NA STO IN EN NAČIN

    Zakaj bi morale vse namizne dekoracije biti enake ena drugi? Zakaj ne bi okrasili prve mize z eno glavno namizno dekoracijo, druga bo polna manjših vazic s cvetjem, spet tretja miza bo imela kombinacijo večjih in manjših cvetličnih kreacij. Kaj jih bo povezovalo? Izbor cvetja  in oblika dekoracij, ki bo kljub različnim velikostim aranžmajev poenotena. No, tu pa pride na plan spretnost in kreativa floristov.

     

    porocni-trendi-2022-2

    Golden Rodfloral Design // The Foxes

     

    VI. NEKLASIČNO KLASIČEN POROČNI OBOK

    Dnevi klasičnega oboka, kot ga poznamo so mimo. Čas je za kreativnejše oblike poročnih lokov, ki omogočajo floristom izpostaviti cvetje na sodoben in inovativen način. Vsekakor tradicija obokov ostaja, ampak ne bojte se kreativnosti in se spustite v nove oblike. Piše se svetla prihodnost poročnim lokom, ki odpira vrata tudi tančicam. Ja, čisto zares. Klasičen modni dodatek 80-ih je nazaj. V vseh različnih dolžinah. Bi ti pristala tančica z dodatkom cvetja?

     

    porocni-trendi-2022-4

    Hygge Studio // Katie Harmsworth

     

    VII. NEPRIČAKOVANE KOMBINACIJE DRZNIH BARV

    Lani so se drzne barve začele vračati in ta trend naj bi ostal še nekaj časa. Pričakujte, da boste letos videli veliko svetlih rožnatih, vijoličnih, rdečih in oranžnih. V enem košu. Na eni poroki. Pari, ki bodo želeli vnesti popoln odklop in neizmerno energijo na poročni dan, bodo zavore spustili tudi pri široki in nekoliko nenavadni barvni shemi. In če vsemu temu dodam, da v modo prihajajo barvne poročne obleke, je jasno, da je skrb, da poročnih trendov v letu 2022 ne bi bilo popolnoma odveč. 

    Že imam v glavi sliko neveste v svetli modri poročni obleki s poročnim šopkom modrega eryngiuma in nežno rumenih vrtnic. Kaj bi priporočila nevesti z roza poročno obleko? Razgiban šopek z belo, roza in peščeno orhidejo.

     

    Letos velja: Bolj si drzen, bolj si in.

     

    porocni-trendi-2022-7

    Fleursociete // Alice André Photography

     

    Si na koncu še za en bonbonček? Ne glede na to, kater trend v poročni floristiki ti je najbolj blizu, tega dekorativnega elementa skorajda ne smeš spregledati. To so neonski napisi.  Kje? Kjerkoli. Na steni za vajino mizo pri večerjo, ob vstopu na poročno lokacijo, v sladkem kotičku, tam kjer bodo nastajale poročne fotografije. 

    Zdaj veš – poročni trendi 2022 so! In so pravi vav! Iskreno? Pisani so mi na kožo! Zelo se veselim letošnje poročne sezone. Če so letošnji trendi blizu tudi tebi, ne odlašaj predolgo. Moj koledar se hitro polni, zato me čimprej pocukaj za rokav, da mi zaupaš vajine želje. Saj veš, da skupaj pripravimo poročno dekoracijo, ki bo drzna, izven okvirjev, takšna o kateri se bo dolgo govorilo. Z eno besedo – ki bo VAV!

         Poročni trendi 2021 – Poročni trendi po koroni

    Poročni trendi 2021 so nadgradili tiste z lanskega leta. A, roko na srce, z realnim očesom – veliko porok in z njim dekoracij porok ne v lanskem, ne v začetku letošnjega leta nismo doživeli. Pa vendar, trendi se, kljub svetovni epidemiji, postavljajo na bolj trdna tla in vesela kličem “dobrodošle poroke” in z njimi poročni trendi 2021! 

