fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Prostor za poroko na prostem

    VDIH – IZDIH – SVOBODA

     

    Se sliši kot mantra ali kot pozitivna afirmacija, za katero si želita, da spremlja vajno poroko? Poroko, ki bo svobodna, lahka kot vetrič, ki se vama bo motal pod nogami na najlepši dan vajinih življenj. Poročni dan. 

    Prostor za poroko na prostem. Romantika. Razgledi. Zvok narave. Poročna lokacija, pripravljena samo za vajin poročni obred. 

     

    prostor-za-poroko-na-prostem.jpg

     

    Prostor za poroko na prostem je lahko kjerkoli. Zares, kjerkoli. Le dovoljenja in nekaj ostale papirologije bosta morala urediti. Sama bi najraje rekla, da poroke zunaj na zraku delim na tiste, ki se postavijo in ničle in tiste druge, kjer različni ponudniki ponujajo že opremljene poročne lokacije na prostem. 

    V rubriki Poročne lokacije boste našli tudi zavihek Poroka na prostem, kjer z vami delim izjemne poročne lokacije na prostem, ki so že opremljene za poročne obrede. 

     

    ➡  V nadaljevanju zapisa, pa vaju, bodoča ženin in nevesta, pospremim do izbranega travnika, ki ga bomo spremenili v prostor za poroko na prostem & na kaj vse morata biti pri organizaciji take poroke pozorna. 

     

    Prostor za poroko na prostem: kje se začne organizacija?

     

    Malo za šalo malo zares: organizacija se začne v vajinih glavah. ☺️

    Najprej pa pri izbiri želenega prostora za poroko na prostem. Kje je to? Na travniku pred hišo, v hribih, ob ribniku, s pogledom na morje? 

     

    prostor-za-poroko-na-prostem-2

     

    Dovolita, da vaju skozi popeljem skozi ključna vprašanja pri organizaciji poroke na prostem.

     

    ??  Kakšne poroke si želiva in koliko bo povabljenih?

    Torej, od teh informacij so odvisne vse nadaljnje točke, ki se navezujejo na potek in organizacijo poroke. Imata v mislih razkošje ali preprost intimen obred z le nekaj gosti? Zato premislita o stilu poroke, kdo bodo povabljeni in koliko jih bo. Naredita načrt vajine sanjske poroke. 

     

    ?  Bova na prostem imela samo poročni obred ali celotno poročno slavje?

    Organizacija poročnega obreda na prostem ni tako velik zalogaj, veliko večji projekt pa je, če si želita, da na prostem poteka celotno poročno slavje. Saj to pomeni, da je treba poskrbeti za vso opremo, ki jo poročno slave potrebuje: stole, mize, ozvočenje, streho nad glavo …

     

    ?  Kaj nama lokacija ponuja – kakšna bo postavitev?

    Težko si zamislimo, da bi na 1350 m visok hrib postavili šotor za poročno slavje, kaj? No, prav zato je modro izbrati lokacijo, ki vama dopušča čim več svobode in odprtih možnosti glede tehničnih kot tudi dekoracijskih elementov poroke. Naj bo prostor v prvi vrsti funkcionalen za potrebe želja vajine poroke. 

     

    ?  Bova opremo najemala ali bo najina poroka v “naredi si sam” stilu?

    Najem opreme zajema vse – od šotora do dekoracijskih elementov. Preiščita splet in ponudnike, da vidita, kaj vama ustreza in kaj ponuja tržišče. In vsekakor pošljita vprašanje za več ponudb, da dobita širšo sliko o cenah. Če se bosta lotila DIY poroke, potem pa kar zavihajta rokave in pokličita na pomoč še kakšen par pridnih rok! 

     

    ?  Je dostop do lokacije primeren za vse povabljene?

    Poskrbita, da ne bo težav z dostopom. Vsaj večjih ne. Saj vesta, na poroki si res ne želita slabe volje zaradi takšnih malenkosti. Informirajta povabljene o lokaciji, kako je dostopna in kaj jim priporočate. Saj vesta, kaj mislim, kajne? Salonarji s peto res niso za v hrib.

     

    ?  Kako kaj vreme?

    Bo sonce in pihal bo rahel vetrič? Potem brez panike! Vse urejeno. Se obetajo plohe? Imejta v mislih, ker kaj pa če … Bosta imela nadomestno lokacijo, ali bo prostor pripravljen tako, da dež ne bo motil poroke? 

     

    Papirnatemu delu (beri: dokumentom), ki jih morata urediti tekom organizacijskega dela poroke se posvetim v naslednjem poglavju, zato beri dalje! ?

     

    Dokumenti za organizacijo poroke na prostem

     

    Prostor za poroko na prostem navadno ni uraden prostor za sklenitev zakonske zveze, zato je potrebno urediti nekaj več dokumentacije kot, če bi se poročila na uradnih poročnih lokacijah. 

     

    prostor-za-poroko-na-prostem-3

     

    Kateri so potrebni dokumenti za prijavo prostora za poročno lokacijo?

     

    ➡ Prijava poročne lokacije

    Dodatne želje niso brezplačne. Če bi se poročila v uradnih prostorih, bi bila prijava zakonske zveze prosta vseh taks, a ker sta izbrala poroko na prostem, bosta morala za to željo odšteti 170 € in seveda vlogo za prijavo poročne lokacije. K vlogi je nujno potrebno dodati tudi uradno soglasje lastnika lokacije, kjer bo sklenjena civilna poroka. Vlogo za prijavo poročne lokacije oddajte vsaj 45 dni pred datumom poroke. 

     

    ➡ Zakonsko zvezo prijavita na upravni enoti

    Ker se bosta poročila izve uradnih prostorov, je prijavo potrebno oddati 30 dni pred določenim datumom poroke. Sicer ustreza, da dokumente oddate 14 dni prej. Prijava je brezplačna, skleniti pa jo je potrebno na upravni enoti, kjer bo sklenjena zakonska zveza. Ne pozabita na osebni dokument s fotografijo in na podatke o poročnih pričah, če jih bosta imela.

     

    ?  Uporabno: Spletna stran eUprava je pripravila vodič za poroko, skozi katerega vas pelje po potrebnih korakih in dokumentih, ki jih potrebujete za sklenitev zakonske zveze.

     

    Prostor za poroko na prostem & Sanjski šopek

     

    Kaj je zmagovalna kombinacija? Ja, prostor za poroko na prostem in Sanjski šopek.

     

    prostor-za-poroko-na-prostem-4

     

    Z veseljem vama pomagamo skreirati sanjsko poroko na prostem. Naše izkušnje na tem polju so bogate in nič nas ne ustraši. Vedno znova radi sprejemamo nove izzive in se spogledujemo z novimi idejami. 

    Zato, če iščeta nekoga, ki bo poskrbel za vajino poročno dekoracijo ali potrebujeta opremo za izvedbo poroke na prostem: Sanjski šopek je pravi naslov. 

    Se srečamo, kmalu upam!