fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    KAJ LAHKO SPOROČITE Z BARVAMI ROŽ

    V blog zapisu vam bom razkrila pomen barve rož.

    Cvetje izbiram po navdihu, vodi me močna notranja intuicija, a vseeno se stalno vračam k pomenu barve rož. Ste vedeli, da so že stari Grki iz barvo cvetja kazali razpoloženje svojih bogov in da je bil starim Keltom pomen barv rož v pomoč pri napovedovanju vremena?

    Z BARVAMI ROŽ RAZKRIVAMO

    SKRITA SPOROČILA

    Če poznamo govorico pomena barve rož lahko s cvetjem posredujemo določeno sporočilo ali čustvo. Morda prav tisto neizrečeno in skrito. Ko boste naslednjič izbirali šopek se spomnite, da je izbira pravilnih barv prav tako pomembna, kot odločitev katero cvetje boste vanj vključili.

    Preverite kaj določena barva cvetja pomeni, da boste vedeli, kaj s cvetjem, ki ga podarjate sporočate.

    POMEN BARVE BELIH ROŽ

    Belo barvo pogosto povezujejo z nedolžnostjo, ponižnostjo in čaščenjem. V belih cvetovih se razkriva lepota in simbolika najbolj čistih in iskrenih čustev, pa tudi eleganca in skromnost. Z velikimi belimi cvetovi boste podarili razkošje, svileni cvetovi vrtnic so simbol sreče v ljubezni in prav zato tako zelo pogosto uporabljene v unikatnih poročnih šopkih. Verjamem, da rože spremenijo vzdušje na vsaki poroki in za to zagotovo poskrbijo tudi bele. Simboliko elegance in skromnosti bo najlepše pričaral šopek iz več različnih vrst belega cvetja.

    Meni najljubši cvetovi v beli barvi: anemona, šmarnica, tulipan, šlajer
    pomen barve rož
    So vam všeč rože v beli barvi? Oglejte si nekaj čudovitih šopkov.

     

    POMEN RUMENIH ROŽ

    Svetle narcise, prečudovite sončnice in s soncem napolnjene krizanteme mi vedno prikličejo nasmeh na obraz. Rumene rože v sebi nosijo sporočilo sreče, veselja in prijateljstva. Šopek iz več vrst rumenih cvetlic sporoča o novih začetkih in veselju. Samo poglejte koliko optimizma lahko s tem preprostim trikom iz Harper’s Bazaarja v prostor vnesete z rumenim cvetjem.

    Meni najljubši cvetovi v rumeni barvi: mimoza, narcisa, ranuncula, sončnica, frezija

    rumena ranunkula zavita v dekorativnem papirju

     

    POMEN BARVE ORANŽNIH ROŽ

    Oranžna barva cvetja ne pušča dvoma – je simbol jasnosti in ponosa. V njej sta energija in toplina. Šopek sestavljen s palete oranžnih odtenkov nosi sporočilo zaupanja, zadovoljstva in veselja do življenja. Prav zaradi tega močnega sporočila oranžnih rož to barvo pogosto srečamo v jesenskih poročnih šopkih.

    Meni najljubši cvetovi v oranžni barvi: Banksija, tulipan, ranuncula, nageljn
    pomen barve rož
    Šopki v nekoliko temnejših barvah postajajo vse bolj priljubljeni. Jesenski šopek zagotovo vsebuje kakšen oranžen cvet, obogaten z zelenjem.

     

     POMEN BARVE RDEČIH ROŽ

    V rdeči barvi cvetja, še posebej v vrtnicah se skriva neverjetna energija ljubezni, strasti, želje in moči. Pomen rdečega cvetja je tako zelo močan, da njegova simbolika prevlada v šopku tudi takrat, ko se rdeča pojavi v kombinaciji še z drugimi barvami cvetja.

    Meni najljubši cvetovi v rdeči barvi: anemona, potonika, angleška vrtnica, amarilis

    Poročni par z rdečim poročnim šopkom

     

    POMEN ROŽNATIH ROŽ

    Rožnato cvetje simbolizira milino, nežnost in srečo. Ne glede na to kakšne vrste rož boste izbrali, to cvetje s sabo vedno nosi sporočilo veselja, mladosti in nežnosti. To je tudi barva, ki je zelo pogosto prisotna na porokah. V blogu o poročnih trendih si lahko preberete v kakšnih kombinacijah jo bomo uporabili v letošnjem letu.

    Meni najljubši cvetovi v rožnati barvi: Mnogocvetni nagelj, limonium, lilija, hortenzija, proteja, vrtnica

    nevesta s poročnim šopkom iz rožnatih lilij

     

     POMEN VIJOLIČASTIH ROŽ

    Vijoličasto cvetje simbolizira dostojanstvo, ponos in uspeh. Šopki, v katerih je cvetje v različnih vijoličastih odtenkih, pa tudi tisti, v katerih se poleg vijoličaste pojavljajo še druge barve rož, v sebi nosijo sporočilo občudovanja in slavljenja dosežkov, kar je nadvse močan pomen barv rož. Takšne šopke zato pogosto ustvarim za obdarovanje ob raznih napredovanjih oziroma za podelitve nagrad.

    Meni najljubši cvetovi v vijoličasti barvi: sivka, veronika, kala
    cvetlična dekoracija za poroko iz vijoličnega cvetja
    Vijolično cvetje nosi sporočila slave in ponosa, zato ga pogosto uporabim za šopke na različnih podelitvah nagrad in drugih slavnostnih prireditvah.

     

    POMEN MODRIH ROŽ

    Z modro obarvanim cvetjem poklanjamo mir, odprtost in vedrino. Svetlo modri odtenki hortenzije ali temnejši odtenki irisa pomirijo skrbi in preobremenjenost. Zaradi njihovega pomena so to nadvse primerne rože za delovna mesta, na katerih je stalno prisoten stres.

    Meni najljubše zelene rastline v modri barvi: eringium, delphinium, hiacinta. 

    Modre hiacinte ležijo razporejene na mizi

     

    POMEN BARVE ZELENIH ROŽ

    Zelena barva simbolizira naravo in predstavlja zdravje, odpornost in mladost. Če v šopku uporabimo različne odtenke zelene bomo z njim sporočali o optimizmu in zdravju.

    Meni najljubši cvetovi v modri barvi: artičoka, esheveria, evkaliptus, rožmarin

    Floristka obeša na žleb zeleno cvetje

     

    Verjamem, da se po šopku rož pozna dan. Cvetličarna Sanjski šopek smo ustvarjalci cvetličnih dekoracij, ki v cvetje lovimo vse barve veselja in radosti. Z veseljem vam svetujemo glede izbire pravega cvetja za različne priložnosti in vam pomagamo izbrati barvo cvetja, ki bo dosega željen učinek. Vabljeni na kavo, klepet in dnevni odmerek cvetja!

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    30 marca, 2019