fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    Sanjska poroka 2022: sproščena, elegantna, preprosta

    Sanjska poroka 2022 si zasluži sanjsko poročno dekoracijo – zato bo Sanjski šopek tam!

    sanjska-poroka-2022-5


    Konec aprila se bo v Sloveniji odvijala
    Sanjska poroka 2022 – tista z veliko začetnico, ki poteka pod okriljem spletne zmenkarije Ona-on. In, da bo sanjsko prav zares sanjsko – bomo tam tudi mi. Kako? Z dekoracijo celotnega poročnega slavja.

    Precej običajno je, da poročni pari nimajo znanja, kako začeti z načrtovanjem dekoracije za poroko. Osnovne ideje so, a celoten koncept poročne dekoracije je veliko bolj kompleksna zadeva. V preteklosti smo morali biti floristi veliko bolj spretni pri opisovanju idej in predstavitvi kreacij, ki so se slikale v naših glavah. Svet je napredoval, tudi floristi smo. Danes se tako lahko zahvalimo platformam s fotografijami, ki lajšajo prve korake pri načrtovanju poročne dekoracije – tako poročnemu paru kot tudi nam, kreatorjem cvetličnih dekoracij, pri sami predstavitvi idej.

    Si predstavljate, da vstopite v cvetličarni atelje in vam cvetličar za pultom pomoli list papirja, na katerem so vprašanja o vrsti cvetja, stilu vajine poroke in dekoracije, skupaj s še dolgim seznamom elementov, ki bi jih mogoče želela vključiti k vajini dekoraciji poroke? Sliši se nekoliko stresno, kajne?


    Pri Sanjskem šopku pogovora ne začnemo s folmurarjem. Seznamov in številk imata mladoporočenca že polno glavo. Zato si želimo, da je načrtovanje dekoracije poroke in izbor samega cvetja super prijetna izkušnja. Pri nas se vse začne z dobro kavico in prijetnim klepetom.


    Vsekakor Damjan in Marinka, glavni zvezdi letošnje Sanjske poroke, nista bila prikrajšana za prijetno prvo srečanje z mano in svetom poročne floristike.

    sanjska-poroka-2022


    Marinka in Damjan, zvezdi letošnje Sanjske poroke, sta miren, preprost in zelo simpatičen par. Takšno je bilo tudi naše prvo druženje: prijetno, umirjeno, nasmejano. 

    Priznati moram, da je Marinka že imela lepo izdelano idejo o barvni kombinaciji cvetja, pa tudi o samem stilu poročne dekoracije. Običajno, da se prepričam, kako zelo so pari prepričani v svoje ideje in vizualizacijo dekoracij, jim postavim kakšno zvito vprašanje. In Marinka se je skozi njih prebila brez zatikanj – kar mi je dalo vedeti, da skupaj z Damjanom točno vesta, česa si na poroki želita in česa ne. Tako smo hitro in brez večjih zapletov izdelali poročni plan njune poroke.

    Kot pri vseh poročnih slavjih – tudi na Sanjski poroki, prav noben kotiček poročnega prostora ne bo prepuščen naključju. In seveda smo se ob načrtovanju dekoracije dotaknili vseh detajlov.

    Umirjena barvna paleta

    V vseh elementih poročne dekoracije se bodo prepletali beli, krem, umazano roza in kapučino odtenki. Ker izbrana lokacija ponuja veliko zelenja, ga v poročnem šopku ne bomo uporabili veliko. Le toliko, da bo povezal cvetje s poročno lokacijo.

    sanjska-poroka-2022-8

    Preprost, a eleganten stil

    Že izbor barv govori o umirjeni dekoraciji, ki se bo spogledovala z elegantnim in preprostim stilom. Pridih preprostosti bodo krojile dekoracije iz sezonskega, torej pomladnega cvetja. Vsakemu cvetu posebej bomo dovolili, da se pokaže v vsej svoji lepoti.

    Eleganca na preprost način? Vsekakor izziv za florista. A, v Sanjskem šopku obožujemo drzne ideje. S pomočjo pravih tehnik nam bo eleganco na preprost način uspelo poudariti tako kot je treba in seveda, z obzirom na poročne trende letošnjega leta.

    sanjska-poroka-2022-9


    Poročni šopek & prostor poročnega obreda

    Poročni šopek je vedno šef vseh poročnih dekoracij. Vse se podreja njemu. Narekuje kakšne oblike, kakšen stil in katero cvetje se bo uporabljalo pri dekoraciji prostora, omizjih, naprsnih šopkih … Oblika šopka se bo res lepo ujemala z obleko in postavo neveste. Šopek bo bo rahlo padajoč naprej, v njem se bodo prepletale vse izbrane barve.

    Poročna lokacija že sama po sebi ponujala veliko in njeno lepoto bomo vsekakor obrnili sebi v prid. Poročni obred se bo odvijal pod paviljonom vrta restavracije. Sprednji del tega bomo spremenili v poročni obok s cvetjem. S cvetlično dekoracijo bomo v prostor vnesli eleganco.

    sanjska-poroka-2022-7
    Večerja ob šopku cvetja in soju sveč

    Pri načrtovanju namizne poročne dekoracije ob večerji si vedno zastavljam isto vprašanje: Kako svate po celem dnevu polnega čustev, veselja in  solz sreče ponovno navdušiti z dekoracijo? Tu štejejo detajli. 

    V osnovi bo namizna dekoracija sestavljena iz ene glavne osrednje dekoracije – to bo centralni šopek, ki nikakor ne sme zakrivati pogleda gostov na drugo stran mize. Vsakega gosta pa bomo presenetili še z dekoracijo pogrinjka, ki bo povezovala osrednjo namizno dekoracijo in dekoracijo zunanjega prostora.

     

    sanjska-poroka-2022-6

     


    V moji glavi je že vse naslikano. Vseh podrobnosti pa vendarle ne izdam. Nekaj zdrave nestrpnosti naj ostane za potem – ko vam pokažemo fotografije poroke. Vem pa nekaj: Sanjska poroka 2022 bo elegantna. Bo preprosta. In najpomembneje, tisto česar si najbolj želita Marinka in Damjan – sproščena.

    BY:
    Metka Sporiš
    ×
    21 aprila, 2022