fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina
    kmetija-na-lanisah

    KMETIJA NA LANIŠAH

    Kmetija na Lanišah – kjer se ustaviš, objameš z naravo in zadihaš. 

    To je poroka v naravi z razgledom. 

     

    Na nadmorsko višino 923 m se bomo dvignili po ovinkasti cesti in tu nas pričaka odprt razgled na Cerkljansko hribovje. Res, imenitna kulisa za  .  Mogoče se vam na kateri pridruži se kakšna od štirinožnih gospodičen z rogovi, ki je tu doma. 

     

    O poročni lokaciji Kmetija na Lanišah

     

    Kmetija na Lanišah je, v svoji stoletni tradiciji, slovela po pridelavi in predelavi lanu. Torej ni več skrivnost, kako je ta razgledna kmetija dobila svoje ime. Platno, ki so ga pridelovali tu, v Podlanišču, na meji med Primorsko in Gorenjsko, je bilo izjemno cenjeno. 

    Skozi generacije se je poslanstvo kmetije spreminjalo. Njeno ime je slavno še danes. V zadnjem času vedno bolj tudi kot prizorišče romantičnih porok v osrčju obdelanih kmetijskih pobočij in neokrnjene narave hkrati.  

    Danes je kmetija sinonim za sonaraven način kmetovanja in visok delež samooskrbe. Skrb za bodoče rodove in odgovornost do narave, je pomembno sporočilo, ki ga nosi ta visoko ležeča, srčna kmetija.

     

    kmetija-na-lanisah

     

    Kaj Kmetija na Lanišah nudi

    Posestvo kmetije ponuja kar 3 lokacije za poročni obred:

    • na travniku med sadnim drevjem
    • na gozdni jasi, kjer je poročni obred prava pravljica sredi gozda
    • v svislih na pašniku – kjer je obred mogoč tudi, ko dežuje

    Poročno slavje se premakne pod domač kmečki kozolec, ki sprejme od največ 130 oseb. 

    Pred kozolcem je razgleden lesen podest, s katerega se razteza pogled na vas Podlanišče. Ob kozolcu je parkirišče, ločen prostor za gostinsko oskrbo in  sanitarije.

     

    O poročni lokaciji Kmetija na Lanišah iz prve roke


    Odraščala sem in živim v manjšem kraju, obdanim z naravo, stran od mestnega vrveža. In kljub temu, da živim v okolju obdanim s hribi, me prihod na Kmetijo Na Lanišah vedno spomni na to, kako lepa je narava in kakšno srečo imamo, da živimo na takšnem delčku zemlje prav mi. Noro lep razgled, svež zrak, z okusom urejena lokacija in kar šteje največ … prijazna lastnika poročne lokacije.
    Vaju mika poroka na prostem, ampak se vseeno bolj nagibata na stran “varne odločitve” (poroke v restavracij ali hotelu)? Če se vama porajajo takšna vprašanja, potem je ta poročna lokacija popolna za vaju. V kolikor bo lepo vreme imata lahko poročni obred na gozdni jasi, kjer je že vse pripravljeno, le še za dekoracijo poskrbimo. Večerja in ples sta tako ali tako pod kozolcem. In ta ima čudovito odprto teraso z razgledom na okoliške hribe. Tako da z gosti uživate pod kozolcem in na prostem. V primeru slabega vremena pa lahko obred in slavje potekata pod kozolcem. Imata pa še eno možnost in sicer poročni obred izpeljati v pokriti lopi.
    Poročna lokacija prekipeva od lepote narave, in da to lepoto še poudarimo, je potreben pravilen izbor cvetja za poročni šopek in celotno dekoracijo jase in miz za slavje. Ker moj stil poročnih dekoracij temelji na naravnih materialih in oblikah, katere črpam iz narave, sem popolnoma prepričana, da vama lahko za poročno dekoracijo svetujem le najboljše in najlepše za vajin poročni dan.


     

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    30 januarja, 2021