fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    POROČNI TRENDI 2020

    [toc]

    POROČNI TRENDI 2020

    Poročni trendi 2020 me spravljajo ob pamet. Uganeš zakaj? Ker prinašajo polno novosti, velikih sprememb in novih kombinacij tako pri poročnih oblekah, pričeskah, tiskovinah in v poročni floristiki.

    V tem blog zapisu sem se seveda osredotočila na trende v poročni floristiki. Kaj prinašajo letošnje barve, stili, oblike in cvetje v poročnih šopkih in dekroacijah? Kaj bo narekovalo vajini odločitvi, o izgledu poročne dekoracije za vajino poroko? Vse to razkrijem v zapisu.

    Trendovski-poročni-šopek

    Poročni šopki, kot jih narekujejo poročni trendi 2020.

    Poročni šopek, kot ga narekuje letošnji poročni trend, bo sestavljen iz kombinacije svežega in suhega cvetja. Evkaliptusu bom dodala nekaj več raznovrstnega zelenja. Ob bok mu bo stopil ruscus. Beljeni in barvan ruscus bo poleg palminih listov in trav hit te poročne sezone.

    Oblikam ostajamo zvesti.

    Poročni trendi 2020 ne posegajo preveč v same oblike šopkov. Tudi letos bom kreirala “urejeno neurejene” poročne šopke, razgibanih oblik in velikosti.

    Poročni-šopek-iz-suhega-in-svežega-cvetja,-kot-ga-narekujejo-poročni-trendi

     

    V trendovskem šopku več cvetja kot zelenja.

    Kar dve leti je zelenje v poročnih šopkih in dekoracijah prevladovalo.  S trendi, ki prihajajo z letošnjim letom, se bo situacija obrnila. Cvetju bom z veseljem na široko odpirla vrata Sanjskega šopka.

    Poročni-šopek-zemeljskih-barv

    Poročni trendi 2020 prinašajo v floristiko nove stile.

    Minimalizem, boemski in chic stil, moderna eleganca ter klasična estetika so tisti, ki bodo narekovali poročne trende 2020. Stare veje za obok, bom postavila v kot in jih zamenjala s preprostimi tanjšimi lesenimi ali kovinskimi ogrodji. Cvetje in zelenje bo prav zato stopilo še bolj v ospredje v cvetličnih instalacijah, namiznih dekoracijah in poročnih obokih.

    Poročna-dekoracija-s-pampaško-travo

    Kaj pa poročni trendi 2020 in barve cvetja?

    Na eni strani se bom vsekakor še vedno nagibala k nežnim, pastelnim barvam.  Veliko bo tako imenovanih zemeljskih in sončnih barv. Vendar pa bomo  brez razmišljanja posegla tudi po močnejših odtenkih, kot so močno rdeče, vinske in temne-skoraj črne barve cvetja. Kar bo letos še posebej trendovsko, pa bo izbor kombinacij različnih odtenkov ene barve.

    Dekoracija-civilne-poroke

    Dekoracija-poroke-na-prostem

    Kovina, preproste linije in baloni.

    Namizne dekoracije po nareku poročnih trendov 2020 bodo preproste, brez kompliciranja a hkrati elegantne. Prav tako poročni oboki in dekoracije kotičkov. Vsekakor pa na poroki ne sme manjkati viseča cvetlična instalacija. Dekorativni elementi ki bodo v tem letu pustili vtis pa so baloni, kovinske konstrukcije, preproste posode, vaze in lanterne iz ratana.

    Viseča-trendovska-dekoracija-iz-suhega-cvetja

    Viseča-cvetlična-dekoracija

    Torej, kot sem vam rekla že na začetku zapisa- to leto bo noro:)

    POROČNI TRENDI 2019

    Vsako sezono znova se neizmerno veselim odkrivanja novih poročnih trendov. Če tudi vas zanima kakšne poročne trende floristika narekuje za leto 2019, vam bodo naslednje vrstice v katerih cvetje pripoveduje svojo zgodbo gotovo všeč.

