fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    OBLETNICA POROKE: 20 + 3 ideje za praznovanje ljubezni

    Obletnica poroke vsako leto prikliče v spomin tisti čarobni dan, ko se je zdelo, da cel svet leži pred vama. Se še spomnita, kako srečna sta bila, ko se je vse zdelo, kot v pravljici? Občutka nepremagljivosti, povezanosti in nore zaljubljenosti. 

    Bodimo iskreni, včasih nas naporen vsakdan zanese s te idilične poti. Hitro se lahko izgubimo v rutini, naglici ter vsakodnevnih izzivih. Leto se obrne, kot bi mignil, spremembe so neizbežne. Velikokrat smo postavljeni tudi pred večje življenjske krize, lahko zdravstvene, finančne, pravzaprav kakršnekoli, ki zamajejo našo vezo in jo postavijo pred preizkušnjo.

    ✔ Zato je prav, da se (vsaj) na vajino obletnico poroke spomnita na vse lepe skupne trenutke in tako zmehčata ostre robove, ki jih prinašajo življenjske ovire. Za praznovanje ne potrebujeta dragih in prestižnih daril. Največ, kar lahko drug drugemu podarita, je vajin čas in nekaj, kar prihaja iz srca. ♡

    Tukaj najdeta celo vrsto idej, kaj početi na vajin dan – ne glede na to, ali sta:
    ➜ nepoboljšljiva romantika,
    ➜ adrenalina željna pustolovca,
    ➜ varčujeta in že tako težko shajata z vsakodnevnimi finančnimi stroški, zato si večjih podvigov ne moreta privoščiti.

    Ne skrbita, za vsakogar se bo našlo nekaj!

     

    obletnica-poroke-2

     

    Obletnica poroke za nepoboljšljive romantike

     

    1. PODARI CVETJE – Seveda ne morem iz svoje kože floristke in preprosto moram pričeti z darilom, ki bo vedno v modi! ?

    Dragi gospodje, presenetite svojo najdražjo s šopkom vrtnic ali še bolje – cvetja, ki ga je nosila na poroki! Zraven obvezno pridajte osebno sporočilo, v katerem ji dajte vedeti, kako je ljubljena. Za še večjo romantiko, s pisemcem opremite vsako rožo posebej in v njem zapišite po en razlog, zakaj imate svojo damo tako radi, kaj je na njej, kar vas osrečuje, katere so tiste lastnosti, zaradi katerih je za vas tako posebna.

     

    2. ORGANIZIRAJTA PROFESIONALNO FOTOGRAFIRANJE – Poglejta v galerijo svojega telefona in povejta, koliko je fotografij, na katerih sta samo vidva. Verjetno se ne motim, če trdim, da je bilo vajino zadnje profesionalno fotografiranje prav na poročni dan. Obletnica poroke je popolna priložnost za najem profesionalnega fotografa, ki bo skozi svoj objektiv pričaral nepozabne prizore vajine ljubezni.

     

    3. ROMANTIČNA VEČERJA – Klasična izbira za praznovanje obletnice poroke. Večerje ob svečah so popoln način za ustvarjanje čiste romantike. Lepo je najti čas in preživeti kakšno urico v dvoje, uživati ob odlični hrani, poslušati glasbo in se preprosto samo pogovarjati.

    Lahko si naročita dostavo na dom ali pa rezervirata mizo v vama ljubi restavraciji. Če želita nekaj bolj intimnega, bodo doma pripravljen obrok, dober šampanjec in nekaj vrtnic zagotovo pričarali čudovit večer. Skuhajta si vajino najljubšo jed ali pa tisto, ob kateri sta prvič »zmenkovala«.

    Namig za popestritev – Imejta »kuharski dvoboj«. Tekmujta, kdo lahko v eni uri naredi bolj okusno jed iz sestavin, ki jih imata v hladilniku. »Zmagovalcu« ni treba pomivati posode in pospraviti kuhinje (pa še masažo si lahko prisluži).

     

    4. POJDITA PO POTI SPOMINA – Kako bolje praznovati vajin dan, kot da ga preživita na kraju, kjer sta se prvič srečala? Se še spominjata vajinega prvega zmenka? Zakaj ne bi poskusila poustvariti tega dne?Rezervirajta si dan, vikend, teden … in se odpravita na kraj, kjer sta se poročila, ali pa tja, kjer sta se zaročila, kjer sta preživela prvi skupni dopust … Obujanje spominov vaju bo napolnilo s sentimentalnimi občutki, spoznala bosta, kako daleč sta prišla in kaj vse sta skupaj dosegla.

