fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    KAJ MORAM VEDETI PRED POROKO

    Da vama nekoliko olajšamo odločitev glede cvetlične dekoracije poroke (in vsega, kar paše zraven), si lahko na tem mestu prebereta najpogostejša vprašanja. Prepričani smo, da vama v tem trenutku po glavi roji ogromno idej, misli in dilem. Tukaj smo, da vama pri tem pomagamo.

    Splošno

    NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

    Iščeta poročnega florista in zanima vaju, kako bo potekalo naše sodelovanje. Vse splošne informacije o poteku dogovarjanja in načinu dela najdeta tukaj.

    Q&A
    Iščeva poročnega florista. Kako poteka dogovarjanje?
    Vedno znova se razveselim novega povpraševanja, prav tako se bom zagotovo tudi vajinega. Ko ga prejmem, vama najprej posredujem povezavo in geslo do poročnega vprašalnika. Ko le-tega izpolnita, vama na podlagi pridobljenih informacij sestavim okvirno ponudbo. Če se s ponudbo strinjata, jo potrdita, nato pa se dogovorimo za sestanek (po telefonu, video klic ali v živo). Na sestanku uskladimo vajine želje, ideje in realizacijo. Vse zapiske, dogovore in portfolio si shranimo v skupni mapi in tako vsi vemo kaj, kako, kdaj in kje.
    Se dobimo na sestanku, ali se vse pogovorimo preko maila, telefona, videoklica?
    Po potrjeni ponudbi presodim, ali bo za končni dogovor dovolj telefonski klic, video klic ali sestanek v živo. Vse je odvisno od obsega dekoracije. Na podlagi tega se odločimo, koliko sestankov vam dodelimo in v kakšni obliki bodo potekali. Vsakemu se posvetim z vsaj enim sestankom, če pa je na vajini strani želja po več pogovora, imata občutek da se je potrebno o samem izgledu, poteku in realizaciji še pogovoriti, sem vama vsekakor na voljo. Vsi dodatni posveti, ki se izvedejo zunaj prvotnega dogovora, se zaračunavajo po določeni urni postavki.
    Kaj morava imeti pred sestankom že urejeno?
    Pred sestankom s floristom je priporočljivo, da imata večino stvari že rezerviranih in dogovorjenih. No, okus torte ali playlista glasbenikov res ne vpliva na načrtovanje dekoracije. Je pa ključnega pomena lokacija poročnega obreda in slavja, okvirno število gostov, nevestina obleka in pričeska ter okvirne ideje ali nabor želja, kako si predstavljata sam končni izgled poročnega prostora. Namig: Brskanje po Pinterestu in Instagramu pomaga pri brskanju za idejami. :)
    Ali je cena sestanka vključena v ceno ponudbe, ali se sestanek zaračunava dodatno?
    En sestanek (naj bo to telefonski pogovor, video klic, ali sestanek v naši cvetličarni) je brezplačen za vse poročne pare, ki potrdijo ponudbo. Število brezplačnih sestankov je odvisno od obsega cvetlične dekoracije, katero želita. O številu brezplačnih srečanj vaju ob pripravljeni ponudbi tudi obvestimo. V kolikor pa je na vajini strani želja po dodatnem telefonskem pogovoru, elektronski korespondenci, video klicu ali sestanku v živo, pa se le ta zaračunava po urni postavki. s 15 minutnim intervalom (v kolikor traja naš pogovor dlje kot 15 minut, se zaračuna pol h, v kolikor traja več kot pol h, se zaračunava 45 min….)
    Zakaj je število brezplačnih sestankov omejeno?
    Število sestankov je omejeno zato, da kar najbolje izkoristimo naš čas. Verjamem, da sta polno zaposlena z načrtovanjem poroke in tudi moj urnik je precej natrpan. Zato je najbolje, da se omejimo na en sestanek, se nanj kar najbolje pripravimo (vidva pripravita ideje, ki so vama všeč, slike prostora, poročne obleke, frizure in razna vprašanja, jaz pa se pred tem dodobra posvetim analizi vajinih odgovorov iz poročnega vprašalnika) in ga optimalno izkoristimo. Na sestanku se spoznamo, začutimo medsebojno energijo in se dogovorimo vse, kar je potrebno vedeti pred vajinim poročnim dnem.
    Kdaj je potrebna rezervacija termina?
    Termin je dobro rezervirati čimprej, ko imata izbran datum poroke in lokacijo. Zaradi velikega števila povpraševanj žal ne morem sprejeti vseh parov, čeprav bi si to močno želela. Po izpolnjenem poročnem vprašalniku vama bomo pripravili okvirno ponudbo. Če bo v skladu z vajinimi pričakovanji je najbolje, da jo čimprej potrdita, saj si s tem rezervirata datum. Po potrjeni ponudbi sledi sestanek, do katerega lahko pridno zbirata ideje, vprašanja in želje.
    Kako rezervirava termin?
    S potrditvijo ponudbe “rezervirata” našo ekipo, kar pomeni, da bomo na vajin poročni dan ustvarjali le za vaju. Torej: Po potrditvi ponudbe sklenemo pogodbo o sodelovanju, položita avans za rezervacijo in datum je rezerviran.
    Katere so osnovne informacije, na podlagi katerih lahko pripravite ponudbo?
    Osnovne informacije, na podlagi katerih lahko sestavim okvirno ponudbo, pridobim z izpolnjenim poročnim vprašalnikom. Odgovori mi služijo kot osnova za pripravo, zato predlagam, da vprašalnik izpolnita čim bolj natančno.