    Za ekipo Sanjskega šopka je uspešno zaključena sezona porok, misli pa že usmerjene v to, kakšni so novi poročni trendi, ki zahtevajo osvežene kompozicije, barvne kombinacije in oblike, ki bodo zaznamovale leto 2019. Pri svojem delu se vsakič znova lahko prepričam, kako lahko pravilna cvetlična izbira paru, dan ki ga ne bosta nikoli pozabila, naredi še bolj čaroben. Prav zato vam želim razkriti tiste  poročne trende, ki so me najbolj navdušili, vam pa bodo gotovo v veliko pomoč pri odločitvi, kakšno poroko si želite in katero cvetje naj jo krasi.

    poročni par v objemu Nevesta drži trendovski poročni šopek

    Foto: Nika &Neja Photographers

    Sezona 2019 narekuje nove poročne trende.

    Pastelno cvetje sicer tudi to sezono ostaja z nami, vendar v popolnoma drugačnih zgodbah. Nežne barve so namreč v svojo družbo sprejele ostre kontraste v obliki črnih akcentov in temnejših ter močnejših barv cvetlic.

    Nevesta in družice s trend boho šopki

    Foto : Aljoša Videtič

    Smernice, ki jih narekujejo letošnji poročni trendi zapovedujejo ostrejše linije in večplastne dekoracije. Vodilo bo preprostost, kar pa nikakor ne pomeni, da se poslavljamo od bogatih dekoracij polnih cvetja.

    Poročni šopek

    Najbolj trendni poročni šopki še vedno ostajajo obarvani pastelno, vendar pa v barvno paleto vstopa nekaj sprememb. Nežno rožnate in marelične barve cvetov bodo nadomestili krem in bledo rjavi odtenki (v pudernih tonih in barvah bele kave), ki jih bo dopolnilo cvetje v temnih bordo niansah ali v barvi sliv. Pri bolj umirjenih različicah bomo floristi kontrast pastelom iskali v oranžno in rumeno obarvanem cvetju. Prav to so barvni prepleti, ki so jih za pomlad in poletje 2019 določili tudi pri podjetju Pantone, ki ustvarja barvne trende.

    Nevesta s trendovskim poročnim šopkom

    Foto: Ana Gregorič

    Kljub trendu, ki smo ga ravnokar spoznali pa sem vesela, da se rožnata barva vseeno še ne poslavlja. Še vedno ni izrekla svoje zadnje besede in še vedno bo pisala poročne trende, ki napovedujejo, da jo bomo sedaj lahko občudovali v cvetličnih kombinacijah z rjavimi in sivimi barvnimi dodatki. Poročne šopke bo v harmonično celoto povezala zasivljena zelena barva (barva evkaliptusa ali žajblja) in mu hkrati dodala omamen vonj. Veliko prostora za kreativno ustvarjanje poročni trendi predvidevajo tudi pri oblikah šopkov. Tu se bomo srečevali z dvema kontrastoma. V ospredju sta tako popolno razkošje kot minimalizem. Prevladujejo večji, tesno vezani šopki razigranih oblik, na strani minimalizma pa smernice poročnih trendov narekujejo enostavne šopke. Ti v razgibanosti sicer parirajo razkošnim različicam, a so po številu cvetja veliko bolj skromni.

    Couple walking down the aisle. Bride with the trend wedding bouquet

    Foto: Nastja Kovačec photography

    V galeriji Sanjskega šopka boste našli tiste poročne šopke, ki so zadovoljili najbolj razkošnim željam, kot tudi tiste, ki so ustrezali viziji minimalizma.

    Cvetlični dodatki

    Nevesta s trendovskim poročnim šopkom in cvetjem v laseh

    Tudi to sezono bodo najbolj trendne poroke zahtevale cvetlične krone, polkrone in zapestnice iz cvetja, vendar se tudi tu že veselimo sprememb, ki jih narekujejo poročni trendi. Naj vam zaupam, da smo se tisti najbolj ustvarjalni floristi nadvse razveselili novice, da se cvetličnemu okrasju  pridružuje nakit narejen iz svežega, drobnega in obstojnega cvetja. Prepričana sem, da bodo ogrlice, ki jih krasijo drobni listi evkaliptusa in zaprti popki mnogocvetnih vrtnic, povezanih s cvetovi riževe cvetlice, pritegnile veliko pogledov. Si predstavljate, kako bi družice zažarele z visečimi uhani iz svežega cvetja? Te cvetlični dodatki bodo gotovo pustili prav poseben pečat na vaši sanjski poroki, vendar pa pri  izbiri cvetja za nakit obvezno zaupajte izkušenemu floristu, ki bo z bogatim znanjem znal preceniti katero cvetje je primerno in katero ne.