     

    5. PODOŽIVITA VAJIN DAN SKOZI FOTOGRAFIJE – Potegnita na plan vajine poročne albume, oglejta si posnetek vajinega poročnega dne. Ali pa zberita stare fotografije in videoposnetke in jih zmontirajta v kratek film. Dodajta mu pesem, ki ima poseben pomen v vajinem življenju.

     

    6. RAZVAJAJTA SE – Če sta utrujena od natrpanega vsakodnevnega urnika, je vse, kar potrebujeta za svojo obletnico, le nekaj kvalitetnega časa za umirjeno sproščanje. Rezervirajta si masažo v dvoje v elegantnem zdravilišču v vajini bližini, obiščita savno, privoščita si kopel za pare … Zaprita se pred zunanjim svetom in pomirita svoj um in telo.

    Razvajanje v zavetju domače intime: V masažni salon spremenita kar svojo spalnico. Zatemnita luči, prižgita nekaj odišavljenih svečk ter nežno glasbo in seveda ne pozabita na masažno olje. Če imata kopalno kad, si privoščita mehurčkasto kopel, v nasprotnem primeru pa vaju lahko zbliža tudi skupno tuširanje.

     

    7. PRIPRAVITA SI PIKNIK – Lahko kar na vajinem vrtu ali dvorišču oziroma spakirata košaro dobrot in se odpravita na bližnjo gozdno jaso ali v park. Vzemita s sabo še kakšno namizno igro za dodatno zabavo. Še bolje, če vse skupaj prestavita na večer. Ni lepšega kot grizljanje priboljškov ob ležanju na odeji in opazovanju nočnega neba z osebo, ki jo imaš najraje na svetu.

    Je vajina obletnica pozimi? Vama vzdušje kvari slabo vreme? Imejta piknik kar na tleh dnevne sobe! Če imata kamin, še toliko bolje – ambient bo še bolj romantičen. Prednost domačega piknika je tudi ta, da lahko spijeta kakšen kozarček več, saj je spalnica v neposredni bližini in se vama ni treba še voziti domov. To je odlična ideja tudi za starše majhnih otrok (ki med vajinim piknikom lahko spijo v sosednji spalnici)!

     

    8. POSADITA DREVO – in ga skozi leta opazujta, kako raste in se krepi – kot vajina ljubezen. Ali pa na vrtu posadita semena ali čebulice, ki se bodo sčasoma razvile v rože, ki so krasile vajin dan. Že res, da je to dolgoročen projekt, ampak nenazadnje – tudi vajin zakon je točno to, kajne?

     

    obletnica-poroke-3

     

    Obletnica poroke malo drgače: zabavno, adrenalinsko, nenavadno

     

    9. PUSTOLOVSKI ŠPORTI – Vnesita malo vznemirjenja v vajin dan in poskusita nekaj povsem novega. Jadralno padalstvo, deskanje na vodi ali potapljanje so nekatere izmed razburljivejših idej, da popestrita vajino obletnico na bolj nekonvencionalen način. Če praznujeta pozimi, pojdita smučati ali sankati.

     

    10. OBIŠČITA TEČAJ, NAUČITA SE NEČESA NOVEGA – Če vama ekstremni športi niso všeč, se lahko udeležita plesnega ali kuharskega tečaja. Lahko se skupaj začneta učiti tuji jezik ali pa hoditi na fitnes. Začnita kipariti, slikati, morda se lotita kakšnega DIY projekta. Možnosti je neskončno.

     

    11. NORENJE V ZABAVIŠČNEM PARKU – Vožnje v zabaviščnih parkih so definicija zabave, lahko so strašljive, polne vznemirjenja in avanture. Ob svoji obletnici pustita ves stres vsakdana za sabo in se povežita v navalu adrenalina.

     

    12. SVOJO LJUBEZEN POKAŽITE CELEMU SVETU – Če želite, da cel svet izve za vajino ljubezen, pokažite to na ogromnem reklamnem panoju v vaši soseščini.

     

    13. POIGRAJTA SE S ŠTEVILKAMI – Če je to vajina peta obletnica, si podarita pet majhnih darilc. Če je deseta, si izmenično po deset minut masirajta hrbet ali stopala. Ob prvi obletnici preživita eno uro na skupni kavi in si naredita načrte za leto, ki je pred vama. Uporabita svojo domišljijo in bodita izvirna!