    Komaj sem čakala ta dan, ko bom spet lahko pospremila novo obeležitev ljubezni. Skreirala sanjski poročni šopek. Opremila poročno dekoracijo s cvetličnimi kreacijami. Uh, kako spet dobro dene ta občutek! Ta občutek svobode in kreativne eksplozije! Naj se, prosim, samo nadaljuje! 

     

    porocni-trendi-2021 (1)

     

    Z veseljem z vami delim nekaj specialitet, ki jih pišejo poročni trendi 2021:

    ⇾ Poročni šopki so asimetričnih oblik.

    ⇾ Suho cvetje je še popularno – samo, ali v kombinaciji s svežim cvetjem.

    ⇾ En osrednji dekorativni element, namesto več manjših. 

    ⇾ Všeč so nam enobarvne, keramične dekorativne posode.

    ⇾ Namesto poročnega oboka, dekorativna stena.

    ⇾ Oljka, rožmarin in nageljni – glavni cvetlični akterji porok.

    ⇾ Dekoracija poročnih lokacij je obarvana v umirjene, zemeljske barve.

    ⇾ Na porokah v tujini popularni barvni palmini listi.

    Poročni šopki leta 2021 so razgibanih oblik

     

    porocni-trendi-2021

     

    Že v lanskem letu so bili popularni šopki asimetričnih oblik. Tudi poročni trendi 2021 narekujejo podobne smernice – šopki ostajajo razgibanih oblik, neurejeno urejeni. Če smo za leto 2020 napovedovali poročne šopke velikih dimenzij, so letos šopki malce manjši, a še vedno razkošni. Ne, za leto 2021 bidermajer ne bo pametna izbira – če si seveda želite biti vsaj malo v trendu. Ne boste pa zgrešili, če se za klasiko odločita pri izbiri cvetja.

    Suho cvetje ostaja v trendu

     

    Suho cvetje je v preteklem letu poseglo na vse nivoje naših življenj. Njegova popularnost je iz dneva v dan naraščala. Suho cvetje je preraslo sloves cvetja, na katerem se nabira prah in se povzdignilo v vsej svoji veličini kot brezčasno, elegantno, čutno.

    Odkrivali smo prednosti suhega cvetja in se še posebej navduševali nad cvetjem večjih dimenzij. Velja tako za dekoracijo naših dnevnih sob kot za dekoracijo poročnih prostorov.

     

    porocni-trendi-2021-1

     

    Tudi letos se suho cvetje s porok ne umika. V naslednjih mesecih bom skreirala kar nekaj poročnih šopkov, ki bodo, na željo nevest, sestavljeni zgolj iz suhih rož. Vsekakor pozdravljam njihove odločitve. Popularna pa postaja tudi kombinacija svežega in suhega cvetja. 

    Zakaj izbrati suho cvetje za poročno dekoracijo in kakšne so prednosti izbire? Odgovarjam tu.

    Oljka, rožmarin in nageljni … nič več samo evkaliptus in pampaška trava

    Kar nekaj časa sem kreirala šopke, v katerem ni manjkal evkaliptus. In malo katera poroka se je v preteklem letu ali dveh odvila brez pampaške trave. Leto 2021 bo v tem pogledu vsekakor drugačno.

    V ospredje prihaja mediteransko zelenje – izjemno priljubljena oljka, pa tudi rožmarin. Nič čudnega, bi rekli, saj rožmarin že od vedno povezujemo z ljubeznijo – v antiki je bil posvečen Afroditi, boginji ljubezni. Oljka pa je predstavnica rodnosti in simbolizira mir. 

    Odlična kombinacija za poročno dekoracijo, kaj pravite?

     

    porocni-trendi-2021-3

     

    Med barvnim cvetjem pa letos v ospredje prihajajo nageljni v različnih barvah. Pa tudi angleške vrtnice so popularne. Letošnje kreacije se bohotijo tudi z  različnimi vrstami travniških cvetlic, vedno v trendu pa so potonike in ranunkule.