    Izbira cvetja

    NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

    Vse, kar želita vedeti o cvetju, ki bo krasilo vajino poroko. Kako ga izbrati? Od kod prihaja? Koliko svobode imata pri samem izboru? Najpogostejša vprašanja in odgovori se nahajajo tukaj.

    Q&A
    Na kakšen način izberem cvetje za v šopek?
    O vrstah cvetja, ki bo vključeno v cvetlične kreacije za vajin poročni dan, se pogovorimo na sestanku. Vsekakor pri kreaciji upoštevamo vajine želje, si pa pustimo tudi nekaj manevrskega prostora pri svobodni izbiri cvetlic, ki so v manjšini prisotne v dekoracijah, ampak tako zelo veliko dodajo k šopku in dekoracijam, da izgledajo res sanjsko. Če vaju skrbi, da nista dobra v imenih cvetlic, je ta strah odveč. Vse cvetlice, ki so vama všeč in tiste, ki vama niso pri srcu, si lahko ogledamo preko fotografij in ne po njihovih imenih. Zato pridno shranjujta fotografije, če kje najdeta sanjsko cvetlico ali pa tisto, katere si res ne želita v poročnemu šopku.
    Kakšne rože lahko izberem v času najine poroke?
    Osebno priporočam, da - glede na letni čas poroke - izbereta sezonsko cvetje. Je pa na borzi cvetja vse letne čase mnogo izbire, zato verjemita, da bomo ne glede na letni čas vajine poroke našli najlepše cvetlice, ki bodo krasile vajin poročni dan.
    Ali bodo rože zdržale skozi cel dan poroke?
    Zagotovo. Cvetlične dekoracije za poroko so skreirane iz prvovrstnega cvetja, z dostavo dan pred poročnim dnem direktno iz borze cvetja v našo cvetličarno. Prva pogoja za izdelavo sanjskih cvetličnih kreacij sta zagotovo kvaliteta in svežina cvetja, zato sta glede tega lahko popolnoma brez skrbi.
    Imate lastno vzgojo cvetja ali ga dobite iz uvoza?
    Nimamo lastne vzgoje cvetja. S svežim cvetjem nas razvajajo preverjeni in zanesljivi gojitelji iz tujine, s katerimi sodelujemo že daljše obdobje in nas še nikdar niso razočarali.
    Ali lahko kje vidim cvetje, katerega boste naročili za moj poročni šopek?
    Cvetje, katerega naročimo za vajin poročni dan, lahko vidita preko fotografij, ali pa dan pred poročnim dnem v naši cvetličarni. Lahko pa se odločita za naročilo testnega poročnega šopka, naprsnega šopka ali cvetja za v lase - tako kot se nekatere neveste odločijo za testno pričesko pri frizerju. Zagotavljamo pa vama, da se pri izvedbi naročila resnično potrudimo. Tako pridemo do vajinih želenih cvetlic, kot tudi do neklasičnega, nevsakdanjega in dih jemajočega cvetja.
    Ali izdelujete testni poročni šopek, naprsni šopek ali cvetje za v lase?
    Pri Sanjskem šopku lahko naročita tudi testni poročni šopek, naprsni šopek, zapestnico iz cvetja ali cvetje za v lase (kronico, polkronico, špango s cvetjem). Ko imamo na voljo cvetlice, katere bi bi bile prisotne tudi v vajinem poročnem šopku, vama skreiramo manjši ali identičen šopek, kot bo vajin poročni šopek. Prav tako vama izdelamo primer naprsnega šopka (na zapenjanje na magnet ali zaponko), zapestnico iz cvetja in cvetlično kronico, polkronico ali špango iz cvetja. Z izdelavo cvetja za v lase se prilagodimo terminu, ko imata testno kreiranje pričeske.
    Je vse cvetje razpoložljivo skozi celo leto?
    Borza cvetja ponuja širok izbor cvetja skozi vse leto, vendar vama prijazno svetujem, da v času vajine poroke izbirata med sezonskim cvetjem, saj je le to v času naravnega cvetenja bolj kvalitetno, dalj časa obstojno in tudi cenovno bolj dostopno.
    Koliko prej prispejo rože v vašo cvetličarno?
    Sveže rože v našo cvetličarno prispejo dan pred poročnim dnem.

