GALLERIES

  6 TOP NASVETOV ZA DEKORACIJO POROČNE MIZE OB KATERI SE BODO SVATJE POČUTILI ODLIČNO

  Na kaj najprej pomislite ob besedah dekoracija poročne mize? Naj uganem. Na šopek, na cvetje na mizi ali na rože v vazi.

  Moje razmišljanje se začne na popolnoma drugem koncu. Ob besedah dekoracija poročne mize se začnem spraševati o prostoru, oblikah miz, osvetljavi prostora in seveda – če je govora o poroki – nevestinem poročnem šopku!

   

  KAJ VSE JE POMEMBNO PRI DEKORACIJI POROČNE MIZE

  Cvetje namizne poročne dekoracije se preprosto mora ujemati z nevestinim poročnim šopkom. Naloga florista pa je, da stil in način izdelave cvetlične dekoracije prilagodi obliki in postavitvi miz. Vedno mora videti tudi širšo sliko in poskrbeti, da se dekoracija poročnih miz zlije s celotnim ambientom.

  V prostor poročnega slavja boste najlepše vnesli barve, svežino in lepoto prav s cvetjem. Svetujem, da ne izgubljajte energije z razmišljanjem o stilu in oblikah dekoracije poročnih miz. Za nasvete raje povprašate izkušenega poročnega florista, ki bo gotovo imel mnogo idej in rešitev, kako ustvariti popolno dekoracijo poročnih miz za vaš sanjski dan. Pomembno je le, da jasno predate vse svoje želje glede poročnega šopka, to je namreč osnova za ustvarjanje vsega ostalega.  

  Pri dekoraciji poročne mize izkušnje florista še posebej pridejo do izraza. Ni pomembno le, da je vse skupaj videti čudovito, enako pomembno je tudi, da se svatje ob mizah počutijo dobro. Dekoracija, ki preprečuje poglede in komunikacijo vaših gostov, nikakor ni dobra izbira.

  Popolne dekoracije poročne mize se začno pri cvetju, končajo pa lahko tudi pri knjigah. Smešno, a popolnoma resnično. Pripravljeni, da z vami delim 6 top idej za namizno dekoracijo, ob kateri se bodo svatje počutili odlično?

   

   

  DEKORACIJA POROČNE MIZE S CVETJEM

  Če ste se odločili za klasično piknik poroko, ta zahteva klasično namizno dekoracijo. Beseda klasično tu ne poimenuje stila, ampak način izdelave s katerim se florist loti dekoracije poročne mize. Izbiramo cvetje, ki pričara travniški videz in cvetje, ki izhaja iz naše tradicije. Takšni so na primer nageljni.

   

  cvetlična ikebana na mizi ženina in neveste

   

  Vedno se trudim, da stil in barve cvetja, ki je izbrano za dekoracijo poročne mize, izražajo karakter poročnega para. Za vrtno poroko v Istri smo tako za izjemno energičen par ustvarili živahno barvito dekoracijo z liziantusom, nageljni, alstromerijami in mnogocvetnimi vrtnicami.

   

  dekoracija banketne poročne mize

   

  Nasprotno pa si je par, ki je imel poroko v domačem krogu, zaželel umirjeno dekoracijo poročne mize. Odločila sem se za modro barvo, zaradi sporočila miru, odprtosti in vedrine, ki ga s seboj nosi modro cvetje. Če vas zanima več o barvni simboliki cvetja preberite tudi blog zapis o pamenu barv rož. Odlično se je obnesla kombinacija kamilic in rmana. Kljub intenzivno modri barvi je dekoracija poročne mize delovala resnično pomirjujoče.

   

  miza dekorirana s hortenzijami

   

  DEKORACIJA POROČNIH MIZ Z ZELENJEM

  Zelene dekoracije poročne mize se zlijejo skoraj z vsakim prostorom. Že malo zelenja lahko zelo lepo osveži prostor, lahko pa to še stopnjujemo. Z zelenjem preprosto ne morete pretiravati, ustvarjalno poigravanje pri okrasitvi pa ima lahko zelo velik učinek. Naj le opozorim, da večina zmotno meni, da je dekoracija poročnih miz z zelenjem veliko cenejša. Trenutno to nikakor ne drži. Zaradi velike priljubljenosti zelenja, je njegova cena na cvetlični borzi namreč močno poskočila.

  Klet stare istrske vile je z dekoracijo poročnih miz z zelenjem pridobila svežino.  Prostor je z naravo, ki smo jo vpeljali popolnoma zaživel in svatom nudil okolje v katerem so se počutili odlično.

  dolga dekorirana poročna miza v kleti kraške hiše

   

  Pravi čudež smo le z zelenjem napravili tudi na Dvoru Jezeršek. Dekoracija poročne mize z oljčnimi vejicami in rožmarinom je v prostor vnesla popolno razkošje. Bogati lestenci so prav zaradi njene nevsiljive razkošnosti prišli še veliko bolj do izraza.

   

  poročna dvorana z dekorirano mizo z zelenjem

   

  Namizna poročna dekoracija v hotelu na Pagu je zahtevala popolnoma drugačen pristop. V prostor smo morali vnesti eleganco in razkošje.  Odločili smo se za obilico zelenja z omamnim evkaliptusom in množico belih cvetov. Dvorana je s tako pripravljeno poročno dekoracijo miz pridobila svežino in svetlost.