    Poročni trendi 2021 narekujejo 1 osrednji dekorativni element in keramične posode

    Če so pretekla leta narekovala več manjših dekorativnih predmetov, posejanih po celotni sceni, se lotos ta način dekoriranja umika. V ospredje prihaja 1 dekorativni element, torej ena večja glavna dekoracija, ki nase prevzame vso pozornost. Še vedno pa velja pravilo – glavni na poroki je poročni šopek. Stil dekoracije se vedno prilagodi šopku – tako po stilu kot po barvah. 

    Cvetja letos ne bomo postavljali v steklene vaze, pač pa v enobarvne keramične posode, različnih velikosti. 

     

    porocni-trendi-2021-9

    Dekorativna stena zamenja poročni obok

    Kar nekaj poročnih sezon je bil poročni obok eden izmed osrednjih dekorativnih elementov na poroki. Že z vidika, da je tam nastalo kar nekaj poročnih fotografij. A poročni obok se počasi poslavlja. Zamenjala ga bo velika stena s cvetjem. 

    Fotogenična, s cvetjem dekorirana poročna stena bo služila svojemu namenu vsaj na dveh nivojih: na civilni poroki namesto oboka. V nadaljevanju poročnega dne in noči pa bo pred njo zagotovo nastalo veliko simpatičnih poročnih fotografij. Mimogrede, sta že izbrala svojega poročnega fotografa? Pišem o tem, kako izbrati najboljšega!

    Umirjene, zemeljske barve

    Tudi letos ostajamo zvesti naravnim tonom. Poroke bodo v znamenju zemeljskih barv. Kričeče barve rož za enkrat (vsaj pri nas) niso v ospredju. Če pa že, le kot posamezen cvet v sklopu ostale dekoracije. Zemeljske barve, ena barva v različnih tonih. Pridružujejo pa se jim tudi tople barva, ki odlično kombinirajo z zemeljskimi. Upam na še več tovrstnih kombinacij, ker so zares posebno lepe! 

    porocni-trendi-2021-7

    V tujini so poročni trendi 2021 drznejši in korak naprej

    Počasi stopicamo za cvetličnimi trendi, ki so popularni v tujini. Tudi za trendi, ki si so popularni na področju dekoracij porok. Če je denimo pri nas še popularna pampaška trava, so nanjo čez lužo že pozabili. Zato pa so poročni trendi  v tujini letos zares drzni. Sploh pisani na kožo tistim, ki prisegate na ekstravagantnost. In to vsekakor so barvni listi palme. V rdeči ali oranžni barvi. 

    Če v Sloveniji prisegamo na umirjene barve, v letu 2021 prisegajo na bolj tople barve v kombinaciji s temnimi odtenki.

         POROČNI TRENDI 2020

     

    Poročni trendi 2020 me spravljajo ob pamet. Uganeš zakaj? Ker prinašajo polno novosti, velikih sprememb in novih kombinacij tako pri poročnih oblekah, pričeskah, tiskovinah in v poročni floristiki.

    V tem blog zapisu sem se seveda osredotočila na trende v poročni floristiki. Kaj prinašajo letošnje barve, stili, oblike in cvetje v poročnih šopkih in dekroacijah? Kaj bo na rekovalo vajini odločitvi, o izgledu poročne dekoracije za vajino poroko? Vse to razkrijem v zapisu.

    Trendovski-poročni-šopek

     

    Poročni šopki, kot jih narekujejo poročni trendi 2020

     

    Poročni šopek, kot ga narekuje letošnji poročni trend, bo sestavljen iz kombinacije svežega in suhega cvetja. Evkaliptusu bom dodala nekaj več raznovrstnega zelenja. Ob bok mu bo stopil ruscus. Beljeni in barvan ruscus bo poleg palminih listov in trav hit te poročne sezone.

    Oblikam ostajamo zvesti.

