fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Prostor za poroko na prostem je lahko odlična izbira. Poroka na prostem ima prav poseben čar. Poročita se lahko namreč kar pod milim nebom, s čudovitimi razgledi na prostrane travnike, morje, gore ali vinograde. Pri prostoru za poroko na prostem sta precej manj omejena s prostorom, prav tako imata tudi pri postavitvi in dekoraciji bolj proste roke. 💗

    Paziti morata le, da sta v primeru slabega vremena, pripravljena na plan B – torej, da poročna lokacija omogoča tudi poroko v notranjih prostorih, ali imajo za takšne primere postavljen šotor. Večina prostorov za poroko na prostem omogoča tako civilno poroko kot pogostitev, dobro pa je, da je blizu manjša cerkev za cerkveno poroko. 💍

    Poleg tega je pri prostorih za poroko na prostem ključnega pomena informacija, do kdaj poroka lahko traja, saj so določene lokacije glede tega kar precej stroge in se poroke zaključijo najkasneje ob enih zjutraj.

    Predlagam vama, da si pred izbiro ogledata in se vprašata, kako izbrati poročne lokacije za vse okuse na različnih koncih Slovenije in tako zagotovo izbereta prav tisto, pri kateri začutita pravo energijo. Vsekakor naj bo poročna lokacija točno takšna, kot sta si jo zamislila in naj bo po vajinem okusu.

    Prostor za poroko na prostem – nekaj predlogov

     

    Kodarinov Malen: intimen prostor za poroko na prostem

    Kodarinov Malen se nahaja na primorskem, na reki Dragonji, le slabe pol ure stran od slovenske obale. Zgrajen je bil leta 1800, pred propadom pa sta ga rešila zakonca Vasja in Ingrid Kodarin. Gre za eno najlepših in bolj zaželenih poročnih lokacij v Sloveniji.

     

    Kaj lokacija Kodarinov Malen ponuja

    Poročita se lahko civilno v objemu narave, saj lokacija ponuja kar nekaj lepih kotičkov za postavitev poročnega oboka (nudijo ga tudi na lokaciji) in stolov za svate. Postavljen je bel šotor, pod katerim je prostor za 100 ljudi, poskrbljeno pa je prav za vse – mize, stole, sanitarije in catering. Dodaten plus je kuhinja z domačimi in primorskimi jedmi ter domačim vinom. 

     

    Kontaktne informacije

     

    Naslov: Koštabona 90, 6274 Šmarje 

     

    Kontakt: 

     

    Telefon:  041 242 004

     E-pošta: kodarinov.malen@gmail.com

     Spletno mesto: www.facebook.com/vasja.kodarin 

     

    Kapaciteta: do 100 gostov

     

     

    Vila Xaxat: poročni prostor z zgodovino

    Vila Xaxat, ki jo najdemo na Črnem kalu, obsega šest apartmajev, urejen družabni prostor v porušenem mlinu z izhodom na teraso. Na terasi najdemo bazen, letno kuhinjo, na voljo pa je tudi starodavna vinska klet. 

     

    Kaj ta prostor za poroko na prostem ponuja?

    Vila Xaxat je prostor za poroko, ki sprejme do 150 ljudi. Vilo sestavljajo družabni prostor, apartmaji in vinska klet. Vajina poroka lahko poteka na terasi z bazenom, ob slabem vremenu je na voljo tudi šotor. Zabava se lahko premakne tudi v notranje prostore, ki pa sprejmejo le do 40 ljudi. 

     

    Kontaktne informacije

     

    Naslov: Osp 90, 6275 Črni Kal

     

    Kontakt: 

     

    Telefon: 031 616 280 

     E-pošta: beti@vivoda.si

     Spletno mesto: https://vivoda.si

     

    Kapaciteta: do 150 ljudi

     

     

    Orehov gaj: poroka na prostem v prestolnici

    Orehov gaj je unikaten prireditveni prostor v Ljubljani, ki je poleg porok namenjen tudi drugim dogodkom. Obsega tri samostojne enote, tri hektarje prireditvenih površin, lasten catering in prostor za dogodke med 20 in 1000 oseb.

     

    Kaj lokacija Orehov gaj ponuja

    Lokacija Orehov gaj ponuja poroko v vintidž, eco-chic in boho stilu. Poročita se lahko na prostoru pod orehi, zabava pa lahko poteka po celotnem posestvu, na osrednjem delu je prostora za več kot 200 ljudi. V lepem vremenu je poroka možna na prostem, ob slabem vremenu in po polnoči pa imajo za to namenjen notranji prostor Kozolec, ki sprejme do 100 oseb. Poroke so razprodane do 8 mesecev vnaprej, stroški poroke pa se začnejo pri 4000 evrih.

     

    Kontaktne informacije 

     

    Naslov: Cesta 13. julija 32

     

    Kontakt: 

     

    Telefon: 031 691 109 

     E-pošta: info@orehovgaj.si

     Spletno mesto: http://orehovgaj.si/poroke/

     

    Kapaciteta: do 200 gostov

     

    Pri iskanju prostora za poroko na prostem ne pozabita …

    Pred odločitvijo za poroko na prostem, vama predlagam še, da gresta skupaj čez spodnji seznam vprašanj, ki vama bo pomagal pri odločitvi ali bosta imela prostor za poroko na prostem:

     

    • V katerem letnem času bo potekala poroka?
    • Koliko bo zunaj stopinj? 
    • Koliko bo ljudi?
    • Želita zabavo celo noč ali le večerno poroko?
    • Kaj narediti v primeru dežja?

    Želim vama veliko užitkov pri izbiri tiste vajine sanjske lokacije, če pa si zaželita še sanjske poročne dekoracije, vama z veseljem pomagam. 🌸🌿