    Poročni šopek

    NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

    Poročni šopek je eden od osrednjih elementov poroke. Zato naj bo skrbno izbran in točno takšen, kot si ga želita. Zagotovo imata v zvezi s tem kar precej vprašanj.

    Q&A
    Iz kakšnega cvetja bo izdelan poročni šopek?
    Šopek bo izdelan iz cvetja, za katerega se bomo dogovorili na sestanku. Večina poročnih parov pa nam izbor cvetja popolnoma zaupa. Zdi se mi pomembno, da se med nami vzpostavi to zaupanje, saj bomo le tako prišli do Sanjskih cvetličnih dekoracij. Kljub določeni svobodi pri izbiri cvetja pa vsak par prosim, da mi zaupajo tiste cvetlice, ki so jim najljubše in še posebej tiste, katerih si res ne želijo imeti v njihovih poročnih dekoracijah.
    Ali bo poročni šopek zdržal cel dan?
    Pri izbiri cvetja za poročni šopek in ostalo cvetlično dekoracijo moramo biti pazljivi tudi na to, koliko in v kakšnih razmerah kakšna cvetlica zdrži. V poročnem šopku in poročnih dekoracijah je lahko vključeno samo takšno cvetje, ki skozi celoten dan (od jutra do jutra) zdrži in ohrani prvoten izgled. Tega se v Sanjskem šopku dobro zavedamo, zato naj vaju to ne skrbi.
    Mi naredite testni poročni šopek ali je končni izgled šopka presenečenje na sam poročni dan?
    Vsekakor vama v naši cvetličarni nudimo tudi izdelavo testnega poročnega šopka, naprsnega šopka, cvetja za v lase in zapestnice iz cvetja. Ko imamo na voljo cvetlice, ki bi bi bile prisotne tudi v vajinem poročnem šopku, vama lahko skreiramo manjši ali identičen šopek, kot bo vajin poročni šopek. Prav tako vama izdelamo primer naprsnega šopka (zapenjanje na magnet ali zaponko), zapestnico iz cvetja in cvetlično kronico, polkronico ali špango iz cvetja. Z izdelavo cvetja za v lase se prilagodimo terminu, ko imata testno kreiranje pričeske.
    Ali bom poročni šopek videla že kakšen teden prej?
    Poročni šopek izdelujemo tik preden vama ga predamo - zato, da skozi celoten poročni dan razveseljuje s svežim izgledom cvetja. Teden dni pred poroko šopka torej ne moreta videti. Lahko pa se odločita za naročilo testnega poročnega šopka.
    Ali mi boste poslala fotografijo poročnega šopka, ko bo narejen?
    Na vajino željo vama lahko pošljemo fotografijo izdelanega poročnega šopka, vendar se velikokrat izkaže, da neveste s fotografijo le vznemirimo. Izgled šopka v živo se ne more primerjati z izgledom šopka na hitro posneti in slabo osvetljeni fotografiji s telefonom. Mislim, da morata zaupati floristu, ki bo kreiral poročni šopek za vajin nepozaben dan in v pričakovanju čakati trenutek, ko bosta v živo zagledala Sanjski poročni šopek.