    Poročni trendi 2020 ne posegajo preveč v same oblike šopkov. Tudi letos bom kreirala “urejeno neurejene” poročne šopke, razgibanih oblik in velikosti.

     

    Poročni-šopek-iz-suhega-in-svežega-cvetja,-kot-ga-narekujejo-poročni-trendi

     

    V trendovskem šopku več cvetja kot zelenja.

    Kar dve leti je zelenje v poročnih šopkih in dekoracijah prevladovalo.  S trendi, ki prihajajo z letošnjim letom, se bo situacija obrnila. Cvetju bom z veseljem na široko odpirla vrata Sanjskega šopka.

     

    Poročni-šopek-zemeljskih-barv

    Poročni trendi 2020 prinašajo v floristiko nove stile

    Minimalizem, boemski in chic stil, moderna eleganca ter klasična estetika so tisti, ki bodo narekovali poročne trende 2020. Stare veje za obok, bom postavila v kot in jih zamenjala s preprostimi tanjšimi lesenimi ali kovinskimi ogrodji. Cvetje in zelenje bo prav zato stopilo še bolj v ospredje v cvetličnih instalacijah, namiznih dekoracijah in poročnih obokih.

     

    Poročna-dekoracija-s-pampaško-travo

    Kaj pa poročni trendi 2020 in barve cvetja?

    Na eni strani se bom vsekakor še vedno nagibala k nežnim, pastelnim barvam.  Veliko bo tako imenovanih zemeljskih in sončnih barv. Vendar pa bomo  brez razmišljanja posegla tudi po močnejših odtenkih, kot so močno rdeče, vinske in temne-skoraj črne barve cvetja. Kar bo letos še posebej trendovsko, pa bo izbor kombinacij različnih odtenkov ene barve.

     

    Dekoracija-poroke-na-prostem

    Kovina, preproste linije in baloni.

    Namizne dekoracije po nareku poročnih trendov 2020 bodo preproste, brez kompliciranja a hkrati elegantne. Prav tako poročni oboki in dekoracije kotičkov. Vsekakor pa na poroki ne sme manjkati viseča cvetlična instalacija. Dekorativni elementi ki bodo v tem letu pustili vtis pa so baloni, kovinske konstrukcije, preproste posode, vaze in lanterne iz ratana.

     

    Viseča-trendovska-dekoracija-iz-suhega-cvetja

    Viseča-cvetlična-dekoracija

     

    Torej, kot sem vam rekla že na začetku zapisa- to leto bo noro:)    POROČNI TRENDI 2019

    Vsako sezono znova se neizmerno veselim odkrivanja novih poročnih trendov. Če tudi vas zanima kakšne poročne trende floristika narekuje za leto 2019, vam bodo naslednje vrstice v katerih cvetje pripoveduje svojo zgodbo gotovo všeč.

    Za ekipo Sanjskega šopka je uspešno zaključena sezona porok, misli pa že usmerjene v to, kakšni so novi poročni trendi, ki zahtevajo osvežene kompozicije, barvne kombinacije in oblike, ki bodo zaznamovale leto 2019. Pri svojem delu se vsakič znova lahko prepričam, kako lahko pravilna cvetlična izbira paru, dan ki ga ne bosta nikoli pozabila, naredi še bolj čaroben. Prav zato vam želim razkriti tiste  poročne trende, ki so me najbolj navdušili, vam pa bodo gotovo v veliko pomoč pri odločitvi, kakšno poroko si želite in katero cvetje naj jo krasi.

     

    poročni par v objemu Nevesta drži trendovski poročni šopek

    Foto: Nika &Neja Photographers

     

    Sezona 2019 narekuje nove poročne trende

    Pastelno cvetje sicer tudi to sezono ostaja z nami, vendar v popolnoma drugačnih zgodbah. Nežne barve so namreč v svojo družbo sprejele ostre kontraste v obliki črnih akcentov in temnejših ter močnejših barv cvetlic.

