fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Naprsniki za svate

    Naprsniki za svate –  kakšen je njihov pomen, samo za sorodnike, prijatelje ali vse povabljene, na magnet ali zaponko? Imam odgovore! Imam jih danes in zdaj. 

    Naprsniki so postali moden dodatek vsake poroke. Njihova sporočilnost, kot v srednjem veku, zopet dobiva na pomenu in njihov izgled na dovršenosti. Današnji zapis ponuja vpogled v osnovna dejstva o naprsnikih.

    Za obširnejše branje o naprsnikih priporočam, da preučita večna vprašanja o tem, kaj naprsni šopek je, kakšna je njegova cena, oblika in kdo naj jih pravzaprav nosi. 

    Kaj so naprsniki?

     

    Naprsniki-za-svate

     

    Naprsniki ali kot jim radi rečemo drugače, naprsni šopki, so danes postali pravi modni trend poročnih slavij. Če smo jih še desetletje nazaj poznali kot manjši detajl na suknji ženina ali povabljenih na poroko, so danes postali prava cvetna kreacija, nič več neopazen ali celo dolgočasen del poročne dekoracije. Nekdaj preprost nagelj je danes zamenjal lično in dovršeno izbran sestav cvetja, ki dopolnjuje poročno dekoracijo, poročni šopek in s tem tudi ljubezensko zgodbo para. 

    Res je tudi, da so danes naprsniki za svate postali manj pogosti spremljevalci porok. Marsikateri par se naprsnim šopkom preprosto odpove. Na drugi strani pa, tam kjer so prisotni, se le redko še izognejo navdušenim pogledom.

    Na uho vam prišepnem: pri Sanjskem šopku lahko uresničimo vse vajine cvetne želje!

    Pomen naprsnika

     

    Zgodba nošenja naprsnikov je znana, slišana že večkrat, a vseeno jo na kratko ponovimo in preslikajmo v sodoben čas:

    Tradicija sega v čas vitezov, v srednji vek: ko je vitez šel v boj, je v znak naklonjenosti od svoje oboževalke dobil cvet. Vitez si je cvet pred dvobojem navadno zataknil za oklep in tako izkazal ljubezen svoji ljubljeni. 

    Sporočilnost naprsnika tudi v sodobnem svetu ostaja enaka: izkazovanje ljubezni med možem in ženo. Prav zato je danes skrito pravilo izdelave naprsnega šopka tudi, da cvetje ženinovega naprsnika dopolnjuje nevestin šopek, saj se s tem kaže njuna medsebojna povezanost. ?

     

    Naprsniki za svate – da ali ne?

     

    Če vaju zdajle vprašam, ali bosta imela na vajini poroki naprsne šopke, si mislim, da je odgovor pritrdilen. Je tako? Verjetno se še ukvarjata z vprašanjem, komu ga bosta pripela – samo staršem, sorodnikom, ali kar vsem povabljenim?

    Imam nekaj ključnih napotkov, ki vaju usmerijo k lažjim odločitvam. Skušajta odgovoriti na njih in odgovore vključita v svoj dnevnik načrtovanja poroke. Ko pride do realizacije, se s cvetnim aranžerjem poroke pogovorita o vajinih odgovorih in realizacija bo stekla hitreje kot bi mislila.

    Povejta:

    • kakšen bo vajin stil poroke?
    • že imata, vsaj v mislih, izbrane kombinacije cvetlic ali barvno kombinacijo vajine poroke?
    • koliko svatov bosta imela in kako ste povezani?
    • kakšen je vajin »cvetni proračun«?

     

    naprsniki-za-svate-dekoracija-poroke

     

    Lepo je videti, ko se s cvetjem povezujejo družinski člani, prijatelji ali vsi povabljeni na poroko. Takrat se res zdi, da vsi dihajo eno in takrat cvetlice dobijo še večjo moč in globlji pomen.

     Poroka z naprsniki? Mi smo za! ?

    Naprsniki za svate na magnet ali zaponko

     

    Ja, ni kaj, tradicija se spreminja in še, kar bi bolj pristajalo zadnjemu poglavju tega prispevka: tehnologija napreduje.

    Še nedolgo nazaj se je marsikatera gospa ali gospodična pritoževala nad preluknjanimi suknjiči gospodov ali gospodičev. Danes? Danes je to le še preteklost! Ker? Ker smo namesto zaponk spoznali magnete. Kakšna super zadeva! Nič več preluknjanih oblek in nič več razbolelih prsnih blazinic.

    Je že kar razvidno, da navijamo za naprsnike na magnet, kajne?

    Preprosto so hitrejši za nameščanje, bolj praktični in ne uničijo oblek. Torej ja, naprsniki za magnet!

    Za zaključek: naprsniki na vsako obleko in suknjič!

     

    naprsniki-za-vajino-sreco

     

    Če bi vprašali mene, bi vam iskreno odgovorila: naprsnik naj krasi vsako obleko in vsak suknjič.

    Preprosto zato, ker so tako zelo lepi: majhni in iskreni, preprosti, a povedo veliko, enostavni, a hkrati glamurozni, pisani, enobarvni, razkošni, samo vajini!

    Želela bi, da bi se ta užitek njih ustvarjanja prenesel na vse povabljene, ki bodo srečen dogodek delili z vama in naprsnik naj bo del zapisa te sreče!

    Še zbirata ideje? Poglejta še na naš Instagram in Pinterest profil.

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    9 novembra, 2020