fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Blazinica za prstane

    Blazinica za prstane velja za diskreten, a pomemben element na poroki.

    Zelo pomemben trenutek poroke je izmenjava poročne zaobljube in prstanov, ki je še zadnji korak potrditve vajine zveze.

     

    blazinica-za-prstane

     

    Zakaj blazinica za prstane?

    Poročni dan ima več pomembnih elementov: nevesta in njena obleka, čudovita poročna torta, poročni avtomobil, poročna dekoracija, poročni šopek in še bi lahko naštevali.

    Majhne, a izjemno pomembne stvari na poroki pa so poročni prstani.

    Blazinica za prstane poudarja lepoto prstanov in njihovo funkcijo ter jim pripisuje častno mesto na slovesnosti,  ravno tako kot bodo imeli častno mesto na prstih mladoporočencev. Z uporabo blazinice za prstane poudarimo pomen tega, kar prstani predstavljajo – ljubezen in zavezanost. 

     

    Blazinica za prstane – kako jo uporabljamo in nosimo?

    Večinoma so blizinice s poročnimi prstani zaupane članu poročnega slavja, navadno so to priče, ali otroci.

    Večina blazinic ima trakce, s katerimi pritrdimo prstane. Pri tem pazimo, da niso vozli pretesni, da bi ovirali poročni proces izmenjave prstanov. Prstane lahko tudi ohlapno prišijemo na blazino, vendar mora biti sukanec tanek in ohlapen. Blazanica za prstane se mora lepo podati v dlani in ne sme se prijeti na robovih.  Spoštljivo in previdno se nosi do oltarja – pred pasom ali prsmi. Priporočljivo je, da priča oz. druga oseba, ki jo nosi, pred obredom to preizkusi. Potem, ko blazinica prispe na oltar, jo lahko odložimo uradni osebi ali postavimo na podstavek ali drugo mesto, kjer prstani počakajo na poročno zaobljubo.

     

    blazinica-za-prstane-steklenicka

     

    Kakšno blazinico za prstane izbrati?

    Blazinica za prstane je v osnovi bela blazinica, z dodanimi dekorativnimi elementi, ki sovpadajo s celotnim izgledom, stilom in lokacijo poroke. Pri odločitvi o lokaciji poroke, se vedno več parov odloča za poroke na prostem, ki imajo še poseben čar, hkrati pa ponujajo več prednosti –  večji prostor in neomejene možnosti poročne dekoracije. Blazinica s prstani je del vaše edinstvene poročne dekoracije, zato naj bo izbrana premišljeno; lahko pa ste pri izbiri blazinice za prstane tudi inovativni, kar bo vaši poročni dekoraciji dalo še poseben pečat.

     

    Veliko parov se odloči za klasično belo blazinico narejeno iz lanenega blaga, z dodatkom enega ali dveh cvetov na blazinici. Prav tako so mnogi pari zvesti preprosti beli blazinici iz svile, saj odraža nevestin sij in se zlahka ujema z različno belo poročno obleko.

     

    Porokam v vintage stilu se lepo poda blazinica za prstane iz jute in dodane čipke. Lahko pa namesto blazinice uporabimo kar kos odrezanega debla z dodatkom vrvic ter cvetja. Med priljubljenimi je tudi steklenička, v katero se z vrvico pritrjeno na pokrov priveže prstana.

     

    Prav tako lahko blazinico tudi okrasimo z napisi (npr. z imeni mladoporočencev), biseri, čipko, trakci ali drugimi dodatki, ki se ujemajo s stilom poroke. Blazinice so lahko različnih oblik, ki niso vedno v klasični kvadratni ali pravokotni obliki, ampak je lahko blazinica tudi v obliki npr. cveta.

    Uporaba tematskega predmeta na blizinicah je vse pogostejša izbira. Če je poroka v npr. na plaži nekje ob morju, je na blazinici lahko okrasna školjka, ali pa prstani obešeni v podkve za poroko v zahodnem stilu.

     

    blazinica-za-prstane-naravna

     

    Kaj je pomembno pri izbiri?

    Pri izbiri blazinice za prstane je pomebno, da poudari prstane in ustreza stilu poroke. Blazinica mora držati prstane stabilno. Večina blazinic ima trakove ali druge načine pritrditve prstanov na spolzki svili ali satenu.

    Barva blazinice mora biti v kontrastu s prstani. Na beli blazinici se prstani iz belega zlata ali platine lahko izgubijo, medtem, ko jih bo kontrastnejša barva bolj poudarila. Tkanina mora biti gladka in brez madežev; tudi solze ali zatiči lahko na blazinici pustijo madeže.

    Kje se kupi blazinica za prstane?

    Blazinica za prstane je na voljo v trgovini z dekorativnim materialom ali pri poročnem cvetličarju. Če imate ustvarjalno žilico in če si zaupate, jo lahko z nekaj iznajdljivosti ustvarite kar sami.
    Če pa želite takšno, ki se bo zares ujemala s stilom poroke, ki bo izdelana samo za vaju in bo nekaj posebnega, se raje obrnite na poročnega florista. Pri Sanjskem šopku smo znani po unikatnih kreacijah, ki so sodobne, moderne in dodajo poročnemu vzdušju piko na i. Z veseljem bomo poskrbeli tudi za nepozabno, izvirno in stilsko dovršeno blazinico za vajina prstana. ?
    Namig: Nekateri pari si blazinico za prstana shranijo kot večen spomin na poročni obred …
    blazinica-za-prstane-2
    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    12 oktobra, 2020