    Ali se poročni šopek lahko posuši?
    Odvisno od tega, iz kakšnega cvetja je sestavljen. Zagotovo pa lahko za spomin posušita oziroma sprešata vsaj kakšen cvetek.
    Ali mi lahko izdelate nadomestni poročni šopek, ker tega bi rada obdržala?
    Seveda. Kar veliko parov se odloča za nadomestni poročni šopek, tako da ga tudi vama z veseljem skreiramo. Običajno pa gre za nekoliko manjši šopek, ki je po vrsti cvetja in sami obliki podoben poročnemu šopku, le da je manjši in manj razkošen. Tako vama poročni šopek ostane, nadomestni poročni šopek pa tradicionalno vržeta in z njim podelita srečo še nekomu drugemu … :)
    Kako ohraniti poročni šopek za vedno?
    Če želita poročni šopek ohraniti za vedno bo najbolje, da ga posušita. Obstajajo različni načini za sušenje cvetja, ki si jih lahko ogledata v tem prispevku, kjer bolje razložim, kako posušti šopek

    Vzdržljivost cvetja

    NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

    Eno najpogostejših vprašanj, ki mi ga zastavijo pari: Ali bo cvetje zdržalo čez cel dan in celo noč? Moj odgovor je DA. Več o cvetju najdeta v odgovorih na zastavljena vprašanja dosedanjih nevest.

    Q&A
    Kdaj dobite cvetje za mojo poroko?
    Rože v našo cvetličarno prispejo dan pred poročnim dnem.
    Iz kje naročate cvetje?
    Cvetje dobavljamo pri preverjenih in zanesljivih gojiteljih cvetja iz tujine.
    Ali lahko pridem cvetje pogledati pred poroko?
    Vsekakor da. Cvetje v našo cvetličarno prispe dan pred vajino poroko in takrat se lahko oglasita pri nas in pogledata prispelo cvetje.
    Ali mi lahko pošljete spisek cvetja, katerega boste uporabili v dekoracijah?
    Lahko vama pošljemo spisek cvetja, iz katerega bo ustvarjena dekoracija za vajin poročni dan. Osnovni seznam imamo narejen kakšen mesec dni pred poročnim dnem, končni seznam pa je narejen teden dni pred poroko.
    Kaj naredite s cvetjem po poroki?
    a) Cvetje po poroki je vaše in z njim lahko razveselite vse svate, prijatelje, sosede ali pokojne s prinešenim šopkom cvetja na grob. b) Lahko se dogovorite z restavracijo, kjer je potekalo slavje, da ga obdržijo oni in krasi restavracijo še cel teden po poroki. c) Če pa ga pustite nam, pa iz cvetja izdelamo manjše šopke in jih postavimo pred našo cvetličarno, da jih lahko ljudje brezplačno vzamejo. Na ta način skupaj razveselimo naključne mimoidoče in delamo to, v čemer res uživamo - širimo srečo. Ves dekorativni material (svečniki, vaze, podstavki, pladnji …) pa je le v izposoji in jih je po poroki potrebno vrniti.

