fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    SUHO CVETJE ZA POROKO

    Suho cvetje za poroko postaja trend, v katerega so se zaljubili že mnogi pari. Čas je, da odprašite njihov “staromodni” sloves in odkrijete čarobnost, pristnost, elegantnost in čutnost teh posebnih tekstur, barv in oblik. Razkrivamo vam, zakaj je tako posebno …

    Suho cvetje za rustikalno ali sodobno poroko

     

    Suho cvetje je primerno za rustikalne poroke z vintage pridihom, t.i. boho poroke, sodobne in tudi minimalistične poroke. Čeprav so posušene rože lahko nekoliko manj žive, pisane in dišeče kot sveže, pa imajo te večne lepotice čudovite tople tone ter neskončne različice oblik in tekstur, s katerimi lahko ustvarimo zares posebne poročne šopke in aranžmaje.

    Od drznih stebel in strokov, do čutnih eteričnih trav in cvetja, ki ga lahko uporabimo za šopke ali posip. Do svežine poročne dekoracije boste prišli s pravim cvetjem in vaša poročna dekoracija bo resnično zablestela tudi po zaslugi nekoliko drugačnega suhega cvetja. 

     

    ŽELIM PONUDBO

    Suho cvetje za poroko – simbolika večnosti in lepote

    suho-cvetje-za-poroko-porocni-sopek

    “Suho cvetje je pravzaprav simbolika večnosti – kot ljubezen, ki je lepa, večna in posebna v vseh svojih obdobjih in odtenkih.”

    Posušeni šopki so pomirjujoča mešanica nevtralnih elementov in poroki prinesejo zemeljski, naraven, topel in izjemno eleganten pridih

    Katere rože, plodove in liste lahko vključimo v suho cvetje za poroko?

     

    Čeprav lahko posušimo pravzaprav vse rože in cvetje različnih vrst, razkrivamo katere so tiste, ki v poročne aranžmaje in šopke ter preostali dekor pristajajo bolje: 

    • različne trave, kot je pampaška trava, pšenica in Zajčji rep
    • listi, kot so evkaliptus, listi krizanteme, palmovi listi in praprot
    • posušene vejice bombaža
    • rastline, kot so krašpedija, cvetovi artičoke ipd.
    • semenski stroki, kot so makov strok, Fizalis, Lotus
    • posušeno cvetje, kot so Hortenzija, kamilica, Amarant, vtnice, sivka, nageljni, rižev cvet itd.

    Če vas zanima nekaj nepopisno lepega, si oglejte nežno in večno suho cvetje Sanjski šopek. Ima mnoge prednosti in v zadnjem času doživlja pravi preporod. Suho cvetje večjih dimenzij mnogi uporabljajo kot elegantno in minimalistično dekoracijo prostora, manjše pa najde svoj prostor v vazah manjših dimenzij.

    Zakaj se odločiti za suho cvetje na poroki?

     

    To, da je suho cvetje za poroko zares nekaj posebnega, ki vašemu edinstvenemu obredu doda še posebno noto elegance na naraven način, je izbira te različice dekoracije odlična tudi iz naslednjih razlogov:

    Posušeno cvetje pristaja različnim stilom poroke, prav tako je primerno za vse letne čase, še posebno za vroče poletne dni ter za različne in ta trenutek priljubljene poročne lokacije. Kako izbrati in kje začeti pri izbiri cvetja in poročne lokacije? Tu sem, da vam pri tem pomagam.

    Uporabnost in praktičnost naravno posušenih in konzerviranih cvetov in listov je v tem, da jih pravzaprav ni potrebno vzdrževati in ne potrebujejo vode, zato jih je mogoče pripraviti vnaprej, kar je odlično za različno poročno dekoracijo.

    V suho cvetje za poroko lahko vključite prav poseben cvet – morda ste shranili vašo prvo vrtnico od vašega partnerja ali kup sivke z vrta vaše babice. Vse to je moč odlično uporabiti v poročnih aranžmajih s suhim s cvetjem.

    Posušeno cvetje je prav tako lahko stroškovna prijaznejša alternativa svežemu cvetju.

    Hkrati je to tudi okolju prijazna poročna dekoracija, saj suho cvetje zdrži veliko dlje kot sveže, morda celo za vedno. Z njim lahko okrasite tudi vaš dom in ohranite edinstven spomin na vaš nepozaben dan. 

    suho-svetje-za-poroko-sladki-koticek

    “Naj cvetje za poroko odraža vaše občutke, ki jih z našo pomočjo oblikujemo v popolno poročno dekoracijo.

    Suho cvetje za posip

    Suho cvetje za posip je lahko del edinstvene dekoracije poročnega omizja, uporabljamo ga pa tudi za posip poti ob prihodu ženina in neveste. 

    Lahko ga umestimo na dolge tekače po mizah, cvetni listki pa so lahko v različnih barvah ali beli barvi. Suho cvetje za posip v dolgi liniji je izredno razkošen element, ki še dodatno izpopolni celotno poročno dekoracijo.

    Poročno cvetje za posip lahko uporabimo namesto riža, pripravimo ga v pletene košarice, ki ga svatje posujejo ob prihodu ženina in neveste.

    Kakšno suho cvetje za posip izbrati?

    Vsak cvet, list in zelišče, izbrano v poročnem posipu, nima zgodlj dekorativnega učinka, temveč ima tudi svoj edinstven poseben pomen.

    V suho cvetje za posip lahko dodamo različno cvetje; lahko uporabimo nekaj ognjiča, da paru zaželimo zdravje. Potresemo lahko tudi nekaj sivke, ki simbolizira predanost. Velikodušna količina rdečih vrtnic je dobrodošla, saj simbolizira večno ljubezen. Obstaja veliko cvetja, zelišč, listov in rastlin, od katerih ima vsaka svoj simboličen pomen in tradicijo.

    Tudi vsaka kultura ima svojo tradicijo. Ko načrtujete svoj poročni shod, dodajte nekaj svojih najljubših skrivnih sestavin in blagoslovite vaš poročni dan.

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    21 septembra, 2020