    Smernice, ki jih narekujejo letošnji poročni trendi zapovedujejo ostrejše linije in večplastne dekoracije. Vodilo bo preprostost, kar pa nikakor ne pomeni, da se poslavljamo od bogatih dekoracij polnih cvetja.

     

    Nevesta in družice s trend boho šopki

    Foto : Aljoša Videtič

     

    Poročni šopek

    Najbolj trendni poročni šopki še vedno ostajajo obarvani pastelno, vendar pa v barvno paleto vstopa nekaj sprememb. Nežno rožnate in marelične barve cvetov bodo nadomestili krem in bledo rjavi odtenki (v pudernih tonih in barvah bele kave), ki jih bo dopolnilo cvetje v temnih bordo niansah ali v barvi sliv. Pri bolj umirjenih različicah bomo floristi kontrast pastelom iskali v oranžno in rumeno obarvanem cvetju. Prav to so barvni prepleti, ki so jih za pomlad in poletje 2019 določili tudi pri podjetju Pantone, ki ustvarja barvne trende.

    Nevesta s trendovskim poročnim šopkom

    Foto: Ana Gregorič

     

    Kljub trendu, ki smo ga ravnokar spoznali pa sem vesela, da se rožnata barva vseeno še ne poslavlja. Še vedno ni izrekla svoje zadnje besede in še vedno bo pisala poročne trende, ki napovedujejo, da jo bomo sedaj lahko občudovali v cvetličnih kombinacijah z rjavimi in sivimi barvnimi dodatki. Poročne šopke bo v harmonično celoto povezala zasivljena zelena barva (barva evkaliptusa ali žajblja) in mu hkrati dodala omamen vonj. Veliko prostora za kreativno ustvarjanje poročni trendi predvidevajo tudi pri oblikah šopkov. Tu se bomo srečevali z dvema kontrastoma. V ospredju sta tako popolno razkošje kot minimalizem. Prevladujejo večji, tesno vezani šopki razigranih oblik, na strani minimalizma pa smernice poročnih trendov narekujejo enostavne šopke. Ti v razgibanosti sicer parirajo razkošnim različicam, a so po številu cvetja veliko bolj skromni.

     

    Couple walking down the aisle. Bride with the trend wedding bouquet

    Foto: Nastja Kovačec photography

     

    V galeriji Sanjskega šopka boste našli tiste poročne šopke, ki so zadovoljili najbolj razkošnim željam, kot tudi tiste, ki so ustrezali viziji minimalizma.

    Cvetlični dodatki

     

    Nevesta s trendovskim poročnim šopkom in cvetjem v laseh

     

    Tudi to sezono bodo najbolj trendne poroke zahtevale cvetlične krone, polkrone in zapestnice iz cvetja, vendar se tudi tu že veselimo sprememb, ki jih narekujejo poročni trendi. Naj vam zaupam, da smo se tisti najbolj ustvarjalni floristi nadvse razveselili novice, da se cvetličnemu okrasju  pridružuje nakit narejen iz svežega, drobnega in obstojnega cvetja. Prepričana sem, da bodo ogrlice, ki jih krasijo drobni listi evkaliptusa in zaprti popki mnogocvetnih vrtnic, povezanih s cvetovi riževe cvetlice, pritegnile veliko pogledov. Si predstavljate, kako bi družice zažarele z visečimi uhani iz svežega cvetja? Te cvetlični dodatki bodo gotovo pustili prav poseben pečat na vaši sanjski poroki, vendar pa pri  izbiri cvetja za nakit obvezno zaupajte izkušenemu floristu, ki bo z bogatim znanjem znal preceniti katero cvetje je primerno in katero ne.