   

  dekorirane mize z zelenjem in cvetjem

   

  DEKORACIJA POROČNIH MIZ S SVEČAMI

  Sveče so izredno močan element in poroki dodajo čarobno noto. Če si na poroki torej želite kanček mističnosti za dekoracijo poročnih miz uporabite sveče. 

  Sveče so dekoraciji poročne mize na KRASu dodale dinamiko in cvetje postavile v središče pozornosti. Razgiban šopek belega cvetja v jušniku in rože na pogrinjku so s premišljeno postavitvijo sveč delovale nadvse romantično.

  dekorirana poročna miza s svečniki in rožami

  Ko si zvestobo obljubita dva minimalista mora biti dekoracija poročnih miz še posebej skrbno izbrana. Nekaj premišljeno izbranega zelenja v zasivljenih barvah, ki so letos tako trendne, stilsko dovršene vaze in moderni svečniki. To je vse kar minimalistično dekorirana poročna miza potrebuje.

   

  minimalistična dekoracija mize z modernimi vazami 

   

  Poroka brez prič – le on in ona v soju sveč. Tako preprosto a hkrati tako elegantno in romantično.Sveče so dekoraciji poročne mize na Krasu dodale dinamiko in cvetje postavile v središče pozornosti. Razgiban šopek belega cvetja v jušniku in rože na pogrinjku so s premišljeno postavitvijo sveč delovale nadvse romantično.

   

  Poročna miza za dva z modrim prtom in cvetlično dekoracijo

   

  DEKORACIJA POROČNIH MIZ Z OKVIRJI IN OGLEDALCI

  Morda te elementi niso ravno prvo, kar vam pade na pamet, ko pomislite na dekoracijo poročne mize. A  izkazali so se za nadvse uporabne. Njihova funkcija je namreč večnamenska. Služijo lahko kot jedilni list ali kot označba številke mize, hkrati pa so močan dekorativni element.

   

   

  Na domiselni zimski poroki v Evergreenu v Smledniku, smo okvirje uporabili za prav posebno označbo miz. V vsakem od okvirjev je bil zapisan datum in zgodba o dogodku, ki je imel za par poseben pomen. Priznajte, zapis: 14.5.2015 / Dan, ko sem te prvič povabil v kino / Nikoli ne bom pozabila, poljuba ob koncu filma in besed, ki si mi jih zašepetal na uho…… bi gotovo tudi v vas prebudil čustva. Če vas je zgodba pritegnila, boste več o tej poroki lahko zvedeli tu.

   

  mize dekorirane s smrekovimi aranžmaji

   

   

  DEKORACIJA POROČNIH MIZ Z DARILCI ZA SVATE

  Zakaj bi darila za svate skrivali do konca večera? Lahko vam služijo tudi kot odlična dekoracija poročnih miz. Naj postanejo del pogrinjka in poročne mize naredijo še bolj vabljive. Papirnate vrečke s semeni so lahko izvirno darilce. Svatje bodo v njih našli zgodbo o cvetju, ki ste ga izbrali za svoj poročni dan in navodila, kako naj poskrbijo za semena. Tako bo tudi pri njih vzcvetela ljubezen. Hkrati ta darilca služijo kot imenske kartice, ki bodo popolna dekoracija poročne mize.

   

  poročna miza dekorirana s šopkom in darilci za svate 

  Kot odlična popestritev poroke in dekoracije poročnih miz se je izkazala tudi ta preprosta rešitev. Papirnati zvitki v stekleni vazi so med svati prebudili redovednost. Ni dolgo trajalo, da so posegli vsak po svojem. Kaj bi jim vi želeli zaupati v svojem sporočilcu? Jih povabiti, naj se vam pridružijo na plesišču? Se jim le zahvalili, ker so del vašega sanjskega dneva?

   

  miza dekorirana s cvetlično dekoracijo 

   

  DEKORACIJA POROČNIH MIZ S KNJIGAMI

  Pare vedno spodbujam, naj pobrskajo po svojih spominih in poroki dodajo osebni pečat. Kaj je tisto, kar v vas prebuja strast in prijetne občutke? So to morda knjige? Knjige iz podstrešja stare babičine hiše so prevzele osrednjo vlogo pri dekoraciji poročne mize para, ki rad prebuja nostalgijo. Skupaj s cvetjem in premišljeno izbranimi svečniki je ta dekoracija delovala nadvse inovativno.

   

  miza dekorirana s knjigami in cvetjem 

   

  Dekoracija poročnih miz je ustvarjalen proces. Vedno sem na preži za novimi navdihi in enega takšnih sem našla na meni zelo ljubi spletni strani Mooncanyon Design. Kliknite tu in morda premami tudi vas. Naj postanemo del vašega poročnega dne. Pomagali vam bomo poiskati najbolj izvirne in zabavne rešitve, ob kateri bodo svatje ostali brez besed.

  ZAUPAJTE MI VAŠO ZGODBO

  PREJŠNA TEMA Nevesta in floristka s poročnim šopkom NASLEDNJA TEMA pomen barve rož položenih na mizi
  BY:
  Uros
  ×
  marec 24, 2019