    Foto: Lovro Rozina

    Cvetlična dekoracija poročnega prostora

    Že kar nekaj let skoraj ni poroke brez tako imenovane cvetlične stene, ki pa se sedaj dokončno poslavlja. Priznam, te spremembe se zelo veselim, saj bo na plan lahko prišlo še več kreativnih pristopov. Če želite slediti najnovejšim poročnim trendom, se zato raje odločita za cvetlično dekoracijo dveh lepih foteljev, stopnišča, ali ograje ob vhodnih vratih, kjer se bo poroka odvijala. Izberita najlepše mesto in s pomočjo cvetlične dekoracije tam pripravita foto kotiček s polaroidnim fotoaparatom. Bodite kreativni in uporabite tisto, kar vama poročni prostor ponuja. Tu je le ena izmed izvirnih idej, ki naj vam bo v navdih. Dekor, ki mu sledijo poročni trendi bo naravnega videza. V ospredju bodo enostavne linije, preproste steklene in keramične vaze nevtralnih, nevpadljivih barv. Stare medeninaste svečnike in vaze bodo nadomestile modernejše in preprostejše oblike dekorativnih elementov.

    Namizna dekoracija, kot jo narekujejo poročni trendi

    Foto: Ilariaeandrea Photography

    Outdoor wedding decoration

    Foto: levo Katja Simon Photography, desno Lovro Rozina

    Nadvse zanimiva stalnica med poročnimi trendi je tudi splet zelenja po sredini dolge mize, ki bo tudi letos s trendnim pristopom florista v prostor vnašala mističnost in svežino. Pri porokah, na katerih bodo v ospredju okrogle mize poročni trendi v floristiki narekujejo cvetlično okrasje v posodah na ozkih podstavkih. Svetujem, da ne pozabite niti na cvetlično dekoracijo pogrinjkov z vejico zelenja ali rožo namenjeno vsakemu od povabljenih. S to malo pozornostjo boste namreč naredili velik vtis na vaše goste. Nekaj namigov kako so lahko poročne mize videti še bolj vabljivo si lahko ogledate tu.

    Minimalizem na poročni mizi, kot narekujejo poročni trendi

    Foto: That Happy Day

    Tudi poročna torta si zasluži okras s cvetjem, ki sledi poročnim trendom.

    minimalističen stil poročne torte s trendovsko cvetlično dekoracijo

    Osvetlitev poročnega prostora

    Topla svetloba dekorativnih luči in sveče na 101 način (majhne, velike, visoke, široke), ostajajo nepogrešljiv magičen element poroke. Lahko pa postanejo tudi izvirno darilo za vaše svate.

    decoration of the themed corner

    Garden lights on wedding under a tent in Tuscany

    Foto: Nastja Kovačec Photography

    GALERIJA VRTNE LUČKE

    Trendovska okrasitev poročnega avtomobila

    poročni par naslonjen na zadnji del avtomobila z minimalistično cvetlično dekoracijo

    S cvetjem, ki govori vajino zgodbo do sanjske poroke.

    Spoznavanje s poročnimi trendi v meni vedno prebuja željo po ustvarjanju, a vendar moje glavno vodilo ostaja misel, da so prav zgodbe tiste, ki poroki pridajo pridevnik sanjska. Za svojo poroko izberita šopek iz cvetja, ki vaju spominja na babičin vrt pred hišo. Sta se prvič poljubila na klopci v parku, kjer je cvetela bela vrtnica? Naj bo ta cvet rdeča nit vajine poroke. Pobrskajta po spominih in nam dovolita, da jih vnesemo v svoj poročni dan. Prebudili bodo vajine občutke in čustva ter ta poseben dan naredili sanjski.

    Poročni trendi narekujejo večje poročne šopke
    Foto: Katja Simon Photography

    Zaupajta nam svoje sanje za vajin poročni dan in nam dovolita ustvariti samosvojo poročno zgodbo, ki bo presegla vse trende.

    ZAUPAJTA NAM SVOJE SANJE

    BY:
    Uros
    ×
    6 januarja, 2020