    Cvetje za v lase

    NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

    Cvetje v laseh čudovito dopolni izgled celotne poroke. Lahko ga nosi samo nevesta, ali pa si ga nadanejo tudi družice ter deklice. Vse informacije v zvezi s cvetjem za v lase se nahajajo tukaj.

    Q&A
    Ali izdelujete tudi cvetlične kronice, cvetje za v lase?
    To je naša strast. Zelo rada ustvarjam cvetlične kronice, cvetje za v lase in vse kar je drobno, z mnogimi detajli. Sem zagotovo spadajo tudi kronice iz cvetja (cvetlični venček), polkronice, cvetje na špangici in posamezno cvetje na žici. Glede na izbran stil poročne pričeske ti z veseljem svetujem glede same oblike, stila in razkošnosti cvetja za v lase. Ker pa si velikokrat težko predstavljamo, kako bo cvetje in oblika cvetlične dekoracije izpadlo med nošenjem, si lahko pri nas naročiš cvetno okrasje že za testno pričesko pri izbranemu stilistu pričeske. Tako bomo skupaj našli najboljšo kombinacijo in ko bo šlo zares, boš lahko povsem mirna.
    Koliko časa prej dobim cvetlično kronico?
    Cvetlična kronica je izdelana tik pred zdajci (ja, med poročno sezono se moji dnevi začenjajo, ko je zunaj še čista tema), zato se s samo izdelavo in predajo prilagodimo tebi in tvojemu urniku na poročni dan. Sporočiš nam, kdaj imaš planiranega frizerja in takrat se zgodi tudi predaja cvetlične dekoracije za v lase. Tako lahko skupaj s stilistom pričeske vanjo umestita tudi sveže skreiran cvetlični okras.
    Ali bo cvetje v laseh zdržalo skozi cel dan?
    Ja, zagotovo. Če nam bosta zaupala pri izbiri cvetja (katere vrste cvetja izberemo za v cvetlični okras za v lase je zelo pomembno), vama z vso gotovostjo lahko rečem, da bo kronica ali špangica s cvetjem za v lase zdržala skozi cel dan in še dlje. Vse kreacije za v lase so izdelane s posebno tehniko - takšno, da cvetje resnično zdrži celoten dan poroke, pozno v noč in še dlje. Kronico, špangico ali polkronico s cvetjem lahko po poroki uporabita kot okras doma.
    Kako se pritrdi cvetje v pričesko?
    Stilist pričeske vse cvetlične dodatke pritrdi zelo enostavno. Z lasnico ali dvema.
    Kako naj vem, za kakšno obliko cvetja za v lase naj se odločim?
    Ko se boš odločila za stil pričeske, ti bom z veseljem svetovala glede različnih opcij cvetličnega okrasja. Izbira je odvisna od želene pričeske, poročne obleke, poročnega šopka in nasploh stila poroke.
    Kakšne oblike cvetja za v lase se lahko dobijo pri vas?
    Izdelujemo cvetlične kronice, polkronice, cvetje na špangi ali posamezno cvetje z žico. Smo pa vsekakor odprti za nove predloge in ustvarjalne izzive. Zaupajta nam vajine želje in zagotovo ustvarimo nekaj unikatnega, drugačnega in posebnega.
    Imam krajšo dolžino las, ali lahko nosim cvetje za v lase?
    Vsekakor dolžina las do neke mere narekuje stil cvetličnega okrasja za v lase. Nevestam s krajšo dolžino las lepo pristojijo enostavne, preproste špange s cvetjem ali preproste cvetlične kronice.

