fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Splošni pogoji poslovanja

    Splošni pogoji poslovanja

    Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine sanjski-sopek.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

    S spletno trgovino sanjski-sopek.si (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje OP Elus Uroš Čefarin s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).
    Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje  spletne trgovine sanjski-sopek.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

    Dostopnost informacij

    (povzetek zakonodaje)

    Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

    • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
    • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
    • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
    • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
    • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
    • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
    • način plačila in dostave,
    • časovno veljavnost ponudbe,
    • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
    • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

    Ponudba artiklov

    Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba Sanjskega Šopka ažurira in spreminja pogosto in hitro.

    Načini plačila
    Spletna trgovina Sanjskega Šopka omogoča naslednje načine plačila:

    • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenije, 
    • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
    • s Paypalom na račun podjetja,
    • preko mobilnega telefona z Moneto.

    Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj Račun).

    Cene

    Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

    * Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno/stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu.

    Cenik za dostavo (že z DDV):

    OBRAČUNA sanjski-sopek.si (v primeru izbire Pošta Slovenije):

    • Nakup od 0 € do 40 € -> 3,90 €
    • Nakup nad 40,01 € -> dostava BREZPLAČNA

    OBRAČUNA Pošta Slovenije ob dostavi:

    Plačilo po povzetju
    Nakup do 96 € ……. 1,05 €
    Nakup nad 96 € ….. 1% vrednosti

    “On-line” plačilo (Kreditne kartice, nakazilo na TRR oz predračun): ……. 0,00 €


    Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.


    Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

    Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

    Postopek nakupa pred oddajo naročila


    1. Izbira izdelkov. Pred oddajo naročila je na spletni trgovini potrebno izbrati željene izdelke. To storite tako, da v pogledu posameznega izdelka kliknete na gumb “V košarico”.

    2. Potrditev košarice oz. povzetek naročila. Po ustrezno izbranih izdelkih se premaknete na stran košarice oz. blagajne (povezava na stran: https://sanjski-sopek.si/kosarica/ ). Tukaj lahko ponovno pregledate vaše izbrane izdelke ter jim ustrezno spremenite količino, dodate nove izdelke ali jih odstranite iz košarice.

    3. Dostava. Pri izbiri dostave lahko izberete način dostave (Pošta Slovenije, osebni prevzem naročila) s klikom na željeno dostavo. V tem koraku lahko izberete tudi dodatne izdelke in poljubno darilno zavijanje vaših izdelkov.

    4. Naslov. Blagajna. Po potrditvi izbranih izdelkov se premaknete na stran blagajne (povezava na stran: https://sanjski-sopek.si/zakljucek-nakupa/) Pri izbiri naslova določite vaš željeni naslov dostave. Naslov dostave je lahko drugačen od vašega osebnega naslova – v tem primeru torej izbrane izdelke pošljemo na izbrani naslov.

    5. Plačilo. Zadnji korak je namenjen končnemu preverjanju ter končni potrditvi vašega naročila. S klikom na gumb “Kupite sedaj” se strinjate z oddanim naročilom ter pogoji poslovanja ter dokončno potrdite vaš nakup.

    Postopek nakupa po oddaji naročila


    1. Naročilo v čakalni vrsti. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto V OBDELAVO. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

    2. Naročilo potrjeno. Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

    3. Blago odposlano.
     Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

    Rok dostave
    Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, odpošljem že isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala, Moneta ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 

    Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

    Kupec, ki naroči izdelke v spletni trgovini SANJSKI ŠOPEK (www.sanjski-sopek.si), lahko, v primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči (pisno ali na e-naslov: info@sanjski-sopek.si) podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Nato mora v roku 14 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini in nepoškodovano poslati podjetju (na naslov: OP Elus Idrijska c. 28, 4226 Žiri). Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupcu v roku 14 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila brez da kupec to zahteva.

    Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti na obrazceu (obrazec dobite tu) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. 

    Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži.  Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

    Več tudi na: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915

    Varnost

    Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina sanjski-sope.si uporablja naslednje piškotke, za namene boljše uporabniške izkušnje:

    Kodirana identifikacijska številka uporabnika
    Nam omogoča sledenje preko večih strani kaj imate v košarici, brez tega piškotka bi se vam na vsaki nasledji strani izdelki stresli iz košarice.


    PHPSESSID
    vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov

    _ga
    Statistika Google analytics – anonimno beleženje statistike

    popup_footer
    si zapomni če ste zaprli pojavno okno na dnu z nagradno igro, da vas ne moti pri nadaljnem brskanju

    popup_cookie
    si zapomni če ste zaprli pojavno okno z opozorilo za piškotke, da vas ne moti pri nadaljnem brskanju

    Varovanje osebnih podatkov

    Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

    Z oddajo svojega e-poštnega naslova uporabnik daje izrecno privolitev, da lahko družba OP Elus, Uroš Čefarin s.p.., vpisane osebne podatke obdeluje z namenom ugotavljanja uporabnikovega zanimanja za rešitve OP Elus, Uroš Čefarin s.p., storitve in produkte.

    Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

    Komunikacija

    Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

    Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

    • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
    • pošiljatelj bo jasno razviden,
    • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
    • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
    • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

    Odveza odgovornosti

    Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
    Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

    Opozorila

    Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Kupec mora biti polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

    Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

    Pritožbe in spori

    Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

    Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

    Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

    Prijetno nakupovanje!