fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    POROČNI CVETLIČNI ARANŽMA (poročni cvetlični aranžmaji za vsak letni čas)

    Poročni cvetlični aranžma ni samo namizna dekoracija ali dekoracija poročne mize, ampak z besedno zvezo poročni cvetlični aranžmaji zajemamo celotno dekoracijo od poročnega šopka, dekoracije pogrinjka, cerkve, avtomobila,…

    V tem zapisu vam razkrijem, kako bo poročni cvetlični aranžma resnično zažarel tako v pomladi, poletju, jeseni ali zimi.

    Cvetlični aranžma na poročni mizi

    Najpomembnejši dan vajinega življenja in dekoracija poroke gresta z roko v roki. Kako v poplavi idej najti sanjski cvetlični aranžma, ki bo dal piko na i končnemu izgledu poročnega prostora? V začetku se lahko orientirate na letni čas vajine poroke, navdih za dekoracije pa lahko dobite tudi v galeriji fotografij Sanjskega šopka.

     

    POMLADNI CVETLIČNI ARANŽMA

    pomladni poročni aranžma

    Barve, barve in še enkrat barve. Pomlad zaznamuje široka paleta svežih živahnih in raznobarvnih cvetlic.

    Naj pomladni poročni cvetlični aranžma pripovedije zgodbo novega življenja in veselja. Tulipani, anemone in ranuncule so ene nepogrešljivih pomladnih lepotic, po katerih neveste hrepenijo. Ker govorimo o nežnih, mehkih in občutljivih cvetlicah, moramo biti pazljivi, da za aranžmaje ne izbiramo med gorbimi, težkimi in masivnimi poročnimi vazami, ampak raje posezimo po tanki steklovini ali preprosti obliki keramičnih vaz. Dekoracije naj bodo zračne in igrive-naj gostje v cvetličnem aranžmaju začutijo pomladno radost.

    POLETNI POROČNI  ARANŽMA

    poletni poročni aranžma mize

    Ko pomislite na vroč poletni dan, se vam najverjetneje prikrade tudi misel sence in požirka osvežilne pijače. Prav s takšno mislijo moramo pristopiti k načrtovanju poletnih cvetličnih arnžmajev.

    Naj bo poletni poročni cvetlični aranžma osvežujočega izgleda.

    Takšen, ki bo goste kar vabil v svojo družbo in jih bo kljub toplim, nežnim barvam ohladil. Seveda pa se pred izbiro cvetja za poletno poroko posvetujte z nami, saj vam bomo le najbolje znali svetovati katere cvetlice so najprimernejše. Med priljubljenimi poletnimi cvetlicami za cvetlične aranžmaje so potonike, vrtnice, sončnice in sivka.

    JESENSKI CVETLIČNI ARANŽMA

    jesenska dekoracija poročnega obreda

    Če načrtujete jesensko poroko in niste prepričani, kaj bi naredili s cvetjem, imamo nekaj odličnih nasvetov za jesenski poročni cvetlični aranžma.  Objemite vse barve tega letnega časa, katerega zaznamuje ognjeno topla paleta barv. Z jesenskim listjem prihaja nepremagljiv niz sezonskih odtenkov, od močnih tonov barv jagodičevja do cvetov, ki se razlijejo z mešanico rdečih in oranžnih barv.

    Nekaj nedavno objavljenih fotografij čudovitih jesenskih dekoracij si lahko ogledate na našem Instagram profilu.

    Jesenski poročni cvetlični aranžma naj bo bogat s cvetjem in plodovi.

    Jesenski aranžma naj bo bogat tako s cvetjem, prelivajočimi se barvami, kot z jesenskimi plodovi gozda, vrta ali sadovnjaka. V nasprotju s pomladnimi aranžmaji, lahko v jesenskem času posežemo po močnejših posodah, večjih, bolj grobih poročnih vazah in dekorativnhi elementih.

    ZIMSKI POROČNI ARANŽMA

    zimski aranžma

    Kaj mora izžarevati poročni cvetlični aranžma na zimski poroki? V aranžmaju se morajo prelivati hladne in tople barve. Hladne ponazarjajo mraz, veter in sneg, tople pa privabijo misel na dogle zimske večere preživete ob kaminu.

    V zimskih aranžmajih se lahko poigramo s kombinacijo svežega in posušenega cvetja. V dekoracije lahko vkomponiramo storže, bleščeče dodatke in materiale, ki v prostor prinesejo toplino ( les, volna, sveče, bombaž…).

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    7 oktobra, 2019