    Prevzem, Dostava, Pospravljanje

    NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

    Poskrbita, da bo cvetlična dekoracija poroke zares brezhibna. Oglejta si, kako poteka prevzem cvetja, preverita opcije dostave in poskrbita za kar najboljši izkoristek cvetja tudi potem, ko je poročni dan že mimo.

    Q&A
    Kje lahko prevzamemo cvetje za poroko?
    Cvetje za poroko lahko prevzamete v naši cvetličarni v Škofji Loki (Mestni trg 28) ali pa naročite dostavo naročenega na želeni naslov. Cena dostave se zaračunava po kilometrini.
    Ali lahko prevzamemo cvetje že dan pred poroko?
    Lahko prevzamete cvetje tudi že dan pred poroko, vendar priporočam - če je seveda to izvedljivo - prevzem na poročni dan. Cvetje vam po predhodnem dogovoru lahko tudi dostavimo na željeno lokacijo.
    Ali nudite dostavo cvetja na dan poroke?
    Na dan poroke nudimo dostavo cvetja na dom, v hotel, na poročno lokacijo, skratka na vaš želeni naslov. Vso dekoracijo lahko na lokaciji tudi postavimo in poskrbimo, da je poročni prostor ob vajinem prihodu prav takšen, kot sta si ga zamislila.
    Ali lahko po končanem civilnem obredu prestavite vso dekoracijo na lokacijo za slavje?
    Po končanem civilnem ali cerkvenem obredu lahko naša ekipa pospravi vso dekoracijo in jo prestavi na drugo lokacijo. Vendar je to potrebno dogovoriti pred poročnim dnem, najbolje da že kar na sestanku, saj vam le tako lahko zagotovimo dovolj parov pridnih rok na vajin poročni dan.
    Ali vso dekoracijo le dostavite na lokacijo, ali tudi opremite prostor s cvetjem, dekoracijo in ostalimi dekorativnimi elementi?
    Lahko vam dekoracijo le dostavimo, še rajši pa imamo, da dekoracijo naša ekipa tudi postavi. Tako vama poročni prostor zagotovo spremenimo v takšnega, kot sta si ga zamislila. Le ob prisotnosti naše ekipe na lokaciji vam lahko zagotovimo, da bo dekoracija resnično brezhibna - ves čar je namreč v detajlih. Najbolje je, da se o tem dogovorimo že na sestanku, saj vam le tako lahko zagotovimo tovrstno storitev.
    Ali dekoracijo tudi pospravite?
    Seveda, nudimo tudi možnost pospravljanja dan po poroki. Zavedamo se, da je kljub lepoti in nepozabnemu dnevu za vama prišla tudi utrujenost in želja uživati prvi dan kot mož in žena, ter sproščeno osvežiti spomin na vse trenutke prejšnjega dneva in noči.
    Ali so stroški dostave in postavitve vključeni v ceno dekoracij?
    Ne, stroški dostave se zaračunavajo po kilometrini, strošek postavitve in pospravljanja pa po urni postavki. V kolikor se odločita, da se tekom poročnega dneva dekoracije prestavljajo iz ene lokacije na drugo in da za to poskrbi naša ekipa, se dodatno zaračunavajo čakalne ure in kilometrina.
    Kaj še moram vedeti pred poroko?
    Vajina poroka bo čudovita. Čeprav je organizacija včasih kar malce naporna, na celotni poti ne pozabita uživati. Pred vama je namreč eden najlepših dni v življenju, zato poslušajta vajin notranji glas in se mu prepustita - prepričana sem, da vaju bo vedno vodil v pravo smer.

    Imata še vedno kakšno vprašanje na katerega nismo odgovorili?

    Kar pogumno...
    Veseli bomo vajinega sporočila ali klica.
    Tukaj smo zato, da bo vajina poročna dekoracija edinstvena.

    TELEFONSKA ŠTEVILKA
    +386 40 76 66 32
    Clients Testimonials
    If you’re in need of photos with a personal touch, then I’m the girl for you.
    Scroll through