     

    Foto: Lovro Rozina

     

    Cvetlična dekoracija poročnega prostora

    Že kar nekaj let skoraj ni poroke brez tako imenovane cvetlične stene, ki pa se sedaj dokončno poslavlja. Priznam, te spremembe se zelo veselim, saj bo na plan lahko prišlo še več kreativnih pristopov. Če želite slediti najnovejšim poročnim trendom, se zato raje odločita za cvetlično dekoracijo dveh lepih foteljev, stopnišča, ali ograje ob vhodnih vratih, kjer se bo poroka odvijala. Izberita najlepše mesto in s pomočjo cvetlične dekoracije tam pripravita foto kotiček s polaroidnim fotoaparatom. Bodite kreativni in uporabite tisto, kar vama poročni prostor ponuja. Tu je le ena izmed izvirnih idej, ki naj vam bo v navdih. Dekor, ki mu sledijo poročni trendi bo naravnega videza. V ospredju bodo enostavne linije, preproste steklene in keramične vaze nevtralnih, nevpadljivih barv. Stare medeninaste svečnike in vaze bodo nadomestile modernejše in preprostejše oblike dekorativnih elementov.

    Namizna dekoracija, kot jo narekujejo poročni trendi

    Foto: Ilariaeandrea Photography

     

    Outdoor wedding decoration

    Foto: levo Katja Simon Photography, desno Lovro Rozina

     

    Nadvse zanimiva stalnica med poročnimi trendi je tudi splet zelenja po sredini dolge mize, ki bo tudi letos s trendnim pristopom florista v prostor vnašala mističnost in svežino. Pri porokah, na katerih bodo v ospredju okrogle mize poročni trendi v floristiki narekujejo cvetlično okrasje v posodah na ozkih podstavkih. Svetujem, da ne pozabite niti na cvetlično dekoracijo pogrinjkov z vejico zelenja ali rožo namenjeno vsakemu od povabljenih. S to malo pozornostjo boste namreč naredili velik vtis na vaše goste. Nekaj namigov kako so lahko poročne mize videti še bolj vabljivo si lahko ogledate tu.

    Minimalizem na poročni mizi, kot narekujejo poročni trendi

    Foto: That Happy Day

     

    Tudi poročna torta si zasluži okras s cvetjem, ki sledi poročnim trendom

    minimalističen stil poročne torte s trendovsko cvetlično dekoracijo

    Poročna torta in cvetlične dekoracije – odlična kombinacija!

     

    Osvetlitev poročnega prostora

     

    Topla svetloba dekorativnih luči in sveče na 101 način (majhne, velike, visoke, široke), ostajajo nepogrešljiv magičen element poroke. Lahko pa postanejo tudi izvirno darilo za vaše svate.

     

    decoration of the themed corner

    Garden lights on wedding under a tent in Tuscany

    Foto: Nastja Kovačec Photography

    GALERIJA VRTNE LUČKE

    Trendovska okrasitev poročnega avtomobila

     

    poročni par naslonjen na zadnji del avtomobila z minimalistično cvetlično dekoracijo

    Nasvete in ideje za dekoracijo poročnega prevoza, delim s tabo tukaj.

     

    S cvetjem, ki govori vajino zgodbo do sanjske poroke.

    Spoznavanje s poročnimi trendi v meni vedno prebuja željo po ustvarjanju, a vendar moje glavno vodilo ostaja misel, da so prav zgodbe tiste, ki poroki pridajo pridevnik sanjska. Za svojo poroko izberita šopek iz cvetja, ki vaju spominja na babičin vrt pred hišo. Sta se prvič poljubila na klopci v parku, kjer je cvetela bela vrtnica? Naj bo ta cvet rdeča nit vajine poroke. Pobrskajta po spominih in nam dovolita, da jih vnesemo v svoj poročni dan. Prebudili bodo vajine občutke in čustva ter ta poseben dan naredili sanjski.

    Poročni trendi narekujejo večje poročne šopke
    Foto: Katja Simon Photography

     

    Zaupajta nam svoje sanje za vajin poročni dan in nam dovolita ustvariti samosvojo poročno zgodbo, ki bo presegla vse trende.

    ZAUPAJTA NAM SVOJE SANJE

    BY:
    Uros
    ×
    26 januarja, 2024