fbpx
GALLERIES
    • Slovenščina

    POROKA-NA KAJ VSE MORATA POMISLITI PRI NAČRTOVANJU POROKE.

     

    Poroka je praznovanje. Obred, ko si dva človeka obljubita večno zvestobo.

    Poročni obred je lahko preprosta civilna slovesnost v mestni hiši ali na drugi, za to namenjeni lokaciji . Sklenitev zveze nekateri proslavijo v ožjem družinskem krogu ali v krogu bližnjih. Lahko pa je poročno slavje obsežen dogodek, ki vključuje tudi verski obred. V nekaterih kulturah in narodnostih poteka več dni in vključuje verske obrede, hrano in pijačo ter več sto gostov.

    Vsekakor pa v širšem pomenu beseda poroka zajema vse, kar je povezano s slovesnostjo in lepimil trenutki. Načrtovanje poroke se začne pri izbiri lokacije za obred in slavje. Kdo bo poskrbel za glasbo? In komu bosta zaupala ujeti vse pomembne trenutke na fotografije? Mogoče da najprej začnemo pri izbiri poročnih vabil in počasi stopnjujemo tempo?

    Na prvi pogled malo stvari, vendar se hitro najde še to in ono, na kar prej nista niti pomislila, da je potrebno urediti. Zato sem se odločila, da v tem blog zapisu spomnim na vse potrebno. Vsak delček šteje. Saj le z vsemi koščki sestavljanke prideta do popolne slike.

     

     

    POROKA BO- KAKŠNA PA BODO POROČNA VABILA?

    Poročno vabilo je prvi stik z osebami, katere si želita imeti ob sebi, ko bosta izrekla zvestobo en drugemu.In prav zato se izbiri in detajlom poročnega vabila posvetita prav toliko kot izbiri poročnega fotografa, obleke, menija ali izbiri cvetja.

    poroka-vabila
    Imaš idejo, kakšen šopek je nosila nevesta, ki je vabila svate s takšnim vabilom, kot jih vidiš na fotografiji? Le klik nanjo te loči do galerije fotografij, katere so bile objavljene na enem izmed uveljavljenih svetovnih poročnih blogov.

     

    Vabilo lahko narekuje celoten izgled poroke.

    Mnogi so prvotnega mnenja, da so vabila postranskega pomena. Vendar bi jaz temu hitro nasprotovala. Vabilo je prvi stik s povabljencem, vabilo mora izražati vaju, vajin življenjski stil in vajin odnos. Z izbiro poročnega vabila, hkrati izbereta stil. Same barve, izbira materiala za izdelavo vabila so lahko vodilo tako pri izbiri obleke, poročne lokacije, torte in vsekakor pri izbiri cvetja. Eden mojih zastavljenih vprašanj na sestanku je tudi: “Mi pokažeta poročno vabilo?” Namreč izbrane barve in motivi na vabilu so nam lahko v veliko pomoč pri izbiri cvetja. Hkrati pa je moje mnenje takšno, da se mora poročno vabilo vsekakor ujemati z izbiro tako barv kot vrste cvetja. Zakaj?

    Vabilo se ujema z designom pozdravne table, pozdravnega nagovora svatov. In vabilo se ujema z menijsko kartico in kartico imena sedežnega reda. Tako k tabli dobrodošlice, menijski kartici in imenski kartici velikokrat dodamo cvetlično dekoracijo. In zato se morajo tiskovine in cvetje zagotovo ujemati.

    poroka.poročna vabila    orocna-vabila

    Ste spremenili mnenje o pomembnost izbire vabila?Naj vama zaupam tri vrhunske ponudnike oblikovanja vabil in ostalih tiskovin za poroko: OblikovAna, Laminapaper, Finimini

     

    OBLETNICA POROKE

    POROČNA DARILA

    CIVILNA POROKA

    SNEMANJE POROKE

    POROČNA DEKORACIJA

    POROČNE LOKACIJE

    NAČRTOVANJE POROKE

    POROKA CENA

    BY:
    Uros
    ×
    17 marca, 2020