GALLERIES

  KAJ LAHKO SPOROČITE Z BARVAMI ROŽ

  Cvetje izbiram po navdihu, vodi me močna notranja intuicija, a vseeno se stalno vračam k pomenu barv rož. Ste vedeli, da so že stari Grki iz barvo cvetja kazali razpoloženje svojih bogov in da je bil starim Keltom pomen barv rož v pomoč pri napovedovanju vremena?

   

  Če poznamo govorico pomena barv rož lahko s cvetjem posredujemo določeno sporočilo ali čustvo. Morda prav tisto neizrečeno in skrito. Ko boste naslednjič izbirali šopek se spomnite, da je izbira pravilnih barv prav tako pomembna, kot odločitev katero cvetje boste vanj vključili.

  RAZKRITA SKRITA SPOROČILA

  Preverite kaj določena barva cvetja pomeni, da boste vedeli, kaj s cvetjem, ki ga podarjate sporočate.

  POMEN BELIH ROŽ

  Belo barvo pogosto povezujejo z nedolžnostjo, ponižnostjo in čaščenjem. V belih cvetovih se razkriva lepota in simbolika najbolj čistih in iskrenih čustev, pa tudi eleganca in skromnost. Z velikimi belimi cvetovi boste podarili razkošje, svileni cvetovi vrtnic so simbol sreče v ljubezni in prav zato tako zelo pogosto uporabljene v poročnih šopkih. Simboliko elegance in skromnosti pa bo najlepše pričaral šopek iz več različnih vrst belega cvetja.

  Meni najljubši cvetovi v beli barvi:anemona, šmarnica, tulipan, šlajer

  bela vrtnica v vazi postavljena na poročni mizi

   

  POMEN RUMENIH ROŽ

  Svetle narcise, prečudovite sončnice in s soncem napolnjene krizanteme mi vedno prikličejo nasmeh na obraz. Rumene rože v sebi nosijo sporočilo sreče, veselja in prijateljstva. Šopek iz več vrst rumenih cvetlic sporoča o novih začetkih in veselju. Samo poglejte koliko optimizma lahko s tem preprostim trikom iz Harper’s Bazaarja v prostor vnesete z rumenim cvetjem.

  Meni najljubši cvetovi v rumeni barvi: mimoza, narcisa, ranuncula, sončnica, frezija

  rumena ranunkula zavita v dekorativnem papirju

   

  POMEN ORANŽNIH ROŽ

  Oranžna barva cvetja ne pušča dvoma – je simbol jasnosti in ponosa. V njej sta energija in toplina. Šopek sestavljen s palete oranžnih odtenkov nosi sporočilo zaupanja, zadovoljstva in veselja do življenja. Prav zaradi tega močnega sporočila oranžnih rož to barvo pogosto srečamo v jesenskih poročnih šopkih.

  Meni najljubši cvetovi v oranžni barvi: Banksija, tulipan, ranuncula, nageljn

  Ženin s poročnim šopkom stoji sredi travnika in čaka na nevesto

   

   POMEN RDEČIH ROŽ

  V rdeči barvi cvetja, še posebej v vrtnicah se skriva neverjetna energija ljubezni, strasti, želje in moči. Pomen rdečega cvetja je tako zelo močan, da njegova simbolika prevlada v šopku tudi takrat, ko se rdeča pojavi v kombinaciji še z drugimi barvami cvetja.

  Meni najljubši cvetovi v rdeči barvi: anemona, potonika, angleška vrtnica, amarilis

  Poročni par z rdečim poročnim šopkom

   

  POMEN ROŽNATIH ROŽ

  Rožnato cvetje simbolizira milino, nežnost in srečo. Ne glede na to kakšne vrste rož boste izbrali, to cvetje s sabo vedno nosi sporočilo veselja, mladosti in nežnosti. To je tudi barva, ki je zelo pogosto prisotna na porokah. V blogu o poročnih trendih si lahko preberete v kakšnih kombinacijah jo bomo uporabili v letošnjem letu.

  Meni najljubši cvetovi v rožnati barvi: Mnogocvetni nagelj, limonium, lilija, hortenzija, proteja, vrtnica

  nevesta s poročnim šopkom iz rožnatih lilij

   

   POMEN VIJOLIČASTIH ROŽ

  Vijoličasto cvetje simbolizira dostojanstvo, ponos in uspeh. Šopki v katerih je cvetje v različnih vijoličastih odtenkih, pa tudi tisti v katerih se poleg vijoličaste pojavljajo še druge barve rož, v sebi nosijo sporočilo občudovanja in slavljenja dosežkov, kar je nadvse močan pomen barv rož. Takšne šopke zato pogosto ustvarim za obdarovanje ob raznih napredovanjih oziroma za podrlitve nagrad.

  Meni najljubši cvetovi v vijoličasti barvi:sivka, veronika, kala

  cvetlična dekoracija za poroko iz vijoličnega cvetja

   

  POMEN MODRIH ROŽ

  Z modro obarvanim cvetjem poklanjamo mir, odprtost in vedrino. Svetlo modri odtenki hortenzije ali temnejši odtenki irisa pomirijo skrbi in preobremenjenost. Zaradi njihovega pomena so to nadvse primerne rože za delovna mesta, na katerih je stalno prisoten stres.

  Meni najljubše zelene rastline v: eringium, delphinium, hiacinta. 

  Modre hiacinte ležijo razporejene na mizi

   

  POMEN ZELENIH ROŽ

  Zelena barva simbolizira naravo in predstavlja zdravje, odpornost in mladost. Če v šopku uporabimo različne odtenke zelene bomo z njim sporočali o optimizmu in zdravju.

  Meni najljubši cvetovi v modri barvi: artičoka, esheveria, evkaliptus, rožmarin

  Floristka obeša na žleb zeleno cvetje

  PREJŠNA TEMA poročna miza obložena z dekoracijami iz naravnih materialov NASLEDNJA TEMA Pomladni poročni šopek v rokah neveste
  BY:
  Uros
  ×
  marec 30, 2019