     

    14. POJDITA NA KONCERT – presenetite svojega partnerja in mu podarite vstopnice za koncert njegovega najljubšega glasbenika. Pojdite še korak naprej in poskusite dobiti še osebni avtogram izvajalca za vašo boljšo polovico.

     

    15. PRELET Z LETALOM ALI BALONOM NA VROČ ZRAK – Pogled z vrha na idilično pokrajino bo vznemirljiv, kar bo pripomoglo k še prav posebnemu intimnemu vzdušju. Ker večina balonov poleti v jutranjih urah, si med razgledom na čudovito pokrajino privoščita še poseben romantičen zajtrk.

     

    obletnica-poroke-5

     

    Obletnica poroke s prazno denarnico? Najmanjši problem!

     

    16. NAPIŠITA SI LJUBEZENSKO PISMO – Morda mislita, da so ročno napisana ljubezenska pisma stvar preteklosti, vendar verjemita, da temu ni tako. Čeprav prelivanje čustev morda ne gre vsakomur zlahka izpod peresa, je pisanje prisrčnega pisma lahko čudovit način, da izrazite ljubezen do svojega partnerja. Ni nujno, da je dolgo in poetično, pomembno je, da je pristno in iz srca. Skrijte pisemce na mestih, kjer ga vaš dragi oziroma draga lahko najde, ampak najmanj pričakuje – v žepu srajce, v avtu, v njeni torbici.

     

    17. POROČNA SVEČA – Ne, poročne sveče ni treba prižgati samo ob prepirih, tudi lepši trenutki obstajajo za to. Obletnica poroke je kot nalašč, da zanetita plamen vajine ljubezni (dobesedno!) in si povesta, zakaj sta se zaljubila drug v drugega in kaj vama je drug na drugemu še vedno tako všeč.

     

    18. DIGITALNO RAZSTRUPLJANJE – Izklopite vse digitalne naprave in preživite celoten dan samo v družbi svoje posebne osebe. Objemi, poljubi, stiskanje in dolgi pogovori ob kozarcu penine bodo poskrbeli za nepozabno praznovanje obletnice.

     

    19. PROJEKCIJA FILMA – Postavite svoj mini kino v zasebnosti vaše dnevne sobe ali na vrtu. Po tleh pogrnite rjuhe in odeje, okrasite z mehkimi blazinami in lučkami. Nastavite projektor in si skupaj oglejta vajine najljubše filme.
    Nekaj predlogov za ultimativno filmsko romantiko: Beležnica, P.S., Ljubim te, Ob tebi, Skozi čas, Romanca v Seattlu, Notting Hill, Pred sončnim zahodom …

     

    20. VAJINA PESEM – Ali obstaja kakšna posebna pesem, ki si jo oba delita? Poskrbite, da bo predvajana na radiu, s posebnim posvetilom vaši dragi (ali dragemu), medtem ko sta oba skupaj, bodisi zunaj na romantičnem zmenku ali pa doma. Zaplešita. Ne glede na to, kje sta.

     

    21. DOGOVORITA SE ZA DOMA IZDELANA DARILA – To pomeni brez dragih materialnih stvari! Podarite nekaj iz srca, kot je na primer foto album ali izvirna poezija.

     

    22. MAJHNA DEJANJA VELIKEGA POMENA – Želite svojemu partnerju pokazati, kako zelo ga imate radi? Za to ne potrebujete denarja, niti ne velikih romantičnih gest. Prevzemite kakšno vsakodnevno opravilo. Ne glede na to, ali gre za kuhanje, pranje perila ali nego otrok, zagotavljam vam, da bo vaša boljša polovica hvaležna in bo cenila vaš trud.

     

    23. NE POČNITA NIČESAR – Da, včasih je to vse, kar potrebujeta, da ponovno prižgeta iskrico med vama. Sploh če imata otroke, vesta, da je »početi nič« pravi luksuz, ki si ga le redko lahko privoščita. Za najmlajše organizirajta varstvo, vidva pa si privoščita dolg spanec, zajtrk v postelji in maratonsko gledanje vajinih najljubših filmov ali serij, ob obilici sladoleda (ki ga sicer »skrivata« v dnu najglobljega predala zamrzovalnika). ?

     

    obletnica-poroke-8

     

    Kjerkoli bosta preživela vajino obletnico poroke in karkoli bosta počela, pomembno je le eno – da sta skupaj in da se imata rada!

    Prijetno praznovanje vama želim!