fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    KAKO IZBRATI POPOLN POROČNI ŠOPEK

    Kako izbrati popoln poročni šopek, je vprašanje ki si ga zastavlja vsaka nevesta. Da bo odgovor enostaven, sem vam pripravila nekaj napotkov.

     

    PREPROSTO DO IZBIRE POPOLNEGA POROČNEGA ŠOPKA

     

    Izbira popolnega poročnega šopka je za vsako nevesto prav posebna izkušnja. Da pa bo hkrati tudi prijetna in čim manj stresna sem pripravila nekaj napotkov. V njih boste gotovo našli odgovor na vprašanje »kako izbrati popoln poročni šopek?«

    Rože imajo prav posebno moč. Že nekaj cvetov lahko popolnoma spremeni občutke, razpoloženje in prostor. Z njimi lahko izrazite svoj osebni slog, predajate sporočila (več o simboliki barv cvetja boste našli v tem članku)  in napišete nepozabno zgodbo, ki bo oblikovala vaš poročni dan. Prav zato je tako zelo pomembno, da izberete popoln poročni šopek, ki bo odražal pravo mero romantike, sreče in radosti.

     

    sopek-porocni-1

     

    Kako izbrati popoln poročni šopek?

     

    Pri izbiri popolnega poročnega šopka svojim strankam vedno svetujem, naj najprej natančno izrazijo svoje želje glede poročnega šopka. Pomembno je, da definirate obliko, vrsto cvetja in stil. Iz tega črpamo ideje za dekoracijo obrednega prostora, družic, torte, dekoracije poročnih miz

    Kakšen poročni šopek je tisti, ki bo popoln prav za vas, je odvisno od veliko dejavnikov. V prvi vrsti je potrebno upoštevati nevestino postavo in kroj poročne obleke. Potrebno je ostati zvest stilu, ki je izbran za poroko (romantičen, naraven, minimalističen, eleganten, moderen, boemski, hipsterski…). Tudi letni časi so pomemben faktor. Le izbira pravilne vrste cvetja v določenem letnem času zagotavlja, da bo šopek ohranjal svež videz skozi cel poročni dan.

    Kako nevestina postava vpliva na izbiro poročnega šopka?

    Naj vam razkrijem, da vse oblike šopkov ne gredo skupaj z vsemi postavami. Če ste višje rasti, potem izbirajte med daljšimi oblikami šopka, večjimi šopki ali šopki, ki so razmršeni levo in desno.

    Manjšim nevestam svetujem, naj v roke raje primejo manjše, simpatične in bolj kompaktne oblike šopkov. Takšne z le redkimi odkloni v levo ali desno. Čeprav je šopek majhen to še ni izgovor da bi bil dolgočasen. Spreten florist lahko v njem še vedno ohrani veliko dogajanja, unikatnega pristopa in trendnih zapovedi.

     

    Kako kroj poročne obleke vpliva na izbiro šopka?

    Obstaja zelo enostavno pravilo: bolj preprosta kot je obleka,  več možnosti dopušča izbiri oblike poročnega šopka.

    Če vaša poročna obleka prosto pada, je brez detajlov, bleščic, biserov in čipk, potem so vam pri izbiri poročnega šopka odprte prav vse možnosti. Lahko izberete popolnoma preprost poročni šopek z le eno vrsto cvetja. Izbira poročnega šopka, v katerem bo veliko različnih drobnih cvetov, več vrst zelenja, bo nesimetrične oblike in divjega, razmršenega videza, pa bo prav tako zadetek v polno.

    Obleka, ki vam poudari postavo, zahteva nekoliko več pazljivosti pri izbiri poročnega šopka. Izogibajte se širokim šopkom (obliki, ki močno posega v levo in desno stran), saj njihova širina lahko zakrije obliko postave. Tega si verjetno ne želite, saj ste vendar svojo postavo z izbiro obleke tako lepo poudarili.

    Svečane, bogate obleke s krinolino od vas zahtevajo izbiro poročnega šopka, ki deluje lahkotno in ravno prav razmršeno. Floristi imamo tu posebno težko nalogo, saj moramo kreirati zelo premišljeno, da ohranimo videz lahkotnosti. Za to obliko obleke je primerna izbira poročnega šopka tudi kaskadni – naprej padajoč šopek, ali okrogel, tesno povezan šopek. Vse naštete oblike morajo v sebi ohraniti pravo mero lahkotnosti in zračnosti.

    Obleka z volančki, biserčki, kristalčki ali drugimi drobnimi detajli bo od vas zahtevala, da izberete poročni šopek, ki je po strukturi preprost, lahko pa se poigrava z obliko.

    Morda vam bo v pomoč ta spletna stran. Postregla bo z bolj plastično predstavo o tem, kakšni poročni šopki bi lepo dopolnili vašo obleko.

     

    sopek-porocni-3

    Kako izbrati popoln poročni šopek glede na vaš stil poroke?

    Pri klasičnem stilu poroke je običajno tudi poročni šopek klasične oblike. Takšni so bidermajer šopki (okrogla, urejena oblika šopka) ali pa okrogla malenkost bolj razgibana oblika tesno povezanega šopka.

    Med slovenskimi pari je že kar nekaj let zelo priljubljen vintage in rustikalen stil poroke. Za ta stil je najboljša izbira poročnega šopka, ki je okrogle vendar razgibane oblike. Cvetje naj bo romantično, v nežnih pastelnih tonih, kot detajl pa zelo lepo deluje tudi čipka dodana poročnemu šopku.

    K boemskemu stilu najbolj pristajajo tako imenovani divji šopki. To so poročni šopki, ki gredo tako z obliko kot velikostjo v velike razsežnosti. Ti šopki so ogromni, nepravilnih asimetričnih oblik in se neomejeno poigravajo z različnimi strukturami cvetja.

    Prav pri vseh stilih porok pa se odlično znajdejo šopki naravnega videza. Tu je pri kreiranju poročnega šopka nadvse pomembno, da izberemo prave kombinacije cvetja, saj le tako lahko dosežemo harmoničen končni videz.

     

    sopek-porocni-5

     

    Kako letni časi uplivajo na izbiro poročnega šopka?

    Resnica, svetovna borza cvetja vse leto ponuja pestro paleto rezanega cvetja. Vseeno pa se je potrebno zavedati, da se njegova kakovost in cena z letnimi časi spreminja. Sama se vedno držim zlatega pravila. Najpametneje je izbirati sezonsko cvetje, se pravi cvetje, ki v tistem letnem času cveti tudi v naravi. Le tako namreč lahko dobimo prvovrstno kakovost po sprejemljivi ceni.

    Verjamem, da vam bodo ti nasveti olajšali izbiro popolnega poročnega šopka. Pomembno pa je, da izberete poročni šopek, ki bo najlepše zaokrožil vajin poročni dan, se popolnoma prilagodil nevesti in bil v njenih rokah videti še posebej sanjsko.

    Nekaj idej za najbolj sanjske poročne šopke lahko najdete tudi tu.

    ZAUPAJTE NAM VAŠE SANJE

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    21 marca, 2019